Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Freedom Pass: Πότε και πώς χρησιμοποιούνται τα 150 ευρώ

© SputnikFreedom Pass
Freedom Pass - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.07.2021
Βρείτε μας
Το ποσό των 150 ευρώ περιλαμβάνει η προπληρωμένη "Κάρτα Ελευθερίας" ("Freedom Pass") για όσους νέους ηλικίας 18-25 ετών εμβολιαστούν κατά της νόσου COVID-19.
Η κυβέρνηση με στόχο την ενίσχυση των εμβολιασμών κατά της νόσου COVID-19 στους νέους ηλικίας 18-25 ετών έχει θεσπίσει τη λεγόμενη προπληρωμένη «Κάρτα Ελευθερίας» («Freedom Pass») που περιλαμβάνει το ποσό των 150 ευρώ.
Ο Εθνικάρας Γιάννης Μαντζουράνης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.07.2021
Αθλητικά
Γιάννης Μαντζουράνης: Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο μεγάλος "Εθνικάρας"

Πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα 150 ευρώ

Όσες και όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1996 έως 31/12/2003 και έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους κατά της νόσου COVID-19, δικαιούνται να αποκτήσουν και να χρησιμοποιήσουν την κάρτα.
To «Freedom Pass» είναι μια ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ που προορίζεται για αγορές σε ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κάθε δικαιούχος του «Freedom Pass» θα μπορεί με τα 150 ευρώ να κάνει μια ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για το προϊόν ή για την υπηρεσία που επιθυμεί.
Ειδικότερα, η εν λόγω κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους κάτωθι σκοπούς:
Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μεταφορές.
Ενοικίαση οχημάτων.
Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις.
Ταξιδιωτικά γραφεία.
Κινηματογράφους.
Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού.
Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Πώς εκδίδεται το «Freedom Pass»

Με μια απλή διαδικτυακή αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι νέοι μπορούν να εκδώσουν την προπληρωμένη κάρτα «Freedom Pass» που περιλαμβάνει το ποσό των 150 ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι συνδέονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα του gov.gr με τους κωδικούς του TAXISnet και, έπειτα, πληκτρολογούν τον ΑΜΚΑ τους, αλλά και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, όπως είναι το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.
Η διαδικασία αίτησης μπορεί να γίνεται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα διαβιβάζονται αποκλειστικά στην τράπεζα τα στοιχεία του δικαιούχου και, ειδικότερα το όνομα, το επώνυμο, το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, που είναι απαραίτητα για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.
Παράλληλα, ο δικαιούχος μπορεί να εντάξει το «Freedom Pass» στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι.
Το «Freedom Pass» παραμένει ενεργοποιημένο έως την 31η Δεκεμβρίου, οπότε και θα απενεργοποιείται, και επισημαίνεται πως το ποσό των 150 ευρώ δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη κάρτα.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала