Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
 - Sputnik Ελλάδα, 1920
Αθλητικά
Αθλητικές ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όλα τα σπορ. Οι κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς αθλητικές στιγμές με επικαιρότητα και σχολιασμό.

Την Κυριακή (12/09) ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας – Εκκίνηση στο Σύνταγμα

© Φωτογραφία : Facebook / EKO Acropolis RallyΆποψη από την Πλατεία Συντάγματος
Άποψη από την Πλατεία Συντάγματος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.09.2021
Βρείτε μας
Με επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος θα διεξαχθεί ο φετινός Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας.
Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τη διεξαγωγή του φετινού Διεθνούς Ημιμαραθωνίου της Αθήνας που θα γίνει την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.
Η αφετηρία αλλά και ο τερματισμός θα είναι η Πλατεία Συντάγματος. Συγκεκριμένα μπροστά από τον χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη επί της Λεωφόρου Αμαλίας θα είναι η εκκίνηση για τον Ημιμαραθώνιο αλλά και ο τερματισμός του ίδιου αγώνα, καθώς και του αγώνα των 5 χιλιομέτρων, όπως και ο χώρος των απονομών και όλων των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων προς τους δρομείς.

Πότε γίνεται η εκκίνηση

Στις 07:25 το πρωί θα δοθεί η πρώτη εκκίνηση της ημέρας που αφορά τα χειρήλατα ΑμεΑ (αγώνας επίδειξης).
Ο Κενυάτης Τζέφρι Καμγουορόρ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.09.2019
Αθλητικά
Τρομερό παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο – Βίντεο
Στις 07:30 θα ακολουθήσει η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου, επί της Λεωφόρου Αμαλίας (μπροστά στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) με κατεύθυνση την οδό Πανεπιστημίου.

Πως θα γίνει η τοποθέτηση των δρομέων στην εκκίνηση.

Όπως είναι γνωστό για τη διεξαγωγή του αγώνα έχουν εγκριθεί από την πολιτεία τα πρωτόκολλα διεξαγωγής τα οποία έχει καταθέσει ο ΣΕΓΑΣ και θα ισχύσουν για την ομαλή διεξαγωγή αλλά και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Θα τηρηθούν τα παρακάτω πρωτόκολλα και παρακαλούνται οι δρομείς να τα τηρήσουν, αλλά να διαβάσουν και όποιες άλλες λεπτομέρειες που δημοσιεύονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του αγώνα και συγκεκριμένα:
Το αργότερο 15 λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στον χώρο της εκκίνησης.
Θα δοθούν διαδοχικά οκτώ εκκινήσεις με το σύστημα "εκκίνηση κατά κύματα" (wave start).
Οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε οκτώ (8) blocks.
Οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στη γραμμή εκκίνησης.
Πιο αναλυτικά,
7:30: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ & διακεκριμένοι αθλητές
& οι 500 καλύτερες επιδόσεις
7:33: Οι επόμενες 500 επιδόσεις
7:36: Οι επόμενες 500 επιδόσεις
7:39: Οι επόμενες 500 επιδόσεις
7:42: Οι επόμενες 500 επιδόσεις
7:45: Οι επόμενες 500 επιδόσεις
7:48: Οι επόμενες 500 επιδόσεις και εγγραφές χωρίς επίδοση
7:51: Οι επόμενες 500 επιδόσεις και εγγραφές χωρίς επίδοση
Η είσοδος και η εκκίνηση του αγώνα από άλλο block από εκείνο που έχει οριστεί να ξεκινήσει ο δρομέας επιφέρει ακύρωσή του και διαγραφή της επίδοσής του από τα αποτελέσματα του αγώνα.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου

Ακολουθεί τις οδούς: Εκκίνηση: Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη (ΜΑΣ), Αμαλίας - Πανεπιστημίου - Aιόλου (αριστερά) - Σταδίου (αριστερά) - Πλατεία Συντάγματος - Αμαλίας (δεξιά) - Κόμβος Αμαλίας/Όλγας - πέρασμα στο ανοδικό ρεύμα της Αμαλίας (πλευρά Πύλης Αδριανού) - Αθ. Διάκου (αριστερά εσωτερικά) - Κόμβος Καλιρρόης/Βουλιαγμένης/Αρδηττού - Αρδηττού (αριστερά εσωτερικά) - Κόμβος Όλγας/Βασ. Κωνσταντίνου - συνέχεια ευθεία στη Βασ. Κωνσταντίνου (εσωτερική πλευρά Φωκιανού) - πέρασμα δεξιά στο ανοδικό ρεύμα της Βασ.Κωνσταντίνου στην Ερατοσθένους - Λ. Βασ. Σοφίας (εξωτερικά) - Μεσογείων (δεξιά) - Φειδιππίδου (αριστερά) - Κόμβος Βασ. Σοφίας/Κηφισίας/Αλεξάνδρας - Αλεξάνδρας (δεξιά εξωτερικά) - Κόμβος Αλεξάνδρας/Πατησίων - Πατησίων (δεξιά, πλευρά Κυψέλης) - αναστροφή στην Κεφαλληνίας - Πατησίων (πλευρά Σεπολίων) - Μάρνης (δεξιά) - 3ης Σεπτεμβρίου (αριστερά) - Ομόνοια - Πανεπιστημίου (αριστερά) - Πατησίων (αριστερά προς Πατήσια, αντίθετα στην κυκλοφορία) - πέρασμα στο ρεύμα προς Πατήσια (εσωτερικά) στη Χαλκοκονδύλη - Αλεξάνδρας (δεξιά, εσωτερικά στην Πλατεία Αιγύπτου) - Αλεξάνδρας (εσωτερικά, πλευρά Κέντρου) - Κόμβος Βασ. Σοφίας/Κηφισίας/Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ (δεξιά, στη μεσαία όδευση) - Βασ. Σοφίας (εσωτερικά, πλευρά Κέντρου) - Βασ. Κωνσταντίνου (εσωτερικά, πλευρά Κέντρου) - Βασ. Γεωργίου (δεξιά) - Ρηγίλλης (δεξιά) - Βασ. Σοφίας (αριστερά - Ακαδημίας (δεξιά) - Χαλκοκονδύλη - Πατησίων (αριστερά) - Πανεπιστημίου (αριστερά) - Τερματισμός: Αμαλίας, ΜΑΣ

Η εκκίνηση του αγώνα 5 χλμ.

Στις 10:45 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα δρόμου 5 χλμ. από την Πλατεία Συντάγματος (στο ύψος των οδών Όθωνος και Μητροπόλεως), με κατεύθυνση την οδό Φιλελλήνων.
Ο τερματισμός στη Λεωφόρο Αμαλίας (μπροστά στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη).

Η διαδρομή

Η διαδρομή των 5 χλμ. ακολουθεί τις οδούς: Φιλελλήνων - Αμαλίας (δεξιά) - στο φανάρι της Βασ. Όλγας (αριστερά) - Βασ. Κων/νου (αριστερά) - Κόμβος Hilton (αριστερά) - Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα ανόδου των αυτοκινήτων από Σύνταγμα προς Hilton) - Ακαδημίας (δεξιά) - Χαριλάου Τρικούπη (αριστερά) - Πανεπιστημίου (αριστερά) - Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό επί της Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала