Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα με πρoβλήματα κλιματισμού καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος

© ΦωτογραφίαΟ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.08.2021
Βρείτε μας
Σύμφωνα με καταγγελία του Μιχάλη Γιαννάκου αρκετά είναι τα νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, τα οποία, υπό τις ακραίες συνθήκες καύσωνα αλλά και της πανδημίας που μαστίζει την Ελλάδα παρουσιάζουν προβλήματα με τον κλιματισμό τους, με αποτέλεσμα οι συνθήκες για τους εργαζόμενους να γίνονται ακόμα πιο δύσκολες.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν κλιματιστικά, ωστόσο αρκετά εξ' αυτών είτε είναι παλιάς τεχνολογίας, είτε δεν έχουν συντηρηθεί σωστά με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν κάνοντας τις συνθήκες για εργαζόμενους και ασθενείς δυσβάσταχτη.
Ακολουθεί η λίστα με τα νοσοκομεία που σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο εντοπίζονται τα προβλήματα κλιματισμού στην επικράτεια.
ΕΟΔΥ - rapid test - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.08.2021
Ελλάδα
ΕΟΔΥ: Τα σημεία σε όλη την Ελλάδα που μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test
ΑΘΗΝΑ
Γ.Ν. ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Υπάρχει κεντρικός κλιματισμός και μεμονωμένα κλιματιστικά αλλά όλα είναι σε άθλια κατάσταση. Είναι παλιός ο εξοπλισμός. Κάποια κλιματιστικά τα έχουν αλλάξει αλλά επειδή δεν υπάρχει ψυκτικός δεν κάνουν συντήρηση με αποτέλεσμα να μην δουλεύουν. Ούτε στα δωμάτια των γιατρών υπάρχει κλιματισμός και διαμαρτύρονται. Επίσης δεν υπάρχει υδραυλικός. Γενικά έχουν πολύ ζέστη και δεν υποφέρεται αυτή η κατάσταση.
Γ.Ν. ΕΛΠΙΣ: Κεντρικός κλιματισμός υπάρχει στα χειρουργεία και στα άλλα τμήματα έχουν κλιματιστικά άλλα υπάρχουν προβλήματα γιατί τα περισσότερα κλιματιστικά είναι παλιά και θέλουν αντικατάσταση.
ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει και κεντρικός κλιματισμός και κλιματιστικά αλλά όλα είναι παλιά και υπάρχουν πολλά προβλήματα. Η κατάσταση είναι υποφερτή αλλά υπάρχουν τμήματα που δεν έχουν κλιματισμό και υπάρχει πρόβλημα. Δεν γίνονται συντηρήσεις συχνά και κάποια μηχανήματα θέλουν αντικατάσταση.
Γ.Ν. ΚΑΤ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει κεντρικός κλιματισμός και κλιματιστικά αλλά επειδή υπάρχουν παλιά μηχανήματα υπάρχουν και μικροπροβλήματα. Κάποια κλιματιστικά δουλεύουν και κάποια όχι. Οι συντηρήσεις δεν είναι συχνές. Σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι υποφερτή.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει και κεντρικός κλιματισμός για το χειμώνα και μεμονωμένα κλιματιστικά για το καλοκαίρι αλλά τα μηχανήματα είναι παλιά και δεν λειτουργούν όλα. Στα γραφεία υπάρχει δροσιά αλλά σε άλλους χώρους υπάρχει ζέστη όπως και στους διαδρόμους.
ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ: Υπάρχει και κεντρικός κλιματισμός και κλιματιστικά μεμονωμένα και σε γενικές γραμμές λειτουργούν. Υπάρχουν όμως κάποια μηχανήματα που θέλουν συντήρηση και πρέπει να καθαριστούν λόγω του covid και δεν έχει γίνει η συντήρηση με αποτέλεσμα να μην δουλεύουν.
Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει και κεντρικός κλιματισμός και κλιματιστικά και λειτουργούν όλα κανονικά εκτός από το τμήμα που βρίσκονται τα πλυντήρια. Εκεί δεν αποδίδει το μηχάνημα όπως πρέπει και έτσι ζεσταίνονται.
ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ: Υπάρχει και κεντρικός κλιματισμός και κλιματιστικά. Σε μερικά τμήματα δεν υπάρχει όμως κλιματισμός και ζεσταίνονται. Οι συντηρήσεις γίνονται αλλά όχι συχνά. Σε γενικές γραμμές είναι καλά αλλά υπάρχουν μικροπροβλήματα.
ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Υπάρχει και κεντρικός κλιματισμός και κλιματιστικά σε όλους τους χώρους εκτός από τα υπόγεια. Εκεί υπάρχει ζέστη αλλά έχουν παραγγείλει να έρθουν κλιματιστικά. Γίνονται και οι ανάλογες συντηρήσεις και δεν υπάρχει πρόβλημα.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει και κεντρικός κλιματισμός και κλιματιστικά και σε μερικά τμήματα υπάρχουν και ανεμιστήρες. Τα μηχανήματα είναι παλιά αλλά συντηρούνται κανονικά και σε γενικές γραμμές δεν ζεσταίνονται.
ΝΙΚΑΙΑ: Στο Νοσοκομείο έχει και κεντρικό κλιματισμό και κλιματιστικά αλλά είναι παλιά. Υπάρχει μόνο ένας ψυκτικός και δεν προλαβαίνει να τα συντηρήσει όπως πρέπει.
ΤΖΑΝΕΙΟ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει και κεντρικός κλιματισμός και κλιματιστικά και λειτουργούν με κάποια μικροπροβλήματα λόγω της παλαιότητάς τους. Στον κεντρικό κλιματισμό δημιουργούνται βλάβες και προσπαθούν να τις διορθώσουν. Οι συντηρήσεις γίνονται κανονικά. Σε γενικές γραμμές καλύπτονται.
ΜΕΤΑΞΑ: Το Νοσοκομείο διαθέτει και κεντρικό κλιματισμό και κλιματιστικά και σε γενικές γραμμές λειτουργούν. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα τα οποία διορθώνονται. Οι συντηρήσεις γίνονται.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ: Υπάρχει κλιματισμός και κλιματιστικά αλλά τις τελευταίες μέρες υπάρχουν πολλές αναφορές από εργαζόμενους για κλιματιστικά που υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν. Απευθύνθηκαν στην τεχνική υπηρεσία αλλά δεν βρέθηκε λύση.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ
Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ: Υπάρχει κεντρικός κλιματισμός και μεμονωμένα κλιματιστικά αλλά είναι πολύ παλιός ο εξοπλισμός και λειτουργούν τα 50% από αυτά. Κάθε καλοκαίρι νοικιάζουν μία Κεντρική κλιματιστική μονάδα για να υπάρχει δροσιά.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Υπάρχει κεντρικός κλιματισμός και μεμονωμένα κλιματιστικά αλλά είναι παλιά και η συντήρηση δεν γίνεται συχνά.
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Γ.Ν. ΑΙΓΙΟΥ: Υπάρχει και κεντρικός κλιματισμός και μεμονωμένα κλιματιστικά στα δωμάτια των ασθενών και στα γραφεία και οι συντηρήσεις γίνονται, αλλά όχι συχνά. Μόνο στην κεντρική αποθήκη που είναι ένας μεγάλος χώρος δεν υπάρχει κλιματισμός και υπάρχει πρόβλημα.
Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Το μεγαλύτερο μέρος έχει κεντρικό κλιματισμό αλλά δεν λειτουργεί κανονικά γιατί ο εξοπλισμός είναι πολύ παλιός. Σε αυτό ανήκουν οι κλινικές . Τα άλλα τμήματα καλύπτονται από αυτόνομα κλιματιστικά και δεν υπάρχει πρόβλημα.
Γ.Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Υπάρχει κεντρικός κλιματισμός στο Νοσοκομείο όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε ενώ είναι καινούργιος ο εξοπλισμός και αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνει η συντήρηση.
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γ.Ν. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Κλιματιστικά υπάρχουν μόνο στα χειρουργεία, στα επείγοντα, στην παιδιατρική στα εξωτερικά, στην αιμοδοσία και στο ογκολογικό. Υπάρχει στο Νοσοκομείο κεντρική ψύξη, στους θαλάμους όμως μόνο ανεμιστήρες οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται τώρα λόγω του covid για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Υπάρχει όμως δροσιά γιατί βρίσκεται ψηλά το Νοσοκομείο.
Γ.Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει κεντρική ψύξη και είναι καλυμμένοι στα τμήματα εκτός από τα επείγοντα . Εκεί υπάρχει χρόνιο πρόβλημα γιατί έχει χαλάσει μια μονάδα και δεν διορθώθηκε ποτέ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ: Το Νοσοκομείο διαθέτει και κεντρικό κλιματισμό και κλιματιστικά αλλά υπάρχουν πολλές βλάβες γιατί τα μηχανήματα είναι παλιά. Υπάρχουν και τμήματα που δεν έχουν καθόλου κλιματισμό. Υπάρχει ένας ψυκτικός, ένας τεχνικός και από ιδιωτικό συνεργείο ένας ακόμη που έρχεται για τις ανάλογες συντηρήσεις. Όμως αυτοί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις βλάβες που δημιουργούνται. Φτιάχνουν ένα μηχάνημα και χαλάει άλλο.
Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Το Νοσοκομείο έχει και κεντρικό κλιματισμό και κλιματιστικά και δουλεύουν κανονικά, όπως και οι συντηρήσεις που γίνονται. Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στην κουζίνα που βρίσκεται στο ισόγειο και δεν έχει κλιματισμό και αρκετά χρόνια ζητούν να βάλουν σώματα για ψύξη και θέρμανση. Το χειμώνα κρυώνουν και το καλοκαίρι ζεσταίνονται.
ΚΡΗΤΗ
Γ.Ν. ΣΗΤΕΙΑΣ: Υπάρχει και κεντρικός κλιματισμός και κλιματιστικά αλλά είναι όλα πολύ παλιά και υπάρχει πρόβλημα. Κάποια λειτουργούν και κάποια όχι με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή ζέστη σε κάποιους θαλάμους. Οι συντηρήσεις γίνονται αλλά επειδή είναι παλιά τα μηχανήματα δεν μπορούν να τα διορθώσουν όλα λόγω της παλαιότητας.
Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει κεντρικός κλιματισμός και κλιματιστικά σε κάποιους χώρους αλλά δυστυχώς είναι όλα πολύ παλιά. Πριν λίγες μέρες είχαν ένα μεγάλο κενό αλλά λύθηκε. Μηχανολογικά υπάρχουν πολλά προβλήματα γιατί είναι παλιό Νοσοκομείο, όπως τρύπιοι σωλήνες και άλλα πολλά. Οι ψυκτικοί διορθώνουν συνέχεια και μπαλώνουν τους σωλήνες για να μην υπάρχουν φθορές.
ΝΗΣΙΑ
Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ: Στο Νοσοκομείο υπάρχουν μόνο μεμονωμένα κλιματιστικά που σε γενικές γραμμές καλύπτουν τα περισσότερα τμήματα. Οι συντηρήσεις γίνονται κανονικά. Το πρόβλημα υπάρχει στα χειρουργεία και στη ΜΕΘ που εκεί υπολειτουργούν κάποια μηχανήματα και αντιμετωπίζουν πρόβλημα ζέστης.
Γ.Ν. ΙΚΑΡΙΑΣ: Υπάρχουν μόνο κλιματιστικά αλλά επειδή είναι παλιά, άλλα λειτουργούν και άλλα όχι. Πρέπει να αλλαχθούν για να μην υπάρχουν προβλήματα. Οι συντηρήσεις γίνονται αλλά λόγω της παλαιότητας δεν μπορούν να κάνουν πολλά.
Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ: Υπάρχει κεντρικός κλιματισμός αλλά δεν λειτουργεί σε όλα τα τμήματα γιατί είναι πολύ παλιός. Ειδικά στα πλυντήρια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα γιατί είναι στο υπόγειο και έχει αρκετή ζέστη.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Διεθνή
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
ԱրմենիաՀայերենΑρμενικάАҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά