Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ηλιούπολη: "Η κόρη του αστυνομικού ζούσε σε άθλιες συνθήκες μέσα στα ναρκωτικά και την κακοποίηση"

© Φωτογραφία : facebook.comΟ αστυνομικός που κατηγορείται ότι εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη
Ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.07.2021
Η δικηγόρος της πρώην γυναίκας του 39χρονου αστυνομικού αφήνει αιχμές για τους συγγενείς του, οι οποίοι ενδέχεται να γνώριζαν τι συνέβαινε στο σπίτι – κολαστήριο της Ηλιούπολης, υποστηρίζοντας ότι προετοιμάζουν την κόρη του να μην καταθέσει όσα βίωσε εκεί.
Σε σοβαρές καταγγελίες, τόσο για τον 39χρονο αστυνομικό, ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση μιας 19χρονης, την οποία φέρεται επίσης να κρατούσε κλειδωμένη στο σπίτι του στην Ηλιούπολη και να την εξέδιδε, όσο και εναντίον των στενών συγγενών του, προχώρησε η δικηγόρος της πρώην γυναίκας του.
Όπως ισχυρίζεται η κα. Ελισσάβετ Τσέρτου, ο αστυνομικός, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος μαζί με δύο ακόμη άτομα (τον πατέρα της 19χρονης και τον πρώην φίλο της), έχει δώσει εντολή στους συγγενείς του να κάνουν «ό,τι περνάει από το χέρι τους», ώστε να μην φτάσει η ανήλικη κόρη του στη μητέρα της, η οποία διεκδικεί την επιμέλειά της.
Κάνει μάλιστα λόγο για «προετοιμασία» του κοριτσιού να μην καταθέσει όσα «ενδεχομένως βίωσε» στο διαμέρισμα της φρίκης στην Ηλιούπολη, ενώ υποστηρίζει πως η μητέρα και ο αδερφός του αστυνομικού το κρατούν στην οικία τους και αρνούνται να το παραδώσουν στη μητέρα που έχει επίσημα τη γονική μέριμνα.
«Σήμερα η μητέρα και ο αδερφός του αστυνομικού έχουν καταθέσει "άρον άρον" αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ζητούν την επιμέλεια καθώς η υπόθεση αναβλήθηκε για την ημέρα Παρασκευή την 30/7/2021. Με τον τρόπο αυτό όλοι έχουν την "πολυτέλεια του χρόνου" να προετοιμάσουν το ανήλικο κορίτσι να μην καταθέσει όσα ενδεχομένως να βίωσε στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης αφού το κρατούν στην οικία τους και αρνούνται να παραδώσουν στην μητέρα ως έχουσα την επίσημα την γονική μέριμνα», σημειώνει.
Παράλληλα, υποστηρίζει πως ο 39χρονος αστυνομικός έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την κόρη του του μέσα από τις φυλακές, ενώ αυτή βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του, δημιουργώντας της διχασμό για τη μητέρα της, η οποία, όπως της «τονίζει καθημερινά» την εγκατέλειψε.
«Η μητέρα έχει καθαρό ποινικό μητρώο όπως ήδη έχω δηλώσει και ήταν το πρωταρχικό θύμα του αστυνομικού όπως έχω αναφέρει, άκρως κακοποιημένη στο παρελθόν αφού απειλούνταν η ζωή της και δραπέτευσε από το διαμέρισμα της Ηλιούπολης για να σώσει την ζωή της», ισχυρίζεται η κα Τσέρτου.
Γνωστοποιεί επίσης ότι έχει ήδη καταθέσει αίτηση στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, η οποία είναι η πλέον αρμόδια και έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της κοινωνικής έρευνας για την «τύχη» του κοριτσιού, ενώ έχει ζητήσει να ελεγχθούν οι συνθήκες διαβίωσής του, αλλά και «να δράσουν οι ειδικότητες κοινωνικού λειτουργού και παιδοψυχολόγου», όπως και «να εξεταστεί από ιατροδικαστή για τυχόν κακοποίηση του».
«Δυστυχώς οι σχέσεις των κοινωνικών επιστημών με την αναπαραγωγική λειτουργία του κράτους είναι σαφώς σημαντικές και γίνονται με το σωστό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα με αργό ρυθμό γεγονός που κρατάει το ανήλικο τέκνο σε μη ασφαλή περιβάλλον για την ψυχική του υγεία. Αρμόδια πλέον όπως προείπα είναι η Εισαγγελέας Ανηλίκων να κρίνει και το Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών και περιμένουμε δικαίωση καθώς έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη», συμπληρώνει.
Στη συνέχεια, αφού σημειώνει ότι «πληροφορηθήκαμε μέσω των media πως ο αστυνομικός εξέδιδε ακόμα και ανήλικες κοπέλες, γεγονός που διερευνάται ακόμα για το ποιοι εμπλέκονται καθώς νέα πρόσωπά καθημερινά καταθέτουν νέα στοιχεία Ενώπιον των Αρχών και όλο και περισσότερες κακοποιημένες κοπέλες αρχίζουν να περιγράφουν την κακοποίησή τους με κάθε λεπτομέρεια», εστιάζει στις «πολύ καλές» σχέσεις του 39χρονου με τον επίσης αστυνομικό αδερφό του που διεκδικεί την επιμέλεια της ανιψιάς του. Δεν διστάζει μάλιστα να αφήσει αιχμές ότι ενδεχομένως να γνώριζε τι γινόταν στο σπίτι – κολαστήριο της Ηλιούπολης.
«Σήμερα αναφέρουν περίτρανα κατά τη διάρκεια της κοινωνικής έρευνας πως το ανήλικο τέκνο ζούσε με εκείνους ενώ αντιθέτως από όλη την έρευνα που διενεργείται μέχρι στιγμής προκύπτει το αντίθετο και ενδεχομένως να γνώριζαν και τι συνέβαινε στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης ενώ το ανήλικο ζούσε εκεί. Οι κοινωνικές υπηρεσίες φαίνεται μέχρι στιγμής να κάνουν ό,τι καλύτερο και άριστα τη δουλειά τους, αλλά γραφειοκρατικά όλα κινούνται με αργό ρυθμό αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και απαιτείται χρόνος», αναφέρει.
Η κα Τσέρτου υποστηρίζει επίσης ότι η ανήλικη κόρη του 39χρονου «ζούσε σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μέσα στα ναρκωτικά και τις κακοποιημένες γυναίκες – νταντάδες», ενώ «κανείς δεν μεριμνούσε γεγονός που σήμερα σφραγίζει την ανικανότητα όλων να διεκδικούν ή να ασκούν την επιμέλεια».
«Αξίζει να αναφέρουμε πως διερευνάται ακόμα από τις Αρχές εάν γνώριζαν ή ενδεχομένως εμπλέκονται οι συγγενείς του αστυνομικού, που σήμερα διεκδικούν την επιμέλεια. Η κοινωνική έρευνα προχωράει και ήδη οι συγγενείς δεν έχουν απαντήσεις γι΄ αυτά που ερωτώνται καθόσον έχουν σε άγνοια το παιδί για ό,τι έχει συμβεί και το πού βρίσκεται η μητέρα του, αντίθετα από τη γραμμή που τους συμβουλεύουν οι διενεργούντες τον κοινωνικό έλεγχο ειδικοί να πράξουν», καταλήγει.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала