Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

COVID-19: Αυτό είναι το εμβόλιο που δεν χρειάζεται να ψυχθεί

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCεμβόλια
εμβόλια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.09.2021
Βρείτε μας
Στην Καλιφόρνια, φυτά και βακτήρια μολύνονται από ιούς και επαναπρογραμματίζονται σε εργοστάσια εμβολίων. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το εμβόλιο που δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο δεν πρέπει να ψυχθεί.
Στην παγκόσμια διανομή των εμβολίων, εκτός από τη διαρκή διαμάχη για την έκδοση των αδειών παραγωγής, υπάρχει επίσης ένας άλλος περιορισμός: η θερμοκρασία. Επειδή τα κοινά εμβόλια πρέπει να αποθηκεύονται σε χαμηλή θερμοκρασία κατά τη μεταφορά τους από τον τόπο κατασκευής στο κέντρο εμβολιασμού ή στο ιατρείο.
Παρά τις διαφορές όσον αφορά την αποθήκευση των εμβολίων mRNA, όλα τα εμβόλια διατηρούνται σε θερμοκρασία μεταξύ δύο έως οκτώ βαθμούς Κελσίου. Αυτό ισχύει για το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V», το mRNA εμβόλιο από την Biontech «Comirnaty», τον φορέα του εμβολίου «Vaxzervria» από την Astrazeneca και το κινεζικό εμβόλιο «Coronavac».
Εάν το σύστημα ψύξης αποτύχει κατά τη μεταφορά, το εμβόλιο καταστρέφεται, θεωρείται άχρηστο και πετιέται στον κάδο. Ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, με τις συχνά κακές υποδομές, τέτοια προβλήματα αχρήστευσης θα μπορούσαν να εμφανιστούν συχνότερα στο μέλλον. Οι βιομηχανικές χώρες προσπαθούν να υποστηρίξουν αντίστοιχες χώρες με τεχνολογίες ψύξης.
Εμβολιασμοί - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.09.2021
Ελλάδα
Μόσιαλος: Πολύ υψηλή προστασία του εμβολίου στις έγκυες και στις θηλάζουσες
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Σαν Ντιέγκο (UCSD) εργάζονται για δύο υποψήφια εμβόλια που δεν θα χρειάζονται ψύξη. Έχει ήδη δοκιμαστεί σε ποντίκια και, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπόρεσε να προκαλέσει «υψηλό επίπεδο παραγωγής εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2». Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.
Τα φυτά και τα βακτήρια χρησιμοποιούνται ως παραγωγικά υλικά για τα δύο εμβόλια. Στην πρώτη περίπτωση, χρησιμοποιείται ο ιός Cowpea. Στη δεύτερη περίπτωση, ένας βακτηριακός ιός που ονομάζεται Qbeta επιτίθεται στο βακτήριο Escherichia Coli. Και στις δύο περιπτώσεις, τα φυτικά κύτταρα και τα βακτήρια χρησιμεύουν ως υλικά παραγωγής για τα λεγόμενα «σωματίδια που μοιάζουν με ιούς».
Οι ερευνητές τα διαχωρίζουν από το φυτικό υλικό ή τη βακτηριακή μάζα. Στο τελευταίο βήμα, μέρος της πρωτεΐνης τοποθετείται επίσης στην επιφάνεια των νανοσφαιρών. Εάν γίνει εμβολιασμός, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά σ' αυτό το σημείο της πρωτεΐνης αιχμής και εμφανίζεται ανοσία έναντι του SARS-CoV-2.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала