Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

ΠΟΥ: Δημιουργεί νέα ομάδα εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση της προέλευσης του κορονοϊού

© AFP 2021 / FABRICE COFFRINIΠαγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.08.2021
Βρείτε μας
Μια νέα ομάδα εμπειρογνωμόνων πρόκειται να δημιουργήσει ο ΠΟΥ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (12/08), με στόχο τη διερεύνηση της προέλευσης του κορονοϊού SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο COVID-19.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δημιουργεί μια νέα ομάδα εμπειρογνωμόνων, η οποία θα συνεχίσει να μελετά την προέλευση του κορονοϊού SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο COVID-19, και προτρέπει να μην πολιτικοποιηθεί αυτή η διαδικασία, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (12/08).
Μάσκα κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.08.2021
Κόσμος
Γουινέα: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Μάρμπουργκ
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του ΠΟΥ επισημαίνεται: «Με βάση όσα είναι ήδη γνωστά, η επόμενη σειρά μελετών θα περιλαμβάνει μια περαιτέρω έρευνα δεδομένων από πρωτογενείς και δυνητικά πρώτες περιπτώσεις λοιμώξεων το 2019. Η πρόσβαση στα δεδομένα είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη της κατανόησής μας για την επιστήμη και δεν θα πρέπει να πολιτικοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο».
Έτσι, ο ΠΟΥ δημιουργεί μια Διεθνή Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για την Προέλευση των Νέων Παθογόνων (SAGO), η οποία θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου πλαισίου για τη συστηματική μελέτη της εμφάνισης μελλοντικών νέων παθογόνων, δυνητικά πανδημικών.
Όπως σημειώθηκε, όσον αφορά στον SARS-CoV-2, η νέα ομάδα θα συμβάλει στην ταχεία εφαρμογή των συνιστώμενων μελετών που περιγράφονται στην έκθεση προέλευσης του ιού, η οποία δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο.
Μάλιστα, ο ΠΟΥ ελπίζει να συνεχίσει τις αποστολές στην Κίνα για να διερευνηθεί η προέλευση του SARS-CoV-2 και, συγκεκριμένα, προκειμένου να συλλεχθούν αρκετά δεδομένα για να διαψευστεί η υπόθεση πιθανής διαρροής ιού από εργαστήριο στη Γουχάν.
Χαρακτηριστικά, στην προαναφερθείσα ανακοίνωση του ΠΟΥ τονίζεται: «Εξετάζοντας την έκθεση για την πρώτη φάση της έρευνας, ο ΠΟΥ διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα για να διαψεύσει οποιαδήποτε υπόθεση. Ειδικότερα, για να λάβουμε υπόψη την εργαστηριακή υπόθεση, είναι σημαντικό να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα, να λάβουμε υπόψη τις βέλτιστες επιστημονικές πρακτικές και τη μελέτη των μηχανισμών που υπάρχουν ήδη στον ΠΟΥ».
Τέλος, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι απευθύνεται μόνο στην επιστήμη, αναζητά λύσεις προκειμένου να ενισχύσει την αλληλεγγύη, χωρίς να πολιτικοποιηθούν τα δεδομένα για την προέλευση του ιού.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала