Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ιερά Σύνοδος: Μέγιστη πράξη ευθύνης ο εμβολιασμός - Να ακούτε την επιστήμη

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC / Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.07.2021
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, γνωρίζοντας πως ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο ''συνιστά σε όλους, σε συνεννόηση με τον ιατρό τους, να αξιοποιήσουν το δώρο αυτό που μας χάρισε ο Θεός''.
«Ναι» στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, λέει η Ιερά Σύνοδος, προτρέποντας τους πολίτες να ακούσουν την επιστήμη.

«Το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική Διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας» αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο που απέστειλε η ΔΙΣ προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα του συνόλου των Ιερών Μητροπόλεων.

Ακόμη, η Εκκλησία συνιστά προς όλους, σε συνεννόηση με τον ιατρό τους, να επωφεληθούν της παροχής από την επιστήμη, αυτού του εμβολίου κατά του κορονοϊού, καθώς εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα των ιατρών, η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από τη θανατηφόρο πανδημία.

«Με τον φωτισμό του Θεού και την επίμονη προσπάθεια των επιστημόνων ιατρών, η ανθρωπότητα έχει πλέον στη διάθεσή της το εμβόλιο, το οποίο είναι ικανό να υψώσει το τείχος στην εξάπλωση της πανδημίας» αναφέρεται ακόμη.

Για τη ΔΙΣ, ο εμβολιασµός αποτελεί µέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, συνιστά σε όλους, σε συνεννόηση με τον ιατρό τους, να αξιοποιήσουν το δώρο αυτό που μας χάρισε ο Θεός, για να προστατεύσουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους συνανθρώπους μας.
«Σας καλούμε να ακούτε τη φωνή της επιστήμης και των ειδικών, οι οποίοι πάντοτε με υψηλό αίσθημα ευθύνης ενημερώνουν τους πολίτες προτείνοντας τις ενδεδειγμένες λύσεις προσαρμοσμένες στην αντιμετώπιση των δυσχερειών που κάθε φορά προκύπτουν» επισημαίνεται επίσης.

Ιερώνυμος: Εκκλησία και Επιστήμη είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν

Στην ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και Επιστήμης αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, τονίζοντας πως Εκκλησία και Επιστήμη είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν.
«Όσοι πολεμάνε Θρησκεία και Επιστήμη είναι σε λανθασμένο δρόμο. Η Θρησκεία και η Επιστήμη έχουν τον χώρο τους και έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν. Άλλωστε είναι υποχρεωμένοι σε αυτήν την συνεργασία. Η Εκκλησία δεν μάχεται την Επιστήμη, αλλά ούτε και η σωστή Επιστήμη μάχεται την Πίστη» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала