Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ξεσπά πυροσβέστης: Αν θες εξοχικό στο δάσος θα έχεις και συνέπειες ηλίθιε!

© Φωτογραφία : SOOCΚατάσβεση πυρκαγιάς στο Αλεποχώρι Κορινθίας
Κατάσβεση πυρκαγιάς στο Αλεποχώρι Κορινθίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.08.2021
Βρείτε μας
"Με το φτωχό μυαλό ενός πυραγού": Η ανάρτηση του Γιώργου Αναγνωστάκου για τους "πυροσβέστες" του Διαδικτύου.
Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook επιχειρεί να απαντήσει ένας πυραγός σε όλους όσοι κάνουν μικροπολιτική πάνω από τις στάχτες από τις μεγάλες φωτιές που καίνε ανεξέλεγκτα σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα.
Ο πυραγός Γιώργος Αναγνωστάκος, προσπαθεί να βάλει στη θέση τους όλους εκείνους που χλευάζουν την Πυροσβεστική για την «ανικανότητά» της να σβήσει τις φωτιές, εκφέροντας άποψη ειδικού και για τις πυρκαγιές, έχοντας κατά την άποψή του μικροπολιτικούς ή άλλους σκοπούς.
Την ίδια ώρα πάντως, πυρόπληκτοι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται από τον πύρινο εφιάλτη κραυγάζουν για την απουσία, όχι εναέριων μέσων κατάσβεσης από τις περιοχές τους, αλλά απλών πυροσβεστικών οχημάτων και παρά τις εντολές για εκκένωση, αρνούνται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, παλεύοντας μόνοι τους με τις μανιασμένες φλόγες.
Η ανάρτηση, που φέρει τίτλο «Με το φτωχό μυαλό ενός πυραγού» έχει γίνει viral και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου με χιλιάδες κοινοποιήσεις.
«Αφορμή για αυτό το άρθρο μου είναι η αγάπη και η ανάγκη μου να προστατεύσω το Πυροσβεστικό Σώμα από τις στρατιές άσχετων, ανίδεων, (ερευνητών) του Διαδικτύου, από ανθρώπους με κοντό μυαλό, ιδεοληπτικούς και κομματόσκυλα που δεν έχουν τη γνώση να δουν το φαινόμενο της πυρκαγιάς πέρα από φυσικό αλλά και ως παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν έχουν τις βασικές γνώσεις είναι ο ένας λόγος, είτε οι μικροπολιτικοί τους σκοποί και συμφέροντα τους κάνουν να χειραγωγούν την κοινή γνώμη», γράφει αρχικά.
Στη συνέχεια, ανεβάζοντας μια φωτογραφία από τη NASA που απεικονίζει σε πραγματικό χρόνο τα ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς σε όλο τον πλανήτη, σημειώνει ότι «η κλιματική κρίση είναι πλέον είναι πιο ορατή από ποτέ».
«Τη στιγμή που μιλάμε καίγονται οι: Ανατολική Μεσόγειος, η μισή Νότια Αμερική, μικρότερα τμήματα σε ΗΠΑ, Καναδά, Ανατολική Κίνα, Ινδονησία, Ρωσία, Κεντρική και Νότια Αφρική, ο Αραβικός κόλπος, πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Ρουμανίας, Ιταλίας που έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Μέχρι στιγμής στην Ιταλία έχουν καεί πάνω από 53.000 εκτάρια δάσους, στην Ρωσία 1,3 εκατομμύρια εκταρίων κάηκαν και χιλιάδες κόσμου απομακρύνθηκαν. Επίσης εκατομμύρια στρέμματα σε ΗΠΑ και ΚΑΝΑΔΑ!!», προσθέτει.
Ακολούθως, αφού αναρωτιέται: «Δεν έχουν εξοπλισμό; Δεν έχουν μέσα; Δεν έχουν προσωπικό; Δεν έχουν πρόληψη; Φταίνε οι κυβερνήσεις;», τονίζει χαρακτηριστικά πως «τα έχουν άλλα καίγονται ηλίθιε!».
Ο κ. Αναγνωστάκος δεν παραλείπει επίσης να αναφερθεί στη συνυπευθυνότητα, «μια λέξη άγνωστη σε αυτή τη χώρα», όπως υποστηρίζει.
Γράφει έτσι ότι «ζούμε σε μια χώρα όπου επίσημα δεν έχουμε δασικές πόλεις, αλλά ανεπίσημα όμως έχουμε». Το πρόβλημα, σημειώνει, πως είναι δασικό, πολεοδομικό και κυρίως αρχιτεκτονικό.
«Οικισμοί και πόλεις μέσα σε κωνοφόρα με τα κλαδιά να αγγίζουν τα μπαλκόνια. Πήγαμε και εγκατασταθήκαμε άναρχα με αστικούς όρους μέσα σε δασικές εκτάσεις όπου μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο μεσογειακό περιβάλλον τα δάση αυτά μοιραία ανανεώνονται - αναφλέγονται ανά 50 χρόνια και λιγότερο», προσθέτει, σημειώνοντας ότι «η κλιματική αλλαγή και η σταδιακή μετατροπή του Μεσογειακού κλίματος σε Τροπικό είναι εμφανέστερη από ποτέ και παρούσα».
Υποστηρίζει, δε, πως «είμαστε μια χώρα με προϊστορία 200 χρόνων αυθαίρετης δόμησης όπου για να αφαιρεθούν αυτές οι περιουσίες πλέον που φτιάχτηκαν μέσα σε δασικές εκτάσεις θα χρειαστούν χιλιάδες στρεμμάτων απαλλοτριώσεων και 1 εκατομμυρίων αστέγων, πράγμα παράλογο και αδύνατο».
«Φτιάξαμε σπίτια μέσα στην μπαρουταποθήκη των κωνοφόρων δέντρων και βρισκόμαστε στο έλεος των πυρομανών εμπρηστών, ασυνείδητων πολιτών που ψήνουν, κάνουν θερμές εργασίες, αποψιλώνουν εκτάσεις χωρίς αποκομιδή των προϊόντων αποψίλωσης δημιουργώντας εκρηκτικούς σωρούς καύσιμης ύλης, αφήνοντας τα οικόπεδα τους τα ίδια απεριποίητα, αφήνοντας το πεύκο να ακουμπάει τη στέγη τους, αφήνοντας τους εαυτούς τους ανεκπαίδευτους και χωρίς ούτε τα στοιχειώδη μέτρα πυροπροστασίας στα ίδια τους σπίτια, περιμένοντας μόνο το κράτος. Μιλάτε για καθαρισμό δασών, ξέρετε γιατί κονδύλια κάθε χρόνο μιλάμε;», συνεχίζει.
Στη συνέχεια, αφού υποστηρίζει πως «αν θες εξοχικό μέσα στο δάσος θα πρέπει να αποδεχτείς και τους κινδύνους», αναφέρει πως «μπήκαμε μέσα στα δάση έχοντας το θράσος και την αλαζονεία να θέλουμε όταν αυτά βλάπτονται εμείς να μην έχουμε καμία απολύτως συνέπεια!».
«Ναι το Σώμα έχει ελλείψεις, ναι το Σώμα έχει γερασμένο και ελλιπή εξοπλισμό, ναι είμαστε αδικημένοι και κακοπληρωμένοι, είμαστε και ρομαντικοί όμως πολύ κάποιοι να αγαπάμε αυτόν τον τόπο και να λέμε αλήθειες που ενοχλούν ώστε να κόβουμε την όρεξη των ιντερνετικών πανεπιστημόνων να σπιλώνουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος με τα λιβελογραφήματα τους», συνεχίζει.
Καταλήγοντας, απαντά στις κατηγορίες «γιατί οι πυροσβέστες δεν έσβησαν τη φωτιά με 2 μποφόρ».
«Γνωρίζετε μήπως ή έχετε ακούσει κάπου για το ειδικό μικροκλίμα που δημιουργείται από την ίδια την πυρκαγιά και πόσο αυξάνονται τα μποφόρ και οι στροβιλισμοί του αέρα; Μπα!", τονίζει, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον θεωρεί εύκολη την κατάσβεση «να αφήσει τον κλιματισμό και τα μπάνια, να έρθει μαζί μας και ίσως αλλάξει γνώμη».
Σημειώνει μάλιστα ότι στην Ιστορία της ανθρωπότητας, η φύση θα επικρατεί πάντα όταν ο άνθρωπος «βιάζει» τους κανόνες της.
«Γι΄ αυτό με πολύ ευγενικό τρόπο και ύστερα από άπειρες ώρες επιφυλακών και κούρασης σάς λέω απλά δείτε την αλήθεια ανοίξτε τα μυαλά σας και ράψτε το λιγάκι. Μας κουράσατε να έχετε άποψη για όλα, μετά την επιδημιολογία, τώρα γίνατε και αναλυτές πυρκαγιών», καταλήγει.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Διεθνή
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
ԱրմենիաՀայերենΑρμενικάАҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά