Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μόσχα: Οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τη συνθήκη νομικής βοήθειας με τη Ρωσία για τις κυβερνοεπιθέσεις

© Sputnik / Maxim Blinov / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΗ ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ.
Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.07.2021
Βρείτε μας
Οι κυβερνοεπιθέσεις, τα πυρηνικά όπλα και το ζήτημα της στρατηγικής σταθερότητας, ήταν στο επίκεντρο συνομιλιών αντιπροσωπειών των δύο δυνάμεων, στη Γενεύη.
Εφόσον οι ΗΠΑ πραγματικά επιθυμούν να ασχοληθούν με τα αδικήματα στον κυβερνοχώρο και την διεκδίκηση λύτρων μέσω διαδικτύου, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την συνθήκη του 1999 για την αμοιβαία νομική βοήθεια με τη Ρωσία, έχοντας ωστόσο υπόψη ότι βασική θέση της Μόσχας είναι να μην εκδώσει τους πολίτες της, τόνισε ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ.
Την Τετάρτη (28/07) πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ για την στρατηγική σταθερότητα, στην Γενεύη. Η ρωσική διυπηρεσιακή αντιπροσωπεία είχε ως επικεφαλής τον Ριαμπκόφ ενώ η αντίστοιχη αμερικανική, την αναπληρώτρια υπ. Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν.
Τα δύο μέρη συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου να συζητήσουν για τη στρατηγική σταθερότητα ενώ σχεδιάζονται -ενδιάμεσα- ανεπίσημες διαβουλεύσεις.
«Δεν εκδίδουμε Ρώσους πολίτες. Αυτή είναι μία προφανής και βασική μας θέση. Όσο για την έκδοση πολιτών άλλων κρατών, δεν υπάρχει κάποια τέτοια συμφωνία με τις ΗΠΑ. Φυσικά, δεν υπάρχει ούτε μία τέτοια πρακτική. Θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της επιστροφής των πολιτών μας που υπηρετούν άδικες καταδίκες», τόνισε ο Ριαμπκόφ, απαντώντας στο κατά πόσο θα ήταν δυνατό να συμπεριλάβουμε μία συμφωνία με τις ΗΠΑ για την έκδοση κυβερνοεγκληματιών που επιχειρούν από το έδαφος και των δύο χωρών.
«Δεν θέλω να δημιουργήσω την εσφαλμένη εντύπωση ότι το ζήτημα των λύτρων, για το οποίο πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλούν τελευταία τόσο κατηγορηματικά, είναι τόσο ξεκάθαρο. Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα και είναι έτοιμες να δουλέψουμε πάνω σε μία δημιουργική βάση αμοιβαίου σεβασμού, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την συμφωνία του 1999 για αμοιβαία νομική βοήθεια«, πρόσθεσε ο Ριαμπκόφ.
Επισήμανε ότι «χρειαζόμαστε φυσιολογικά αιτήματα και μία λογική "φόρμα" επεξεργασίας τέτοιων πληροφοριών και όχι να τις διοχετεύουμε στα μήντια με επακόλουθη αύξηση της προσοχής, με τον αριθμό των likes και των retweets να είναι εκτός κλίμακας, το αποτέλεσμα έχει επιτευχθεί αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα».
Συνάντηση Πούτιν - Μπάιντεν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.07.2021
Κόσμος
Κρεμλίνο: "Λάθος" οι δηλώσεις Μπάιντεν για τον Πούτιν
«Πρόκειται για μία μη επαγγελματική προσέγγιση στο ζήτημα. Εάν καταφέρουμε να θέσουμε το ζήτημα σε μία επαγγελματική βάση κατανόησης και θέσουμε πλαίσιο σε αυτό, τότε πιθανώς να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιείται το ίντερνετ από εγκληματίες, οι στατιστικές σε όλον τον κόσμο γύρω από τις κυβερνοεπιθέσεις, είναι απογοητευτικές. Αυτό πρέπει να γίνει αλλά το πιο σημαντικό, είναι ότι υπάρχει ήδη μία βάση για αυτό», εξήγησε ο Ριαμπκόφ.

«Καμία συμφωνία για συζήτηση περί πυρηνικών όπλων»

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει ότι τα αμυντικά και επιθετικά όπλα, πυρηνικά και μη, θα συζητούνταν στις συνομιλίες για την στρατηγική σταθερότητα, σύμφωνα με τον αναπλ. υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.
«Παλεύουμε για αυτό. Δεν είναι μυστικό, ότι θέλουμε να συζητήσουμε αυτά τα θέματα. Δεν έχουμε συμφωνήσει με τους Αμερικανούς ακόμα για αυτό το ζήτημα. Οι Αμερικανοί θέλουν να συζητήσουμε κάτι άλλο και κάτι περισσότερο», είπε ο Ριαμπκόφ, απαντώντας κατά πόσον οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει να συζητήσουν για αμυντικά και επιθετικά όπλα στον πυρηνικό και μη πυρηνικό τους εξοπλισμό, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.
«Αυτός είναι ο πυρήνας όλης της συζήτησης και δεν θα ήθελα να παρουσιάσω όλα αυτά δημόσια. Μόλις αρχίσαμε την προσέγγιση σε αυτό το ζήτημα», πρόσθεσε.

Ομάδες εργασίας για τη στρατηγική σταθερότητα

Οι αντιπροσωπείες των δύο κρατών, συζήτησαν στη Γενεύη το ζήτημα τη δημιουργίας ομάδων εργασίας γύρω από τη στρατηγική σταθερότητα αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα του παρόντος, τόνισε ο Ριαμπκόφ.
Οι σημαίες της Ρωσίας και των ΗΠΑ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.07.2021
Κόσμος
Μόσχα: Η Γενεύη άνοιξε τον δρόμο για την αποκατάσταση του διαλόγου με τις ΗΠΑ
«Αγγίξαμε το θέμα των ομάδων εργασίας. Η ουσία της προσέγγισής μας εδράζεται στο γεγονός ότι το θέμα των ομάδων εργασίας είναι παράγωγο του θέματος που θέλουμε να επιλύσουμε. Δεν θα πρέπει να φτιάξουμε κάποια εργαλεία που θα έχουν αυτάρκη χαρακτήρα και θα δουλεύουν από μόνα τους εντελώς αυτόνομα από αυτό που θέλουμε να κάνουμε στο τέλος», είπε ο Ριαμπκόφ στους δημοσιογράφους.
Εξήγηση μάλιστα ότι Ρωσία και ΗΠΑ πρώτα χρειάζεται να «καταλάβουν αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε και με βάση αυτό, να σχηματίσουμε μία κατάλληλη εργαλειοθήκη, για το τι μπορούν να είναι οι ομάδες εργασίας».
«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει αμοιβαία κατανόηση με τους Αμερικανούς για αυτό το θέμα», πρόσθεσε ο Ριαμπκόφ.
Εξήγησε ότι οι συζητήσεις με τις ΗΠΑ «γίνονται όλο και πιο εξειδικευμένες για το πώς θα ενισχύσουμε την στρατηγική σταθερότητα, τι θα κάνουμε στο μέλλον, όταν λήξει η πενταετής επέκταση της συνθήκης New START, τι πιθανές συμφωνίες μπορούν να αναπτυχθούν ώστε να λάβουμε επαρκείς απαντήσεις στις προκλήσεις της σφαίρας της στρατηγικής σταθερότητας».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Διεθνή
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
ԱրմենիաՀայերենΑρμενικάАҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά