Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ραΐσι: Δεν θα συνομιλήσουμε για πυρηνική συμφωνία, εάν δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του Ιράν

© AFP 2023 / ATTA KENAREΕμπραχίμ Ραΐσι
Εμπραχίμ Ραΐσι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.06.2021
Ο Εμπραχίμ Ραΐσι κέρδισε είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στο Ιράν και θα πάρει τη θέση του Χασάν Ρουχανί τον Αύγουστο. Η εκλογή του προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με την ετοιμότητα της Τεχεράνης να συμμετάσχει σε θέματα διπλωματίας λόγω του ότι ο Ραΐσι διατηρεί σκληροπυρηνική στάση απέναντι στη Δύση.
Ο νεοεκλεχθείς πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, δήλωσε κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ότι υπό την κυβέρνησή του η Τεχεράνη θα συνεχίσει να συμμετέχει σε συνομιλίες σχετικά με την αποκατάσταση του Κοινού Συνολικού Σχεδίου Δράσης (JCPOA, επίσης γνωστό ως πυρηνική συμφωνία του Ιράν), αλλά πρόσθεσε πως η διπλωματία της χώρας δεν θα περιορίζεται σε αυτές.
«Η εξωτερική μας πολιτική δεν θα περιορίζεται στην πυρηνική συμφωνία. Θα έχουμε αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Δεν θα συνδέσουμε τα συμφέροντα του ιρανικού λαού με την πυρηνική συμφωνία» δήλωσε συγκεκριμένα.
Εμπραχίμ Ραϊσί - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.06.2021
Κόσμος
Ιράν: Ποιος είναι ο Εμπραχίμ Ραΐσι, νεοεκλεγείς Πρόεδρος της χώρας
Ο Ραΐσι ανέφερε επίσης ότι η Τεχεράνη δεν σκοπεύει να πραγματοποιήσει πυρηνικές συνομιλίες μόνο για χάρη των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα πρέπει να αντιστοιχεί στα κυρίαρχα συμφέροντα της χώρας.
Σημείωσε επίσης ότι το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν δεν μπορεί να είναι μέρος αυτών των διαπραγματεύσεων, παρά το γεγονός πως στο παρελθόν, οι ΗΠΑ είχαν προτείνει ότι η επιβολή ορίων στο ιρανικό πρόγραμμα πυραύλων μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ανανεωμένης πυρηνικής συμφωνίας.
«Δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε μια πυρηνική συμφωνία εάν δεν διασφαλίσουν τα συμφέροντα της χώρας μας» υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала