Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

CC0 / / Σκύλος και γάτα
Σκύλος και γάτα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.09.2021
Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα.
Κατατέθηκε στη Βουλή λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα (στις 6/9) το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται σειρά παρεμβάσεων για την ευζωία των ζώων, τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τους κηδεμόνες των ζώων καθώς και τους δήμους και τις φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την επικράτεια.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την Τετάρτη 8/9 και αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την προσεχή εβδομάδα.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως όταν ένα ζώο ζει σε ένα καλό επίπεδο ευζωίας και είναι υγιές, διαβιεί σε καλό περιβάλλον, σιτίζεται ορθά, είναι ασφαλές, ικανό να εκφράσει την έμφυτη – εγγενή συμπεριφορά του και δεν υποφέρει από τραυματικές καταστάσεις όπως πόνο, φόβο ή αγωνία δεν είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία ενώ είναι ευτυχισμένο και υγιές σωματικά και ψυχικά.
Carnivak-Cov: Το ρωσικό εμβόλιο που προστατεύει τα ζώα  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.05.2021
Carnivak-Cov: Το ρωσικό εμβόλιο που προστατεύει τα ζώα από τον κορονοϊό
Συγχρόνως, το νέο νομοσχέδιο έχει ως στόχο να περιορίσει τον πληθυσμό των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ζώα τα οποία είτε εγκαταλείπονται χωρίς δεύτερη σκέψη από τους κηδεμόνες τους όταν αποδειχτούν μεγαλύτερο βάρος απ' ό,τι αναμενόταν είτε πετιούνται στα σκουπίδια ύστερα από μια ανεπιθύμητη γέννα δεσποζόμενου ζώου.
Πλέον η Ε.Ε. έχει ένα από τα αυστηρότερα νομοθετικά πλαίσια προστατεύοντας δισεκατομμύρια ζώων που εκτρέφονται, μετακινούνται ή και σφάζονται στο έδαφος των κρατών-μελών της πολλές φορές και κάτω από άθλιες συνθήκες.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως τα ζώα αναγνωρίζονται ως νοήμονα – ευαίσθητα όντα τα οποία μπορούν να αντιληφθούν και να αισθανθούν.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала