Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Καρπούζι VS πεπόνι: Ποιο είναι καλύτερο για την υγεία μας; Διατροφολόγος απαντά

CC0 / Pixabay / Πεπόνι και καρπούζι
Πεπόνι και καρπούζι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.07.2021
Βρείτε μας
Το καλοκαίρι είναι εδώ και σίγουρα τρώτε πολύ καρπούζι ή/και πεπόνι! Ποιο από τα δύο σάς κάνει περισσότερο καλό όμως; Μία διατροφολόγος απαντά.
Το καλοκαίρι αρκετοί έρχονται αντιμέτωποι με το δίλημμα «καρπούζι ή πεπόνι;». Να... σώσει την κατάσταση έρχεται Ρωσίδα διατροφολόγος που εξηγεί κατά πόσο διαφέρουν τα δύο φρούτα, ποιο έχει περισσότερες θερμίδες και ποιο είναι καλύτερο για την υγεία.
Ένα πεπόνι περιέχει 35 θερμίδες ανά 100 γραμμάτια, ενώ ένα καρπούζι περιέχει μόλις 25, σύμφωνα με την ειδικό Όλγα Κοράμπλεβα, η οποία μίλησε στο Sputnik.
Άρα, το πρώτο φρούτο είναι πιο θρεπτικό, καθώς έχει περισσότερες φυτικές ίνες απαραίτητες για τη σταθερή λειτουργία του εντέρου.
Συγκεκριμένα, οι ίνες καθαρίζουν το σώμα και σταθεροποιούν το επίπεδο χοληστερόλης. Επίσης, 100 γραμμάρια πεπονιού έχουν περίπου 0,9 γραμμάρια ινών, ενώ ένα καρπούζι έχει περίπου 0,4 γραμμάρια, όπως εξηγεί η Κοράμπλεβα.
Μούρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.07.2021
Δίαιτα αποτοξίνωσης: Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν φάτε μόνο μούρα για λίγες ημέρες

Περιεκτικότητα σε βιταμίνες

Το πεπόνι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C (36 χιλιοστόγραμμα ανά 100 γραμμάρια) από το καρπούζι (8 χιλιοστόγραμμα ανά 100 γραμμάρια), εξήγησε η διατροφολόγος.
Αυτό σημαίνει πως μόνο η κατανάλωση 200 γραμμαρίων πεπονιού είναι αρκετή για να καλύψει την καθημερινή ανάγκη για βιταμίνη C, που υπολογίζεται στα 70-100 χιλιοστόγραμμα για έναν ενήλικα.
Η βιταμίνη C δεν είναι μόνο σημαντική για το ανοσοποιητικό, αλλά βοηθά επίσης στην απορρόφηση του σιδήρου και έχει καλές επιπτώσεις στο δέρμα.
Το καρπούζι περιέχει λυκοπένιο, μια ουσία που του δίνει αυτό το έντονο κόκκινο χρώμα. Αυτό το αντιοξειδωτικό μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακών παθήσεων.
Κεράσια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.06.2021
Ποια είναι τα απροσδόκητα οφέλη που έχουν τα κεράσια για την υγεία μας
Μάλιστα, υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι η κατανάλωση λυκοπενίου μετριάζει την κατάθλιψη, το άγχος, ενώ μειώνει ακόμη και τον πόνο στις αρθρώσεις, σύμφωνα με την Κοράμπλεβα.

Άρα; Καρπούζι ή πεπόνι;

Ωστόσο, δεν μπορεί να υπάρξει τελικά σαφής απάντηση στο ερώτημα ποιο από τα δύο φρούτα, το καρπούζι ή το πεπόνι, είναι πιο ωφέλιμο για την υγεία.
Και τα δύο έχουν πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως το μαγνήσιο, το κάλιο και το μαγγάνιο, σύμφωνα με τη διατροφολόγο.
Αλλά, το σημαντικό είναι τα τρόφιμα να καταναλώνονται με μέτρο, δηλαδή, μία μερίδα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200 γραμμάρια.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала