Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Γιατί είναι καλό να αρχίζετε την ημέρα σας με λίγη σοκολάτα

CC0 / / Μαύρη σοκολάτα
Μαύρη σοκολάτα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.06.2021
Βρείτε μας
Αν και η σοκολάτα θεωρείται επιβλαβής για την υγεία, ωστόσο, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, υπάρχει ένας καλός λόγος για να την καταναλώνετε ιδίως το πρωί.
Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση συμπυκνωμένης ποσότητας σοκολάτας το πρωί μπορεί να βοηθήσει το σώμα να κάψει λίπος και να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Φρούτα και λαχανικά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.06.2021
Κόσμος
Πέντε μυστικά για μακροζωία - Τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε
Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μούρθια στην Ισπανία και το Νοσοκομείο Brigham της Βοστόνης διεξήγαγαν μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη και διασταυρούμενη δοκιμή με 19 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση για να ανακαλύψουν τα αποτελέσματα της κατανάλωσης σοκολάτας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.
Οι συμμετέχουσες κατανάλωναν 100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος το πρωί, μία ώρα μετά το ξύπνημα ή μία ώρα πριν από τον ύπνο, τη νύχτα, και συνέκριναν την αύξηση βάρους και πολλούς άλλους δείκτες όταν δεν έτρωγαν σοκολάτα.
Έτσι, αποδείχθηκε ότι η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ δεν οδήγησε σε αύξηση βάρους σε αυτές τις γυναίκες.
Αντιθέτως, η υψηλή κατανάλωση σοκολάτας κατά τις πρωινές ώρες θα μπορούσε να βοηθήσει στην καύση λίπους και στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Ταυτόχρονα, η σοκολάτα που καταναλώθηκε το απόγευμα ή το βράδυ, άλλαξε τον μεταβολισμό κατά την ανάπαυση και την άσκηση το επόμενο πρωί.
Μάλιστα, ο Φρανκ Σέερ, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, υποστήριξε: «Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι όχι μόνο το "τι" αλλά και το "πότε" τρώμε, μπορούν να επηρεάσουν τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στη ρύθμιση του σωματικού βάρους».
Ομοίως, η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ μπορεί να επηρεάσει την πείνα και την όρεξη, τη σύνθεση των μικροβίων και τον ύπνο, μεταξύ άλλων, όπως αποκάλυψαν οι επιστήμονες.
Από την πλευρά της, η Μάρτα Γκαραουλέτ, μια εκ των επιστημόνων της έρευνας, ανέφερε: «Οι εθελόντριές μας δεν αύξησαν το βάρος τους παρά την αύξηση της θερμιδικής πρόσληψης. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η σοκολάτα μείωσε την πρόσληψη ενέργειας ad libitum (κατά βούληση), η οποία συνάδει με τη μείωση της πείνας, της όρεξης και της επιθυμίας για γλυκά που παρατηρήθηκαν σε προηγούμενες μελέτες».
Η σχετική μελέτη δημοσιοποιήθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The FASEB Journal».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Διεθνή
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά