Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Έτσι θα είναι ο πρώτος "πράσινος" ουρανοξύστης: Τα σχέδια του Marina Tower στο Ελληνικό

© Φωτογραφία : YouTube/The EllinikonΤο σχέδιο για τον ουρανοξύστη στο Ελληνικό
Το σχέδιο για τον ουρανοξύστη στο Ελληνικό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.07.2021
Ο ουρανοξύστης θα είναι ο υψηλότερος στη Μεσόγειο και θα διαθέτει 45 ορόφους και 200 διαμερίσματα που θα έχουν όλα θέα θάλασσα. Η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια.
Παρουσιάστηκαν διαδικτυακά τα σχέδια του Marina Tower, του πρώτου «πράσινου» ουρανοξύστη στην Ελλάδα, που θα ανεγερθεί στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό.
Ο νέος ουρανοξύστης θα είναι ύψους 200 μέτρων, ο πρώτος στην Ελλάδα και ο υψηλότερος στη Μεσόγειο με 45 ορόφους και 200 διαμερίσματα που θα έχουν όλα θέα θάλασσα.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, έκανε λόγο για το «μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που θα αποτελέσει σημείο εκκίνησης για μια νέα εποχή.
Τη μελέτη και τον σχεδιασμό του έργου, ανέλαβε το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, με μεγάλη εμπειρία στη σχεδίαση υψηλών κτιρίων παγκοσμίως.
Ο ουρανοξύστης αναμένεται να είναι απόλυτα «πράσινος» και, όπως επισημάνθηκε, θα αποτελεί υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού με στόχο να καταστεί παγκόσμιο αρχιτεκτονικό τοπόσημο.
Η κατασκευή του πρόκειται να ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια.

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός

Όπως επισημάνθηκε στην παρουσίαση, ο ουρανοξύστης, ύψους 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα και ένα από τα συνολικά έξι ψηλά κτίρια που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό.
Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.
Στην παρουσίαση αναφέρθηκε ότι όλες οι κατοικίες είναι διαμπερείς και προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά του έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.
Ο Marina Tower θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας, όπως τονίζουν οι κατασκευαστές του.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, πρόκειται για ένα μοναδικό κτίριο «για τα ελληνικά αλλά και παγκόσμια δεδομένα, ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο, το οποίο θα προσδώσει το στίγμα της συνολικής ανάπλασης, έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής».
«Στο Ελληνικό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης, που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης μιας νέας εποχής για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες», καταλήγει.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала