Τσαμπουκο-μικρούλης: Θαρραλέο καβουράκι τα βάζει με λιοντάρια - Βίντεο

© Φωτογραφία : YouTube/Latest SightingsΚάβουρας τα βάζει με λιοντάρια στο πάρκο σαφάρι MalaMala στη Νότια Αφρική
Κάβουρας τα βάζει με λιοντάρια στο πάρκο σαφάρι MalaMala στη Νότια Αφρική - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.07.2021
Αυτή είναι η εντυπωσιακή στιγμή που μια περήφανη αγέλη λιονταριών δειλιάζει απέναντι σε έναν θαρραλέο κάβουρα στο πάρκο σαφάρι MalaMala, στη Νότια Αφρική.
Το καβουράκι περιέργως είχε βγει με το φως της ημέρας έξω από τη φωλιά του και προσπαθούσε να διασχίσει ένα ποτάμι στο πάρκο σαφάρι MalaMala.
Για κακή του τύχη, ο κάβουρας εντοπίστηκε από την αγέλη λιονταριών Καμπούλα και κίνησε την περιέργειά τους.
Στην αρχή ένα έφηβο λιοντάρι πήγε να ρίξει μια ματιά από κοντά στο καβουράκι του γλυκού νερού.
Όμως ο κάβουρας δεν εκτίμησε και πολύ την επίσκεψη από το λιονταράκι και άρχισε να περπατάει γρήγορα με τις δαγκάνες του υψωμένες.
Μέσα σε λίγα λεπτά, κι άλλα νεαρά λιοντάρια αποφάσισαν να ασχοληθούν με το καβουράκι.
Κι αυτό χωρίς να χάσει διόλου το θάρρος του συνέχισε να υποχωρεί με τις δαγκάνες του ψηλά, προσπαθώντας να φτάσει στο λημέρι του στην όχθη του ποταμού.
Με λίγη ακόμη προσπάθεια, το καβούρι τρύπωσε στη φωλιά του, σε μια τρύπα.
Τα νεαρά λιοντάρια, με ύψος σχεδόν 1 μέτρο και βάρος σχεδόν 125 κιλά, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να κάνουν το καβούρι μια χαψιά.
Αλλά με το να ανοιγοκλείνει τις επώδυνες δαγκάνες του επάνω στις περίεργες μουσούδες τους, κράτησε τα λιοντάρια σε μια ασφαλή απόσταση, με τα σαρκοφάγα τελικά να αποφασίζουν ότι ο μεζές δεν άξιζε και τόσο τον κόπο.
"Τα καβούρια συνήθως βγαίνουν έξω από τη φωλιά μόνο αφού νυχτώσει, αλλά αυτό διέσχιζε το ποτάμι μέρα μεσημέρι και προκάλεσε την περιέργεια των νεαρών λιονταριών της αγέλης" σχολίασαν οι άντρες που τράβηξαν το βίντεο.
Καβούρι καπνίζει τσιγάρο σε παραλία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.09.2020
Κόσμος
Φρέντο κανείς; - Θεριακλής κάβουρας φουμάρει τσιγάρο σε παραλία - Βίντεο
"Δεν υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που θα στοιχημάτιζαν στο καβούρι να τα καταφέρει, αλλά αυτός ο μικρός τυπάκος ήταν αποφασισμένος" εξηγούν.
"Το καβούρι κράτησε τις δαγκάνες του απέναντι στα λιοντάρια, καθώς οπισθοχωρούσε μέχρι την όχθη του ποταμού και εξαφανίστηκε σε μια τρύπα, με τα νεαρά ζώα να χάνουν τελικά το ενδιαφέρον τους" ανέφεραν.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала