Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Αντίστροφη μέτρηση για αναστολή εργασίας ανεμβολίαστων: Πόσοι θα φύγουν από ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου

© SputnikΔιαμαρτυρία υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη
Διαμαρτυρία υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.08.2021
Βρείτε μας
Την 1η Σεπτεμβρίου οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία θα δουν την πόρτα εξόδου λόγω του νέου νόμου περί υποχρεωτικού εμβολιασμού. Κάποιοι εργαζόμενοι σπεύδουν να εμβολιαστούν ενώ άλλοι παραμένουν αμετακίνητοι. Τα νοσοκομεία πάντως δηλώνουν έτοιμα να λειτουργήσουν με ανακατατάξεις και αναδιοργάνωση κλινικών.
Η αντίστροφη μέτρηση για την αναστολή εργασίας όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί έχει ήδη αρχίσει καθώς σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή ο σχετικός νόμος.
Παρότι η πλειοψηφία των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία -γιατροί, νοσηλευτές, βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικό προσωπικό- έχουν εμβολιαστεί, η απουσία όσων τελικά οδηγηθούν σε αναστολή αποτελεί -όπως λένε οι ίδιοι οι υγειονομικοί- πλήγμα για τη λειτουργία των νοσοκομείων καθώς βρισκόμαστε ήδη στο 4ο κύμα της πανδημίας.
Σύμφωνα με σωματεία εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, τις τελευταίες ημέρες αρκετοί ήταν οι μη εμβολιασμένοι που έσπευσαν τελικά να κάνουν την πρώτη δόση ώστε να μην τεθούν σε αναστολή. Ωστόσο κάποιοι μένουν αμετακίνητοι και δεν θα εμβολιαστούν.
Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Παναγιώτης Τουχτίδης μιλώντας στο Sputnik ανέφερε από το σύνολο των εργαζόμενων (σ.σ. περίπου 1.500 άτομα) περίπου 250 δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ωστόσο, όπως τόνισε, τις δύο τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, δηλαδή στις 30 και 31 του μήνα, κάποιοι έσπευσαν να κλείσουν τον εμβολιασμό τους.

«Περίπου 150 εργαζόμενοι δεν θα εμβολιαστούν στο "Παπαγεωργίου"»

«Εκτιμούμε ότι τελικά περίπου 150 εργαζόμενοι δεν θα εμβολιαστούν και θα τεθούν σε αναστολή» εκτίμησε ο κ. Τουχτίδης. Οι εργαζόμενοι αυτοί σύμφωνα με τον ίδιο, είναι διαφόρων ειδικοτήτων και κυρίως τραυματιοφορείς και εξυπηρέτησης ασθενών και προφανώς θα λείψουν οι υπηρεσίες τους.
«Η αλήθεια όμως είναι ότι το νοσοκομείο έχει ένα πλάνο συγχωνεύσεων κλινικών έτσι ώστε να συνεχιστεί η σωστή και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου» σημείωσε ο κ. Τουχτίδης προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει ανάψει το πράσινο φως «για προσλήψεις εργαζόμενων στα νοσοκομεία εκτός ΑΣΕΠ».
«Στην ουσία η κυβέρνηση λέει στις διοικήσεις των νοσοκομείων κάντε όσες προσλήψεις θέλετε έως το ύψος των αναστολών εκτός ΑΣΕΠ και μετά ανακοινώσατε τα ονόματα».
Το εμβόλιο της AstraZeneca - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.08.2021
Ελλάδα
Μήνυμα Οικονόμου προς ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο
Ο κ. Τουχτίδης επισήμανε παράλληλα ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, από την έναρξή της έως τώρα, υπήρξαν στιγμές που απουσίαζαν για λόγους καραντίνας ταυτόχρονα 90 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, χωρίς το νοσοκομείο να έχει προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας.
«Αποδείχτηκε ουσιαστικά ότι μέχρι 100 άτομα (σε απουσία) το παλεύουμε. Από εκεί και μετά αρχίζουν τα διάφορα λειτουργικά προβλήματα» κατέληξε.

Πόσοι θα βγουν σε αναστολή από το «ΑΧΕΠΑ»

Σε ένα άλλο νοσοκομείο της πόλης, το «ΑΧΕΠΑ» το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζόμενων, Ελένη Μπακιρλή, μιλώντας στο Sputnik για το θέμα εξέφρασε την εκτίμηση ότι περίπου 100- 120 άτομα δεν θα εμβολιαστούν και θα τεθούν σε αναστολή.
Η κα Μπακιρλή ξεκαθαρίζει ότι η ίδια είναι υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, ωστόσο τονίζει ότι «δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος» από την καθημερινή μάχη που δίνεται στα νοσοκομεία και μάλιστα ειδικά τώρα που είμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας. Αναφέρει επίσης ότι στον νέο νόμο, η λίστα με τις ασθένειες που δικαιολογούν μη εμβολιασμό είναι μικρή και ότι δεν περιλαμβάνονται ασθένειες όπως «θρομβώσεις και αυτοάνοσα» που «πολλοί συνάδελφοι έχουν με αποτέλεσμα να φοβούνται να εμβολιαστούν».
Προσθέτει μάλιστα, ότι τον προσεχή Οκτώβριο λήγουν και οι συμβάσεις όσων είχαν προσληφθεί επικουρικά λόγω της πανδημίας (σ.σ. διετείς συμβάσεις) «και μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν λέει τίποτα ούτε γι' αυτό». Η ίδια εκτιμά ότι με τις κινήσεις αυτές «θα ενισχυθεί οικονομικά ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας».
Ιατρικό προσωπικό σε ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αθήνας  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.08.2021
Ελλάδα
Έρχονται προσλήψεις για κάλυψη κενών στα νοσοκομεία από τους ανεμβολίαστους που θα βγουν σε αναστολή

Έτοιμη για την επόμενη ημέρα λειτουργίας των νοσοκομείων

Από την πλευρά του, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία πόσοι εργαζόμενοι θα τεθούν σε αναστολή, καθώς πρέπει να περάσει το διήμερο καθώς κάποιοι μπορεί να εμβολιάστηκαν ή να έκλεισαν το ραντεβού τους. Ωστόσο, τόσο η ΥΠΕ όσο και οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν ετοιμάσει την επόμενη ημέρα της λειτουργίας των νοσοκομείων.
«Μια ΥΠΕ οφείλει να έχει έτοιμη την αναδιοργάνωση. Να βλέπει τι συμβαίνει με τα αντίστοιχα ποσοστά και να κάνει ανακατάταξη των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτό έχει γίνει σε όλα τα νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Υπάρχει και ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός για τα ζητήματα λειτουργικότητας των νοσοκομείων την επόμενη ημέρα (σ.σ. των αναστολών)» είπε στο Sputnik ο κ. Μπογιατζίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, τα περισσότερα προβλήματα εξαιτίας των αναστολών εργασίας αναμένονται σε νοσοκομεία επαρχιακών πόλεων.
Τέλος να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από αυτά.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала