- Sputnik Ελλάδα, 1920
Αθλητικά
Αθλητικές ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όλα τα σπορ. Οι κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς αθλητικές στιγμές με επικαιρότητα και σχολιασμό.

Γιάννης Κορδογιάννης: "Τα κορίτσια έρχονται στις πολεμικές τέχνες για λόγους αυτοάμυνας"

© Sputnik / George VrontakisΟ Γιάννης Κορδογιάννης
Ο Γιάννης Κορδογιάννης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.07.2021
Ο Έλληνας αθλητής του Τάεκβοντο με διεθνείς οnline διακρίσεις δίνει τις συμβουλές του στα νέα παιδιά και στοχεύει σε μια Ολυμπιάδα.
Ο Γιάννης Κορδογιάννης είναι ένας αθλητής του Τάεκβοντο που διακρίθηκε σε παγκόσμιες διοργανώσεις online τεχνικής.
Ο 32χρονος Λαμιώτης μιλάει στο Sputnik για την καριέρα του και τον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.
© Sputnik / George VrontakisΟ Γιάννης Κορδογιάννης εν ώρα προπόνησης
Ο Γιάννης Κορδογιάννης εν ώρα προπόνησης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.07.2021
Ο Γιάννης Κορδογιάννης εν ώρα προπόνησης
Ο "Κορτέζ" όπως είναι το παρατσούκλι του μεγάλωσε στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας και ξεκίνησε τις πολεμικές τέχνες από παιδική ηλικία, παίρνοντας έμπνευση από έναν συγγενή του, αλλά και τον Μπρους Λι.
«Ο νονός του αδερφού μου ήρθε μια μέρα με τη στολή στο σπίτι και μόλις τον είδα μου ξύπνησε μέσα ένστικτα. Ήμουν λάτρης του Μπρους Λι βλέποντας ταινίες και ξεκίνησα από το καράτε. Η διαφορά μεταξύ καράτε και τάεκβοντο είναι πως έχουν διαφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, σε θέμα πόντων. Είναι και τα δύο πολύ καλά σε στιλ. Πήρα τις μαύρες ζώνες και μετά μπήκα στο τάεκβοντο. Παράλληλα, κάνω Βόρειας και Νότιας Κορέας τάεκβoντο. Απλά το ATF δεν είναι ολυμπιακό άθλημα» αναφέρει.
Ο Μπρους Λι Bruce Lee - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.03.2021
Αθλητικά
Μπρους Λι: Ο θρύλος των πολεμικών τεχνών που πέθανε γιατί δεν ήθελε να ιδρώνει - Η φοβερή ζωή του

«Στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024»

Αυτή την περίοδο όλα τα αθλητικά βλέμματα είναι στο Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Γιάννη Κορδογιάννη να έχει κυκλώσει στο σημειωματάριο του το 2024.
«Στόχος μου είναι το Παρίσι, να μαζέψω βαθμολογία και να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας το 2024. Σιγά – σιγά μαζεύω πόντους. Τώρα κάνω περισσότερο τεχνικό κομμάτι λόγω κορονοϊού, αφού δεν μπορούμε να αγωνιστούμε. Συμμετείχα σε Online διοργανώσεις για τεχνικά πρωταθλήματα και πήρα χρυσά μετάλλια σε Βέλγιο (Belgian Open Poomsae Championships 2021) και Αγγλία, χάλκινο μετάλλιο στη Δανία και ασημένιο πάλι στην Αγγλία. Πριν μερικές μέρες κατέκτησα την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παραλίας» αναφέρει ο Έλληνας αθλητής.
© Sputnik / George VrontakisΟ Γιάννης Κορδογιάννης και τα μετάλλια του
Ο Γιάννης Κορδογιάννης και τα μετάλλια του - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.07.2021
Ο Γιάννης Κορδογιάννης και τα μετάλλια του

«Ο σεβασμός και το Poomsae»

Όταν άλλα παιδιά στην ηλικία του, έπαιζαν ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ο Γιάννης Κορδογιάννης ασχολούταν με τις πολεμικές τέχνες και αυτό που τον τράβηξε ήταν στο Taekwodo.
«Στο Τάε κβον ντο με τράβηξε η φιλοσοφία της Κορέας, ο σεβασμός. Μας σέβονται σαν λαό πάρα πολύ, για αυτό και στο πάρκο Μπουσάν έχουν το μνημείο με τον ύμνο της Ελευθερίας. Το πούμσε (Poomsae) είναι το αντίστοιχο κάτα, το τεχνικό στο τάεκβοντο. Είναι η φόρμα που παλεύεις στα τέσσερα σημεία με φανταστικούς αντιπάλους. Το πούμσε με βοήθησε τεχνικά να γίνει καλύτερος και στο αγωνιστικό κομμάτι. Στο αγωνιστικό κομμάτι πρέπει να τα δώσεις όλα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, να έχεις τρελή αντίληψη ώστε να προβλέψεις τη πιθανή κίνηση του αντιπάλου σου, αλλά και φυσική κατάσταση για να μπορέσεις να πάρεις τον αγώνα. Στο τεχνικό κομμάτι μπορεί να ιδρώσεις περισσότερο, μέχρι να τελειοποιήσεις την τεχνική σου» επισημαίνει.
© Sputnik / George VrontakisΟ Γιάννης Κορδογιάννης
Ο Γιάννης Κορδογιάννης  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.07.2021
Ο Γιάννης Κορδογιάννης

«Είχα μείνει έξι μήνες στο κρεβάτι»

Ο Γιάννης Κορδογιάννης εκτός από αθλητής του Α.Σ. Υπερίωνα Αττικής είναι και προπονητής, αλλά δεν ήταν όλα χαρμόσυνα στην καριέρα του, αφού πέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό και σκέφτηκε ακόμα και να τα παρατήσει.
«Έχω ξεκινήσει την προπονητική εδώ και χρόνια. Τώρα βρίσκομαι στον Υπερίωνα Αττικής και πήρα την 3η θέση στο Κύπελλο Ελλάδας το Νοέμβριο του 2019. Μετά ξεκλείδωσα λίγο ακόμα περισσότερο. Η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Αρετή Αθανασοπούλου μου έκανε πρόταση να πάω στο σύλλογο Φωτιά και να την βοηθήσω. Είχα μείνει έξι μήνες στο κρεβάτι το 2013 και είχα σκεφτεί να τα παρατήσω. Με στήριξε, με ανέβασε ψυχολογικά και σηκώθηκα» τόνισε στο Sputnik.
© Sputnik / George VrontakisΟ Γιάννης Κορδογιάννης σε μια κίνηση πούμσε
Ο Γιάννης Κορδογιάννης σε μια κίνηση πούμσε - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.07.2021
Ο Γιάννης Κορδογιάννης σε μια κίνηση πούμσε

«Για λόγους αυτοάμυνας έρχονται περισσότερα κορίτσια στις πολεμικές τέχνες»

Ο Γιάννης Κορδογιάννης, ως προπονητής, μαθαίνει πολλά πράγματα στα μικρά παιδιά και αυτό που τους ζητάει είναι να μάθουν μια πολεμική τέχνη για αυτοάμυνα.
«Το πρώτο πράγμα που μαθαίνω στα παιδιά είναι ο σεβασμός. Να αγαπάνε το άθλημα, να σέβονται τον χώρο, να το διασκεδάζουν και να βγάζουν το καλύτερο τους εαυτό, να το απολαμβάνουν και να φεύγουν με καλή διάθεση. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πολύ έντονο το γυναικείο φύλο στο άθλημα. Είχα τμήμα μόνο με κορίτσια. Έχω ξεχωρίσει ταλεντάκια και πιστεύω στα παιδιά. Για λόγους αυτοάμυνας έρχονται και γράφονται περισσότερα κορίτσια στις πολεμικές τέχνες. Γίνονται πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα, φόνοι, βιασμοί και η εγκληματικότητα έχει ανέβει στην Ελλάδα. Καλό είναι αγόρια και κορίτσια να ακολουθούν μια αυτοάμυνα, να έχουν μια παιδεία ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανό κίνδυνο» υπογραμμίζει.
© Sputnik / George VrontakisΟ αθλητής του τάεκβοντο Γιάννης Κορδογιάννης
Ο αθλητής του τάεκβοντο Γιάννης Κορδογιάννης  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.07.2021
Ο αθλητής του τάεκβοντο Γιάννης Κορδογιάννης

«Θα αλλάξουν νοοτροπία, θα χτίσουν καλύτερο χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση»

Ο Λαμιώτης αθλητής έχει ένα μότο που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια για τον εαυτό του, αλλά θέλει να τον εφαρμόσει και στα παιδιά που προπονεί.
«Το μότο μου είναι να βγάζω καλύτερους ανθρώπους. Να μην σταματάω, να πιστεύω στα παιδιά και ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει. Θα αλλάξει τελείως η νοοτροπία τους, θα χτίσουν καλύτερο χαρακτήρα, αυτοπεποίθηση. Θα βάζουν έναν στόχο και θα το πετυχαίνουν πιο εύκολα από ένα παιδί που δεν ασχολείται με πολεμικές τέχνες. Γενικά, ο αθλητισμός φέρνει τα παιδιά σε έναν καλύτερο δρόμο προς το στόχο τους. Και να τους έρχεται η αποτυχία να μην τα παρατάνε. Κάποια στιγμή θα δικαιωθείς. Αν τα παρατήσεις δεν θα έρθει το αποτέλεσμα» κατέληξε ο αθλητής του Τάεκβοντο.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала