Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Ο άγνωστος κίνδυνος με τα κάσιους - Τι αποκαλύπτει διαιτολόγος

© Φωτογραφία : Pixabay/ sunnysun0804Κάσιους
Κάσιους - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.09.2021
Βρείτε μας
Διαιτολόγος εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε όταν καταναλώνουμε τα περίφημα κάσιους. Ο κίνδυνος που υπάρχει και πώς αποφεύγεται.
Τα κάσιους είναι από τους πλέον δημοφιλείς ξηρούς καρπούς λόγω της ευχάριστης γεύσης τους και κάνουν πολύ καλό στην υγεία. Ωστόσο, αποτελούν κίνδυνο εάν δεν έχουν υποστεί σωστή επεξεργασία.
Τα κάσιους είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, σίδηρο, βιταμίνη Κ και B6. Περιέχουν ψευδάργυρο, φώσφορο και ασβέστιο.
Βοηθούν στην αντιμετώπιση του διαβήτη και των χαμηλών επιπέδων χοληστερίνης, αναφέρει η διαιτολόγος Λόρεν Πανόφ σε άρθρο της στο περιοδικό Healthline.
Καλλιεργούνται στη Βραζιλία, την Ινδία, τη Δυτική Αφρική, την Νοτιοανατολική Αφρική και την Νοτιοανατολική Ασία, κυρίως στο Βιετνάμ.
Κοπέλα τρώει 1 κιλό Nutella σε κάτω από 4 λεπτά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.09.2021
Η υπέρτατη "γουρουνιά": Κοπέλα καταβροχθίζει 1 κιλό Nutella σε κάτω από 4 λεπτά - Βίντεο
Τα ώριμα δέντρα κάσιους, παράγουν καρπούς σε σχήμα αχλαδιού κόκκινους ή κίτρινους, που ονομάζονται «μήλα κάσιους».
Tα ίδια αυτά αποξηραμένα φρούτα αναπτύσσονται μέσα σε γκρι κελύφη στα άκρα αυτών των φρούτων.
Όσο βρίσκονται στο κέλυφός τους, αφαιρούνται από αυτά τα άκρα αλλά δεν βγαίνουν στο εμπόριο λόγω του κινδύνου έκθεσης στην ουρουσιόλη, μία ουσία που βρίσκεται στα κάσιους, στα μάνγκο, στον δηλητηριώδη κισσό, τη δηλητηριώδη βελανιδιά δηλητήριο, τις πιπεριές του Περού και τα φιστίκια.
Η ουρουσιόλη βρίσκεται σε όλα τα μέρη του φυτού, συμπεριλαμβανομένης της ρίζας και των φύλλων. Ωστόσο, το πιο δυσάρεστο είναι ότι τείνουν να είναι επίσης στο έλαιο ανάμεσα στο κέλυφος και τον καρπό.
Η επαφή με την ουροσιόλη, συνήθως προκαλεί αλλεργικές δερματίτιδες, παρόμοιες με την έκθεση στον δηλητηριώδη κισσό.
Ο τύπος και ο βαθμός της αντίδρασης, μπορεί να εξαρτάται από την ποσότητα ουρουσιόλης που έχει κάποιος εκτεθεί και εάν την κατανάλωσε ή ήρθε σε άμεση επαφή με το δέρμα.
Για τους ανθρώπους, η θανατηφόρα δόση είναι πολύ υψηλή ενώ τα ποντίκια μπορεί να πεθάνουν όταν έρχονται σε επαφή με αυτήν την ουσία.
Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος, τα ωμά κάσιους ψήνονται σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να αφαιρεθούν οι τοξίνες προτού μπορέσουν να ξεφλουδιστούν και να στεγνώσουν τελείως, αναφέρει η διαιτολόγος.
Στο εμπόριο, αυτά τα κάσιους έχουν την ετικέτα «ωμά», καθώς δεν έχει προστεθεί γεύση σε αυτά.
Έπειτα μπορεί να ψηθούν για δεύτερη φορά για γεύση και πωλούνται ως ψητά. Ένας ακόμα «γύρος» ψησίματος, μπορεί να διασφαλίσει ότι οποιοδήποτε υπόλειμμα ουροσιόλης έχει αφαιρεθεί πριν πουληθεί το προϊόν.
Το ψήσιμο των κάσιους στο κέλυφός τους σε υψηλές θερμοκρασίες, αφαιρεί όση ουροσιόλη ενδεχομένως έχει διεισδύσει στον καρπό, κάνοντάς τα ασφαλή για κατανάλωση.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала