Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Η ημέρα που ο Χριστός φανέρωσε τη θεϊκή φύση Του

© Φωτογραφία : sansimera.grΗ Μεταμόρφωση του Σωτήρος
Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.08.2021
Βρείτε μας
Aπό τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης θεωρείται αυτή στις 6 Αυγούστου, καθώς εορτάζεται η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, δηλαδή η ημέρα που ο Χριστός φανέρωσε τη θεϊκή φύση Του σε κάποιους από τους μαθητές Του.
Η 6η Αυγούστου είναι μια από τις δεσποτικές γιορτές της Χριστιανοσύνης, καθώς αναφέρεται σε ένα σημαντικό γεγονός από τη ζωή του Ιησού Χριστού, δηλαδή στην ημέρα που φανέρωσε τη θεϊκή φύση Του.
Ιησούς Χριστός.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.09.2020
Κόσμος
Η μορφή του Ιησού: Τεχνητή νοημοσύνη αναπαριστά το πρόσωπο του Χριστού - Φωτογραφίες

Τι αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη

Για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος υπάρχουν πολλά αποσπάσματα στην Καινή Διαθήκη και, κυρίως, στα Συνοπτικά Ευαγγέλια (Ματθαίος 17:1-8, Μάρκος 9:2-8, Λουκάς 9:28-36) και στη Β' Επιστολή Πέτρου (1:16-18).
Μάλιστα, θεωρείται πως στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος αναφέρεται και η αρχή του Κατά Ιωάννη Ευαγγελίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες αναφορές, ο Ιησούς Χριστός ανέβηκε για προσευχή σ' ένα βουνό, το οποίο πιστεύεται ότι είναι το όρος Θαβώρ, μαζί με τρεις από τους μαθητές Του, τον Ιάκωβο, τον Ιωάννη και τον Πέτρο.
Ύστερα, οι τρεις μαθητές του Ιησού Χριστού αποκοιμήθηκαν και όταν ξύπνησαν, Τον είδαν να λάμπει σε άσπρο φως και τα ρούχα Του να έχουν γίνει άσπρα.
Έτσι, λοιπόν, ο Ιησούς Χριστός φανέρωσε τη θεϊκή φύση Του στους μαθητές, αφού με Εκείνον συνομιλούσαν ο Μωυσής και ο Προφήτης Ηλίας.
Στη συνέχεια, οι δύο τελευταίοι καλύφθηκαν από νέφος και μια ουράνια φωνή είπε στους Ιάκωβο, Ιωάννη και Πέτρο: «Οὗτος ἐστὶν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός· αὐτοῦ ἀκούετε» («Αυτός είναι ο αγαπητός γιος Μου, να Τον ακούτε»).
Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του saint.gr, το Απολυτίκιο που ψάλλεται την 6η Αυγούστου είναι το εξής: «Μετεμορφώθης ἐν τῷ ὄρει Χριστὲ ὁ Θεός, δείξας τοῖς Μαθηταῖς σου τὴν δόξαν σου, καθὼς ἠδυναντο. Λάμψον καὶ ἡμῖν τοῖς ἁμαρτωλοῖς, τὸ φῶς σου τὸ ἀΐδιον, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, φωτοδότα δόξα σοι».
Η 6η Αυγούστου περιλαμβάνεται στην περίοδο της νηστείας για τον Δεκαπενταύγουστο αλλά, εκείνη την ημέρα, επιτρέπεται η κατανάλωση του ψαριού.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала