Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Επένδυση στο Ελληνικό: Έπεσαν οι υπογραφές για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Lamda Development

© Φωτογραφία : ΤΑΙΠΕΔΟλοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση της "Ελληνικό Α.Ε."
Ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.06.2021
Με τη μεταβίβαση από του ΤΑΙΠΕΔ του 100% της Ελληνικό Α.Ε. ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τη Lamda Development, η οποία ένα χρόνο πριν είχε ανακοινώσει την έναρξη των πρόδρομων εργασιών στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου.
Έπεσαν οι υπογραφές για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda Development.
Επτά χρόνια από την πρωταρχική συμφωνία, πλέον αυτή ολοκληρώθηκε, ενώ την τελετή υπογραφής που έλαβε χώρα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ μετέδωσε ζωντανά μέσω Facebook ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, μοιράστηκε και selfie με τους συμμετέχοντες.
Εκ μέρους του Ταμείου υπέγραψε ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης και εκ μέρους της Lamda Development ο διευθύνων σύμβουλος κ. Οδυσσέας Αθανασίου.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Για να πέσουν οι υπογραφές, και σύμφωνα με το διαδικαστικό, θα έπρεπε να πιστοποιηθεί η καταβολή εκ μέρους της Lamda Development της πρώτης δόσης του συνολικού τιμήματος 915 εκατ. ευρώ, ποσού 300 εκατ., και παράλληλα να παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η εγγυητική επιστολή, ποσού 347 εκατ., προς το ελληνικό Δημόσιο.
«Αυτή η μεταβίβαση φέρνει 300.000.000 μετρητά στο ελληνικό δημόσιο και άλλα 347.000.000 η εγγυητική επιστολή προς το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή σύνολο 647.000.000. Από την ημέρα που γίνεται η μεταβίβαση μπορεί πλέον η LAMDA να ξεκινήσει τις κυρίως εργασίες» είχε δηλώσει προ ημερών ο κ. Γεωργιάδης.
Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση στο Ελληνικό αποτέλεσε ένα μακροχρόνιο «αγκάθι», το οποίο ταλανίζει εδώ και αρκετά χρόνια τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Η περιοχή του πρώην αεροδρομίου Αθηνών έχει παραχωρηθεί στην εταιρεία Lamda Development, η οποία έχει αναλάβει την αξιοποίηση και τη διαχείριση της έκτασης.
Μεταξύ άλλων, η ελληνική εταιρεία ευελπιστεί στη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου, καθώς και στην ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, με την παράλληλη κατασκευή καζίνου, γραφείων, ξενοδοχείων και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων.
Τα έργα είναι προϋπολογισμού 8 δισεκατομμυρίων ευρώ και εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν σημαντικά την αγορά εργασίας και τα ταμεία του ελληνικού δημοσίου.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала