Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Self test: Πώς γίνεται η δήλωση αποτελέσματος

© AP Photo / Peter DejongSelf test
Self test - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.07.2021
Βρείτε μας
Το self test έχει μπει για τα καλά στη ζωή των ανεμβολίαστων εργαζομένων.
Σε δύο τεστ, ένα self και ένα rapid κάθε εβδομάδα, θα πρέπει να υποβάλλονται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουριστικές επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που δεν θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα self test την εβδομάδα.
Ο έλεγχος συνιστάται να γίνεται έως και 24 ώρες πριν από την πρώτη ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία ο εργαζόμενος δίνει φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας του.

Πώς γίνεται η δήλωση του αποτελέσματος

Αφού κάποιος υποβληθεί σε self test, πρέπει να δηλώσει το αποτέλεσμα στο self-testing.gov.gr.
Εάν είστε εργαζόμενος του δημοσίου τομέα και εργάζεστε με φυσική παρουσία, πρέπει να δηλώσετε το αποτέλεσμα του self-test και να εκδώσετε τη δήλωση αποτελέσματος: Δήλωση αποτελέσματος self-test για εργαζομένους δημοσίου τομέα.
Εάν πάλι είστε εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη δήλωση αποτελέσματος: Δήλωση αποτελέσματος self-test για εργαζομένους

Αναλυτικά η διαδικασία της δήλωσης

1.
Επισκεφτείτε τη σελίδα self-testing.gov.gr. και επιλέγετε «Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενo» όπου μεταφέρεστε αυτόματα στη διεύθυνση supportemployees.services.gov.gr.
2.
Μετά την ταυτοποίηση με την χρήση των κωδικών του taxisnet, εισέρχεστε στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.
3.
Υποβάλλετε το αποτέλεσμα του τεστ συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST (Self/Rapid/PCR)».

Τι να κάνετε σε περίπτωση που το τεστ είναι θετικό

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, εντός 24 ωρών ο εργαζόμενος θα πρέπει να υποβληθεί σε επαναληπτικό έλεγχο, είτε σε δωρεάν δημόσια δομή, που είναι αναρτημένες στη σχετική ιστοσελίδα, είτε σε ιδιωτική δομή της επιλογής του με επιβάρυνση του ίδιου ή του εργοδότη.
Αν και το αποτέλεσμα του δεύτερου τεστ βγει θετικό, τότε εκδίδεται βεβαίωση η οποία αποτελεί δικαιολογητικό για να μπει ο εργαζόμενος σε καραντίνα, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στο δεύτερο τεστ, τότε και πάλι εκδίδεται σχετική βεβαίωση με την οποία πιστοποιείται το αρνητικό αποτέλεσμα και ο εργαζόμενος προσέρχεται κανονικά στην εργασία του.
Αξίζει να σημειωθεί πως το αποτέλεσμα του επαναληπτικού τεστ πρέπει να δηλωθεί υποχρεωτικά στη σχετική πλατφόρμα του Π.Σ.«ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη δήλωση εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 έπειτα από θετικό αποτέλεσμα self test».
Υπενθυμίζεται επίσης πως η διενέργεια self test και η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος είναι υποχρεωτική και για όλους όσοι είναι πάνω από 12 ετών και επιστρέφουν από τα νησιά.
Ακόμη, για τους ανήλικους από 12 έως 18 ετών (γεννημένοι πριν από τις 30/06/2009), την υποχρέωση θα πρέπει να καλύψει με βεβαίωση αρνητικού self test ο κηδεμόνας.

Οι εξαιρέσεις

Για τους προορισμούς που απαιτείται η χρήση πλοίου προβλέπονται και συγκεκριμένες εξαιρέσεις.
Οι εξαιρέσεις είναι οι εξής:
1.
Όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας καθημερινά μπορούν να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με εβδομαδιαίο self test.
2.
Όσοι μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νησιών στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, μπορούν να το κάνουν και με διενέργεια self test, είτε εβδομαδιαία, σύμφωνα με τα ισχύοντα, είτε εντός 24 ωρών πριν από την ώρα ταξιδιού.
3.
Όσοι μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος - Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο - Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια, τη Λευκάδα, καθώς και στις πορθμειακές γραμμές Πόρου - Γαλατά Τροιζηνίας, Πούντα - Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή - Αμμουλιανή Χαλκιδικής, μπορούν να μετακινούνται και με διενέργεια self test μέχρι και 24 ώρες πριν από το ταξίδι με το πλοίο.
4.
Τέλος, οι ανήλικοι από 12 έως 17 ετών, μπορούν πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους με διενέργεια εβδομαδιαίου self test μέχρι και 24 ώρες πριν από την ώρα ταξιδιού.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала