Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις - "φωτιά" έως και 50% στα τιμολόγια ρεύματος

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC / Το κτίριο της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη στην Αθήνα
Το κτίριο της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.09.2021
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ επιβεβαιώνει τα σενάρια για μεγάλες αυξήσεις έως και 50% στα τιμολόγια του ρεύματος και εξηγεί τους λόγους που οδηγούν σε αυτές.
Αυξήσεις «φωτιά» που θα φτάσουν έως και το 50% έρχονται στα τιμολόγια ρεύματος, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, από τις 5 Αυγούστου υπάρχει και για τη ΔΕΗ η «ρήτρα αναπροσαρμογής των χρεώσεων προμήθειας«, η οποία έχει να κάνει με το πώς κυμαίνεται στην χονδρική, η αγορά του ρεύματος.
Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, οι ιδιωτικοί πάροχοι (οι ιδιώτες που πουλάνε ρεύμα) έχουν τεράστιες εκπτώσεις στις τιμές. Ωστόσο στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων, υπάρχει μια «ρήτρα αναπροσαρμογής».
«Σκεφτείτε κάποιος από αυτούς τους εναλλακτικούς παρόχους να αγοράζει από την χονδροεμπορική με την τιμή του ρεύματος στα 185 ευρώ/μεγαβατώρα, αυτή ήταν η τιμή τις προηγούμενες εβδομάδες. Πώς μπορεί να την πουλάει στα 45 ευρώ/μεγαβατώρα;» τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος μπορεί να ξεπεράσουν και το 50%, αυτό αφορά και τη ΔΕΗ, καθώς κι αυτή εναρμονίζεται με το πλαίσιο των υποδείξεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.
Η αύξηση οφείλεται στο ότι το ρεύμα έχει γίνει ένα ανταγωνιστικό και «χρηματιστηριακό» προϊόν. Είναι οι διεθνείς τιμές, οι αυξήσεις που υπάρχουν στην χονδρική, μετακυλίονται στα τιμολόγια.
Επισημαίνεται ότι ως αιτίες της αύξησης είναι τόσο η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, η μεγάλη ζήτηση (λόγω καύσωνα) και το χρηματιστήριο των ρύπων, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος μολύνει θα πληρώνει περισσότερα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала