Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Σχολεία: Στα "κάγκελα" εκπαιδευτικοί για τα υγειονομικά πρωτόκολλα – "Θα θρηνήσουμε θύματα"

CC0 / 12019 / Άδεια σχολική τάξη
Άδεια σχολική τάξη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.09.2021
Βρείτε μας
Ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Τρουλής και το μέλος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου Δημήτρης Πολυχρονιάδης αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί εν μέσω πανδημίας, οι τάξεις θα κλείνουν με επιβεβαιωμένα κρούσματα το 50+1% των μαθητών.
Θα ζήσουμε επιτέλους φέτος μια κανονική σχολική χρονιά;
«Όχι» μας απαντάνε με μια φωνή οι επαίοντες. Οι σχολικές μονάδες αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν ξανά στην τηλεκπαίδευση, ενώ με το ακόμη πιο «διάτρητο» φετινό πρωτόκολλο λειτουργίας τους υπάρχει ο κίνδυνος να θρηνήσουμε και θύματα στο εκπαιδευτικό προσωπικό, σημειώνουν στο Sputnik σχολιάζοντας την επανεκκίνηση των σχολείων τη Δευτέρα 13/9 εκπρόσωποι και διδάσκοντες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, χαρακτηρίζοντας, χωρίς περιστροφές, «εξωφρενικό και εγκληματικό» το νέο πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο μια τάξη θα κλείνει με επιβεβαιωμένα μολυσμένο το 50 συν 1% της τάξης.
«Μπορούμε επί της ουσίας να μιλάμε για πλήρη ανυπαρξία πρωτοκόλλου προστασίας έναντι της πανδημίας της COVID-19 κατά τη νέα σχολική χρονιά. Κάτι που συνέβαινε και πέρσι και πρόπερσι, αλλά ειδικά φέτος τα δεδομένα επιδεινώνονται» μας τονίζει ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης, μέλος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, που φέτος έχει αναλάβει τη διδασκαλία της Ε’ Τάξης στο 1ο Δημοτικό Αμαρουσίου, τρέμοντας για το τι μέλλει γενέσθαι.
Σχολείο στη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.09.2021
Ελλάδα
"Καμπανάκι" Λινού για τα σχολεία: Οι μαθητές που νοσούν μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα
«Αν εξαιρέσεις το τέλος του ’20, που τα σχολεία λειτούργησαν με τους μαθητές εναλλάξ, το ’21 και το ’22 το διανύσαμε με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να κλίνουν ολοένα και περισσότερο σε βάρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών» επισημαίνει. «Ζητήσαμε εξαρχής έναν μαθητή ανά θρανίο, κάτι που ουδέποτε έγινε πράξη, και το χειρότερο, εν μέσω πανδημίας, αυξήθηκαν οι μαθητές ανά τμήμα από 22 σε 25 και 27» επισημαίνει.
Σήμερα που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι χειρότερα απ' ό,τι πέρσι τέτοια εποχή, με χιλιάδες κρούσματα την ημέρα και τα προγνωστικά για το φθινόπωρο εξαιρετικά ανησυχητικά, θα μπορούσε η Πολιτεία, σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονιάδη, να σπάσει τις σπουδές σε 5ώρα πρωινά και απογευματινά για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και ο κίνδυνος διασποράς του ιού.
«Το ότι πρέπει να νοσήσουν 11-12 μαθητές σε μια τάξη για να κλείσει είναι εγκληματικό και εξωφρενικό. Δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία έτσι. Με το να κλείνει τμήμα φτάνοντας το 50 συν 1% επιβεβαιωμένο κρούσμα. Αυτά δεν μπορεί να είναι εισηγήσεις των ειδικών αλλά άνωθεν κατευθυντήριες. Ο κ. Μαγιορκίνης χωρίς να έχει ποτέ επισκεφθεί δημόσιο σχολείο μάς έβγαζε σχέδια για το πώς πρέπει να τοποθετηθούν τα παιδιά ανά τάξη. Αδιανόητα πράγματα», αναφωνεί ο εκπαιδευτικός με θητεία και στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.
«Μας προέβαλαν ως πρόβλημα για να γίνει η εκπαίδευση εναλλάξ το στεγαστικό. Με τον τρόπο αυτό, με διαφοροποιημένο το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα και με 5ώρα θα λυνόταν άνετα το θέμα και δεν θα κινδύνευε κανένας» τονίζει.
2ο Γυμνάσιο - Λύκειο Γλυφάδας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.09.2021
Ελλάδα
Φόβοι πριν ανοίξουν τα σχολεία: ''Αν δεν κλείνει τμήμα με ένα κρούσμα, θα κολλήσουν όλα τα παιδιά''

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά

Τι ζητάνε οι εκπαιδευτικοί λίγες μέρες πριν από το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς; «Καταρχάς συγκεκριμένο τρόπο ιχνηλάτησης των κρουσμάτων με συνεργεία του ΕΟΔΥ στις σχολικές μονάδες και δωρεάν rapid test και στους εμβολιασμένους» απαντά ο κ. Πολυχρονιάδης.
Τη δεύτερη δόση του εμβολίου ο συνομιλητής μας την έκανε τον Μάιο. «Είμαι 53 ετών και δεν ξέρω πόσο αυτό θα με καλύψει ο διπλός εμβολιασμός για τη χρονιά και δεν θα κινδυνεύσω, καθώς δεν υπάγομαι στις κατηγορίες που θα κάνουν την τρίτη δόση. Δεν ξέρω πόσους εκπαιδευτικούς θα θρηνήσουμε φέτος» διαπιστώνει, εξεγειρόμενος που βλέπει «να μας πουλάνε τώρα ότι φταίνε οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί. Μα έχει εμβολιαστεί το 80%. Το 15% των εκπαιδευτικών είναι το πρόβλημα, κάποιοι εκ των οποίων για λόγους υγείας δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο;»
«Με όλα αυτά είναι προδιαγεγραμμένο το κλείσιμο των σχολείων» προβλέπει ο συνομιλητής μας. «Γεγονός που θα καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά μαθητών λόγω της τηλεκπαίδευσης. Αυτό θα το βρούμε μπροστά μας» προσθέτει.
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.09.2021
Ελλάδα
Συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας: "Τέρμα στην κοροϊδία" φώναξαν γονείς και μαθητές

«Επικίνδυνο το νέο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων»

Και ο Γιώργος Τρουλής, αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος θεωρεί ότι το «νέο πρωτόκολλο είναι επικίνδυνο για την περαιτέρω διασπορά του ιού» ενώ θεωρεί εκ των ουκ άνευ αναγκαία την παροχή δωρεάν rapid test σε όλους τους εκπαιδευτικούς ανεξαιρέτως.
«Είναι δυνατόν με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα να πάμε σε τάξεις με 25 μαθητές, που θα κλείνουν όταν το 50 συν 1% νοσήσει;» ρωτά ρητορικά, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνες και τις περικοπές στις οποίες επέλεξε το υπουργείο Εσωτερικών να προβεί σε σχέση με το προσωπικό καθαριότητας.
«Έχουμε ακόμη λιγότερες καθαρίστριες φέτος, σε σχέση με πέρσι» αναφέρει. «Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας αριθμός 50 καθαριστριών πλήρους ωραρίου ξαφνικά έγιναν 94 μειωμένου. Αυτό σημαίνει ότι εν μέσω πανδημίας κανένα σχολείο σε ώρα λειτουργίας δεν θα καθαρίζεται».
Η πρόβλεψή του για τη σχολική χρονιά 2021-2022 δεν είναι ευοίωνη: «Με τα 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα προκειμένου να κλείνει μια τάξη οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια σε ένα ντόμινο που θα μετατρέψει τα σχολεία μας σε "υγειονομικές βόμβες". Με τη συγκεκριμένη διαχείριση το μόνο που διασφαλίζουμε είναι την τεράστια διασπορά του ιού. Κάτι που δεν θα φαίνεται, ωστόσο, αφού θα κλείνουν οι τάξεις με το 50 συν 1. Θα αποκρύπτονται έτσι τα κρούσματα» συνοψίζει ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала