Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ουκρανός βουλευτής προβλέπει την τελική ενοποίηση της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας

© Sputnik / Stringer /  / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΟυκρανικές σημαίες κυματίζουν μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο
Ουκρανικές σημαίες κυματίζουν μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.07.2021
Οι ηγέτες των σοβιετικών δημοκρατιών της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας υπέγραψαν για τη διάλυση της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών εκτός λειτουργίας τον Δεκέμβριο του 1991.
Οι ηγέτες των σοβιετικών δημοκρατιών της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας υπέγραψαν την ΕΣΣΔ εκτός λειτουργίας τον Δεκέμβριο του 1991, τέσσερις μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Αυγούστου εναντίον του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ από κομμουνιστές σκληροπυρηνικούς, και εννέα μήνες μετά από ένα εθνικό δημοψήφισμα στο οποίο πάνω από το 77% των σοβιετικών πολιτών ψήφισαν υπέρ της διατήρησης της χώρας.
Η Λευκορωσία πρόκειται να επανενωθεί κάποια μέρα, προέβλεψε ο Ιλλία Κίβα μέλος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας από το κόμμα της αντιπολίτευσης - For Life.
«Θα έρθει η στιγμή που οι Λευκορώσοι, οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί θα ενωθούν για άλλη μια φορά και θα γίνουν αυτή η μεγάλη και ισχυρή δύναμη που θα αντισταθεί στο χάος, την τρέλα και το χάος» δήλωσε ο Ιλλία Κίβα το Σάββατο, καθώς συγχαίρει τους Λευκορώσους στις γιορτές της Ημέρας Ανεξαρτησίας, την οποία σηματοδοτεί η χώρα κάθε 3 Ιουλίου.
«Θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ιστορία μας. Θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας και θα κρατάμε πάντα αγάπη στις καρδιές μας για τους σλαβικούς γείτονές μας - εμείς τον ουκρανικό λαό, ο οποίος θα παραμείνουμε για πάντα αδελφοί σας» πρόσθεσε ο Ιλλία Κίβα
Η «For Life» είναι η μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας στο κοινοβούλιο της Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας.
Το κόμμα περιλαμβάνει μέλη του διαλυμένου Κόμματος των Περιφερειών - το οποίο ευθυγραμμίστηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς προτού αποβληθεί σε πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ τον Φεβρουάριο του 2014.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία δημοσκοπήσεων, το κόμμα είναι το μοναδικό πιο δημοφιλές πολιτικό σε ισχύ στην Ουκρανία, με 23% των υποψηφίων ψηφοφόρων να δηλώνουν ότι θα το ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

Οι Λευκορώσοι εορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις 3 Ιουλίου, με την επίσημη αργία να είναι αφιερωμένη στην ημέρα του 1944, όταν ο Ερυθρός Στρατός απελευθέρωσε το Μινσκ από τον ναζιστικό γερμανικό έλεγχο κατά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Η γιορτή ιδρύθηκε το 1996 μετά από εθνικό δημοψήφισμα.
Πριν από αυτό, η χώρα σηματοδότησε την ημέρα της ανεξαρτησίας της στις 27 Ιουλίου - προς τιμήν της ημέρας το 1990 που το Ανώτατο Σοβιετικό της Λευκορωσίας κήρυξε την κυριαρχία της Λευκορωσίας από τη Σοβιετική Ένωση.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала