Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πώς θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία - Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

© Sputnik / Αναστασία ΣταματοπούλουΕπιστροφή μαθητών στα σχολεία
Επιστροφή μαθητών στα σχολεία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.08.2021
Σε σύνολο 180.000 εκπαιδευτικών, περίπου το 80% είναι εμβολιασμένο λέει στο Sputnik ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης. Η σχολική χρονιά θα αρχίσει με αυστηρά πρωτόκολλα όπως τονίζει έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η δια ζώσης εκπαίδευση για 1.400.000 μαθητές.
Στις 13 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το σχολικό κουδούνι και 1.400.000 μαθητές και 180.000 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρεθούν στις αίθουσες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση που μίλησε στο Sputnik, την προσεχή εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν τα οποία αναμένεται να είναι πιο αυστηρά αφού προηγουμένως καταθέσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων την πρότασή τους ενώ η πλειονότητα των εκπαιδευτικών είναι εμβολιασμένη.
«Μέχρι στιγμής είναι εμβολιασμένο σχεδόν το 80% των εκπαιδευτικών. Την προσεχή εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα είναι αυστηρά και οι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή με πιστοποιητικό νόσησης εξαμήνου, ή δήλωση αρνητικού εργαστηριακού (rapid ή PCR) τεστ. Και θέλω να τονίσω ότι δεν πρόκειται για τιμωρία αλλά για σεβασμό έναντι της εκπαιδευτικής κοινότητας και για τη δια ζώσης εκπαίδευση» είπε ο κ. Κόπτσης.

Μάθημα αγγλικών στα νηπιαγωγεία

Η φετινή σχολική χρονιά όπως είπε αρχίζει με καινοτομίες όπως ότι «για πρώτη φορά αρχίζει το μάθημα των αγγλικών στα νηπιαγωγεία» αλλά και 123 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα σε 112 πρότυπα σχολεία ενώ από φέτος αρχίζει και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.
Επιπλέον, ο κ. Κόπτσης αναφέρθηκε στις νέες διαδικασίες που «έτρεξε» το Υπουργείο προκειμένου 11.700 εκπαιδευτικοί να διοριστούν ως μόνιμοι και οι οποίοι «έχουν ήδη ορκιστεί οπότε τη 1η Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες».
Περαιτέρω, στις 30 - 31 Αυγούστου όπως είπε θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των αναπληρωτών «έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό στην έναρξη της σχολικής χρονιάς».
Μάλιστα, όπως ανέφερε, για πρώτη φορά το Υπουργείο Παιδείας δημιούργησε μια ειδική πλατφόρμα - Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού (ΟΠΣΥΔ)- μέσω της οποίας θα γίνεται ηλεκτρονικά η συμπλήρωση των θέσεων των ετήσιων αναπληρωτών.
«Θα δηλώνονται τα κενά στο σύστημα και αξιοκρατικά βάσει των μορίων, δηλαδή χωρίς καμία παρέμβαση, αλλά με βάση τον αλγόριθμο θα επιλέγεται, το επισημαίνω και πάλι, σύμφωνα με τα μόρια που έχει, ο αναπληρωτής» τόνισε ο κ. Κόπτσης.
Παρόμοια διαδικασία μάλιστα θα ακολουθείται και στις περιπτώσεις των τρίμηνων αναπληρωτών.
«Μέσα από την πλατφόρμα η διαδικασία αναπλήρωσης θα ολοκληρώνεται μέσα σε δύο ημέρες» τόνισε.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала