Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Έφυγε από τη ζωή η τελευταία νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Έπος του 1940

© Φωτογραφία : Facebook/ greekredcrossofficialΑπεβίωσε η τελευταία νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Έπος του 1940
Απεβίωσε η τελευταία νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Έπος του 1940 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.07.2021
Φτωχότερος έγινε από χθες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, καθώς έφυγε από τη ζωή, η τελευταία νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Αλβανικό Έπος, η Ζήνα Οικονόμου - Πατέρα.
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών η Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα, η τελευταία νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε ενεργά στο Έπος του 1940.
Η Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα γεννήθηκε στη Σκιάθο και ενώ πέρασε τα πρώτα παιδικά χρόνια της στον Βόλο, στη συνεχεία εγκαταστάθηκε στην πόλη της Θεσσαλίας.
Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος, μάλιστα, την είχε βρει στη Λάρισα. Με δική της βούληση διέκοψε τη φοίτησή της στο γυμνάσιο και κατετάγη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προσφέροντας με όλες της τις δυνάμεις και την αυταπάρνηση τις υπηρεσίες της στους τραυματίες του μετώπου.
Η κηδεία της Ζήνας Οικονόμου – Πατέρα, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών(Παλαιό Κοιμητήριο) Λάρισας.

Αναλυτικά η ανάρτηση για τον θάνατο της Ζήνας Οικονόμου – Πατέρα

«Φτωχότερος έγινε από χθες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, καθώς έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, η τελευταία εν ζωή νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Αλβανικό Έπος, η κα Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα.
Μια Γυναίκα Εθελόντρια, που έγινε σύμβολο της αλληλεγγύης και της προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα, μέσα από το σπουδαίο εθελοντικό έργο που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια.
Καλό ταξίδι, Κυρία Ζήνα. Σας ευχαριστούμε για όλα».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала