Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
 - Sputnik Ελλάδα
Γλυκά Νερά

Γλυκά Νερά: Καταπέλτης η εισαγγελέας για την επιμέλεια - "Άτομο χωρίς ηθικές αναστολές"

© Sputnik / Αναστασία ΣταματοπούλουΣτα δικαστήρια ο πιλότος για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά
Στα δικαστήρια ο πιλότος για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.06.2021
Βρείτε μας
Η Εισαγγελέας Ανηλίκων στάθηκε στη σκληρότητα της πράξης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, στην απάθεια και στην αναλγησία με την οποία επιχείρησε να συγκαλύψει το έγκλημα και στην έλλειψη ηθικών αναστολών.
Η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα (28/06), να δώσει την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας, στην οικογένεια της Καρολάιν, που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά, στις 11 Μαΐου.
Πλέον αναμένεται στην Αθήνα η μητέρα της 20χρονης για να πάρει το μωρό πίσω στην Αλόννησο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα τη διασφάλιση της ομαλής σωματικής και ψυχικής διάπλασης του παιδιού με την Εισαγγελία Βόλου να αναλαμβάνει την παρακολούθηση της άσκησης της καλής επιμέλειας στη μικρή Λυδία.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Εισαγγελέας Ανηλίκων, περιγράφει στο σκεπτικό της τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ως άτομο που χαρακτηρίζεται από σκληρότητα, αναλγησία, έλλειψη συναισθημάτων ενώ επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι στερείται ηθικών αναστολών.
Ο 32χρονος πιλότος με την Καρολάιν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.06.2021
Γλυκά Νερά
Γλυκά Νερά: Τι ανακάλυψε ο πιλότος μια εβδομάδα πριν ομολογήσει - Ανατροπή με το ταξίδι στην Κρήτη
Όπως αναφέρει ο σταθμός, η Εισαγγελέας με το βαρύ σκεπτικό της κατέληξε στην αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον συζυγοκτόνο, προϋπόθεση αναγκαία για να δοθεί η επιμέλεια της μικρής στη γιαγιά της από την πλευρά της μητέρας της.

«Άτομο χωρίς ηθικές αναστολές»

Με βάση τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο σκεπτικό της εισαγγελέως γίνεται αναφορά στη σκληρότητα της πράξης που του αποδίδεται, στην απάθεια και στην αναλγησία με την οποία επιχείρησε να συγκαλύψει το έγκλημα, στην έλλειψη ηθικών αναστολών και συνοπτικά, στέκεται σε τρία σημεία:
Πέρα από τη σκληρότητα της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του σε χρόνο που το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας ενώπιον του ανηλίκου τέκνου του), ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματός του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στη διάπραξη και άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά και άλλων πλημμελημάτων στη συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις Αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος) αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας και αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας.
Η συγκρότηση του χαρακτήρα του η οποία -με βάση τα παραπάνω- υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο όπως προελέχθη έχει ήδη θυματοποιήσει.
Επιχείρησε ενέργεια που αντιστρατεύεται το συμφέρον του παιδιού του και ειδικότερα κατέλυσε τη σχέση μητέρας-κόρης, θανατώνοντας τη μητέρα της ανήλικης και ματαιώνοντας ωσαύτως οριστικά τη δυνατότητα εδραίωσης του τόσο σημαντικού για τη ζωή και την ανέλιξη αυτής συναισθηματικού δεσμού.
Η εισαγγελική λειτουργός, πάντα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, επικαλείται τις εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών, που είναι θετικές τόσο για το οικογενειακό περιβάλλον της οικογένειας του καθ' ομολογίαν δολοφόνου όσο και για εκείνο της οικογένειας του θύματος.
Σύμφωνα με την κρίση της εισαγγελέας, το σημαντικό πλεονέκτημα για το οικογενειακό περιβάλλον της οικογένειας της Καρολάιν, είναι ο τόπος διαβίωσης της μικρής στην Αλόννησο, καθώς, -μεταξύ άλλων- εξασφαλίζει και την αναγκαία απόσταση από τον τόπο όπου θα εξελιχθεί η δίκη που αναμένεται να ακολουθήσει και από την αναμενόμενη υπερδιέγερση συναισθημάτων στο συγγενικό περιβάλλον του πατέρα της.
Γλυκά Νερά: Το καθημερινό δρομολόγιο της μητέρας της Κάρολαιν στο νεκροταφείο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.06.2021
Γλυκά Νερά
Γλυκά Νερά: Το καθημερινό δρομολόγιο της μητέρας της Καρολάιν στο νεκροταφείο - Βίντεο
Υπενθυμίζεται πως με βάση την εισαγγελική διάταξη, η οικογένεια του 33χρονου πιλότου θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει τη μικρή 5 ημέρες τον μήνα, 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι, μόνο στην Αλόννησο.
Δικαίωμα προσφυγής κατά της διάταξης, έχουν και οι δύο πλευρές εντός 30 ημερών, ενώ η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα στο ίδιο διάστημα να «στείλει» την υπόθεση στο δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει για την οριστική επιμέλεια της Λυδίας.
Η οικογένεια του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου, είχε ζητήσει να μοιραστεί η επιμέλεια μεταξύ των δύο οικογενειών και συγκεκριμένα, τον χειμώνα η μικρή να μένει στην Αθήνα και τους καλοκαιρινούς μήνες στην Αλόννησο, κάτι που τελικά δεν έγινε δεκτό.

Η αντίδραση του συζυγοκτόνου για την απόφαση

Όπως τόνισε ο συνήγορος του συζυγοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας αποκλειστικά στο Sputnik, ανέφερε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, «σέβεται απολύτως την απόφαση για την επιμέλεια της Λυδίας και δεν επιζητά δικαστική διένεξη».
Μεταγωγή στον ανακριτή του καθ' ομολογία δολοφόνου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.06.2021
Γλυκά Νερά
Γλυκά Νερά: Τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, το οικόπεδο και το φέρετρο - "Θα ακούσουμε και άλλα πράγματα"
«Το μόνο που θέλει ο εντολέας μου είναι να είναι καλά το παιδί του, με γνώμονα το μέλλον του και την εξασφάλισή του» συμπλήρωσε ο κ. Παπαϊωαννίδης, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μας ωστόσο ρωτήθηκε αν ο εντολέας του θα διεκδικήσει συνεπιμέλεια στο δικαστήριο του Σεπτεμβρίου, το οποίο και θα κρίνει την οριστική επιμέλεια της Λυδίας.
«Δεν το έχουμε ακόμα συζητήσει. Είναι πολύ νωρίς. Σας επαναλαμβάνω, αυτό που ενδιαφέρει τον εντολέα μου είναι το καλύτερο για το παιδί του. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ώρα τους», δήλωσε στο Sputnik.

«Δεν θα έχει δικαίωμα στο παιδί. Ούτε επικοινωνία»

Σε επικοινωνία που είχε το Sputnik και με τον δικηγόρο της οικογένειας της Καρολάιν που αναλαμβάνει πλέον την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας, ο κ. Αθανάσιος Χαρμάνης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το συμφέρον της Λυδίας δικαιώθηκε».
Η επιμέλεια της Λυδίας "περνάει" στους γονείς της Καρολάιν και το παιδί θα μεταβεί στην Αλόννησο. «Αφαιρείται η γονική μέριμνα από τον πατέρα. Δεν θα έχει δικαίωμα στο παιδί. Ούτε επικοινωνία» εξηγεί ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος και καταλήγει, λέγοντας:
«Την επικοινωνία θα την έχουν μόνον οι γονείς του πατέρα και αποκλειστικά εάν μεταβαίνουν στην Αλόννησο».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Internacional
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά