Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.
Απευθείας Γραμμή με τον Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα

Σε "Απευθείας Γραμμή" με τον Πούτιν: Όλα όσα είπε ο Ρώσος Πρόεδρος σε "συζήτηση" με τους πολίτες

Βρείτε μας
"Απευθείας Γραμμή" με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, που απαντά σε όλες τις ερωτήσεις των πολιτών.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για 18η φορά, ανοίγει την «Απευθείας Γραμμή» με πολίτες της χώρας και απαντά απευθείας σε ερωτήσεις που του θέτουν.
Το «Απευθείας Γραμμή με τον Βλαντίμιρ Πούτιν» άρχισε στις 12:00 και μεταδίδεται από πλήθος τηλεοπτικών σταθμών, μεταξύ των οποίων το Rossiya 1, Rossiya 24, ενώ υπάρχει και ραδιοφωνική μετάδοση.
Το Κρεμλίνο, έχει διαβεβαιώσει πως η πανδημία δεν αποτέλεσε «τροχοπέδη» στη διαδικασία καθώς τα νέα μέσα έδωσαν τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν τις ερωτήσεις τους από διαφορετικές πλατφόρμες. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους από την 20η Ιουνίου είτε μέσω ειδικής εφαρμογής, είτε μέσω SMS και τηλεφωνημάτων.
Ο Ρώσος πρόεδρος επιλέγει μόνος του τις ερωτήσεις και απαντά σε όσο το δυνατόν περισσότερες μπορεί, είχε διευκρινίσει το Κρεμλίνο, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας με τον Πούτιν χωρίς διαμεσολάβηση.
Η πρώτη τέτοιου είδους επικοινωνία του Βλαντίμιρ Πούτιν με τους Ρώσους πολίτες πραγματοποιήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2001 όταν και ο Πρόεδρος είχε λάβει 400.000 ερωτήσεις. Το 2013 η συνέντευξη είχε διαρκέσει 4 ώρες και 47 λεπτά, ενώ περίπου 4 ώρες κράτησε η «Απευθείας Γραμμή» το 2019.
Περιεχόμενα
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
15:51 30.06.2021
Ολοκληρώθηκε η εκπομπή «Απευθείας Γραμμή« με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Ρώσος Πρόεδρος μέσα σε σχεδόν τέσσερις ώρες απάντησε σε όσο περισσότερες απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις πολιτών, από κάθε γωνιά της χώρας του.
15:48 30.06.2021
Αποστολή επιπλέον εμβολίων σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ
15:45 30.06.2021
Η μέση θερμοκρασία σε Ρωσία και Σκανδιναβία αυξάνεται γρηγορότερα από άλλες περιοχές
Οι ετήσιες θερμοκρασίες της Ρωσίας και των σκανδιναβικών χωρών αυξάνονται ταχύτερα από ό, τι σε άλλες περιοχές του κόσμου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Στην επικράτεια της χώρας μας, αυτή η παγκόσμια αλλαγή - η υπερθέρμανση - συμβαίνει ακόμη πιο γρήγορα από ό, τι σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου. Όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε αυτό το γεωγραφικό πλάτος, συμπεριλαμβανομένων των σκανδιναβικών χωρών»
15:32 30.06.2021
Πούτιν: Η Ελλάδα αλλάζει τους κανόνες για είσοδο τουριστών γιατί της επιβάλλεται από την Κομισιόν
Ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην απόφαση της χώρας μας να κάνει δεκτούς τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με μη εγκεκριμένα εμβόλια από τον EMA, όπως το Sputnik V, η οποία, ωστόσο, άλλαξε στη συνέχεια.
Αυτή τη στιγμή, όπως τόνισε ο Πούτιν, υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από χώρες που αλλάζουν συνεχώς τους όρους εισόδου των τουριστών στην επικράτειά τους.
«Οι άνθρωποι φοβούνται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό - και σωστά κάνουν, επειδή οι κανόνες αλλάζουν εκεί καθημερινά. Για παράδειγμα, η Ελλάδα. Απαίτησαν πιστοποιητικό εμβολιασμού σήμερα - τεστ PCR μεθαύριο. θα υπάρχουν κι άλλοι όροι επειδή της επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε τι οδηγεί αυτό; Να υπερφορτώσουμε την τουριστική μας υποδομή»
15:29 30.06.2021
Νέες μεταρρυθμίσεις για το περιβάλλον
Η Ρωσία συγκεντρώνει περίπου 60 εκατομμύρια τόνους αποβλήτων κάθε χρόνο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσθέτοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει ορισμένες μεταρρυθμίσεις σε αυτόν τον τομέα.
15:16 30.06.2021
«Ούτε η Αρμενία ούτε το Αζερμπαϊτζάν θέλουν κλιμάκωση για το Καραμπάχ»
Ο Ρώσος πρόεδροw δήλωσε ότι καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές στη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν ενδιαφερόταν για περαιτέρω κλιμάκωσή.
«Η Ρωσία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση αυτής της πολύ σοβαρής κρίσης. Κανένα μέρος δεν ενδιαφέρεται για την κλιμάκωσή , ούτε το Αζερμπαϊτζάν, ούτε η Αρμενία, ούτε οι κάτοικοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, και εάν όλοι συνυπάρξουμε ειρηνικά, τότε θα δημιουργήσουμε μια συνθήκη για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων» δήλωσε.
15:10 30.06.2021
Οι φοιτητές του Κρατικού Πανεπιστημίου Ιατρικής των Νοτίων Ουραλίων που φορούν μάσκες προσώπου παρακολουθούν την εκπομπή σε Απευθείας Γραμμή με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα
15:01 30.06.2021
Αντιδράσεις από την Ουκρανία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα διαφώνησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανέφερε ότι οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι είναι ένας λαός.
14:56 30.06.2021
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει τις ερωτήσεις του μέχρι το τέλος της εκπομπής, είτε μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά και SMS ή MMS, είτε μέσω του ιστότοπου και των κοινωνικών δικτύων της εκπομπής.
14:43 30.06.2021
«Οι ΗΠΑ καταλαβαίνουν πως ο κόσμος αλλάζει αλλά θέλουν ακόμα την κυρίαρχη θέση»
Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε πως ενώ «οι ΗΠΑ καταλαβαίνουν πως ο κόσμος αλλάζει αλλά θέλουν ακόμα την κυρίαρχη θέση». Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα πως θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο χωρών. Δεν δίστασε δε να αναφέρει πως οι κυρώσεις έδωσαν έναυσμα να αναπτυχθεί ο αγροτικός τομέας. Τόνισε δε πως η Ρωσία δεν θα απαντήσει στις κυρώσεις με τρόπο που πληγώνει την ίδια. Τέλος, δήλωσε πως ακόμα και οι ίδιοι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ δεν είναι ικανοποιημένοι μαζί τους.
14:40 30.06.2021
Ο Πούτιν για ΗΠΑ και Μπάιντεν
Ο Ρώσος Πρόεδρος τοποθετήθηκε και για τις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ. Ερωτηθείς για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν εξήγησε πως πολλά εξαρτώνται από αυτόν. Ανέφερε δε πως η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσεται παρά τις κυρώσεις.
14:35 30.06.2021
Πούτιν: Θα δώσω «συστάσεις» σε όσους θέλουν να με διαδεχθούν
Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα πως κάποτε θα μπορεί να ονοματίσει τον διάδοχό του, αυτόν που, όπως είπε, θα αξίζει να γίνει ο νέος Πρόεδρος της Ρωσίας.
14:26 30.06.2021
Απόπειρα χακαρίσματος στην εκπομπή κατά τη διάρκεια της μετάδοσης
Σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσιογράφο της εκπομπής «Απευθείας Γραμμή» έγινε απόπειρα χακαρίσματος στα συστήματα επικοινωνίας.
Εκτιμάται πως η επίθεση ήταν του είδους DDos, που επιτυγχάνεται με την αποστολή υπερβολικά μεγάλου αριθμού ψεύτικων αιτήσεων για εξυπηρέτηση με αποτέλεσμα η υπηρεσία να «κρασάρει».
14:24 30.06.2021
Ο Πούτιν αναλύει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ανεργία
Συνομιλία Πούτιν με μια μακροχρόνια άνεργη - Sputnik Ελλάδα
Ο Ρώσος Πρόεδρος εξηγεί σε μία μακροχρόνια άνεργη πως υπάρχει σχέδιο επαναφοράς των επιπέδων ανεργίας στο προ κρίσης κορονοϊού σημείο.
14:16 30.06.2021
Ουκρανία, ΝΑΤΟ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.06.2021
Κόσμος
Έχει η Ουκρανία όφελος από την εμπλοκή της στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ;
14:12 30.06.2021
Ανησυχία για την εκμετάλλευση της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ
«Ανησυχώ για ένα ακόμη, πιο θεμελιώδες ζήτημα, δηλαδή την αρχή της στρατιωτικής εκμετάλλευσης της ουκρανικής επικράτειας. Σύμφωνα με το ουκρανικό Σύνταγμα, δεν μπορεί να υπάρχουν ξένες στρατιωτικές βάσεις. Μόνο εκπαιδευτικά κέντρα ή άλλες εγκαταστάσεις μπορούν να δημιουργηθούν εκεί ... Η στρατιωτική εκμετάλλευση μιας περιοχής που συνορεύει με εμάς άμεσα, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα ασφάλειας για εμάς» δήλωσε ο Πούτιν.
14:05 30.06.2021
Μετάδοση του "Απευθείας Γραμμή" με τον Πούτιν από γιγαντοοθόνη
Μετάδοση του Απευθείας Γραμμή με τον Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα
13:49 30.06.2021
«Δεν σκοπεύουμε να μπλοκάρουμε ξένα social media»
Δεν σκοπεύουμε να μπλοκάρουμε ξένα social media, ξεκαθάρισε ο Ρώσος Πρόεδρος, ωστόσο διευκρίνισε πως όσο δρουν στη χώρα θα πρέπει να υπακούνε και στη ρωσική νομοθεσία.
13:48 30.06.2021
Πολίτης παρακολουθεί το "Απευθείας Γραμμή" με τον Βλαντίμιρ Πούτιν
13:35 30.06.2021
Διαβεβαιώσεις για το ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν παρείχε διαβεβαιώσεις για το ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona, τονίζοντας πως δεν προκαλεί παρενέργειες, είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.
«Δεν νιώθεις καν ότι εμβολιάστηκες»
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Διεθνή
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
ԱրմենիաՀայերենΑρμενικάАҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά