Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Οι άνθρωποι ξοδεύουν πάνω από 100 μέρες της ζωή τους αποφασίζοντας τι να δουν στην τηλεόραση

CC0 / / Τηλεόραση
Τηλεόραση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.09.2021
Βρείτε μας
Εάν έχετε περάσει άπειρο χρόνο με το τηλεκοντρόλ στο χέρι προσπαθώντας να αποφασίσετε τι θα δείτε στην τηλεόραση, μην νιώθετε άσχημα. Δεν είστε ο μόνος.
Μια έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία έδειξε ότι οι Βρετανοί ξοδεύουν περισσότερες από 100 μέρες της ζωής τους, προσπαθώντας να αποφασίσουν τι τηλεοπτικό πρόγραμμα, ταινίες ή σειρές να παρακολουθήσουν.
Η μελέτη ενός δείγματος 2 χιλ. ανθρώπων έδειξε ότι οι άνθρωποι συνήθως αλλάζουν 8 διαφορετικά κανάλια στην τηλεόραση, πριν αποφασίσουν ποιο πρόγραμμα θα δουν.
Όσο για τις ταινίες, ο αριθμός ανεβαίνει στις 9, προτού ληφθεί η απόφαση.
Οπότε, σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι –τουλάχιστον στη Βρετανία– σπαταλούν 55 μέρες από τη ζωή τους για να διαλέξουν τηλεοπτικό πρόγραμμα κι άλλες 57 για να αποφασίσουν ποια ταινία θα δουν.
Σούπερ μαμά πιάνει βιβλίο στον αέρα πριν πέσει στο κεφάλι του γιου της - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.09.2021
Σούπερ μαμά πιάνει βιβλίο στον αέρα πριν πέσει στο κεφάλι του γιου της - Βίντεο
Η έρευνα έγινε για λογαριασμό της πλατφόρμας Now και τα ευρήματά της έδειξαν πως τρεις είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις μας.
Το είδος της ταινίας ή του τηλεοπτικού προγράμματος σε ποσοστό 41%, οι ηθοποιοί σε ποσοστό 37% και η διάρκεια του φιλμ (28%) ή της σειράς (23%).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, το 49% εκείνων που συμμετείχαν καταλήγει να μη δει τίποτα, ακριβώς γιατί τους παίρνει πολλή ώρα να αποφασίσουν.
«Με τις πολυάσχολες ζωές που ζούμε, θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι αυτό που θα παρακολουθήσουμε είναι το καλύτερο που μπορεί να μας προσφέρει η τηλεόραση, αλλά συχνά μπερδευόμαστε από την πληθώρα των επιλογών» λέει ένας εκπρόσωπος της πλατφόρμας streaming Now.
Στην όλη καθυστέρηση παίζει ρόλο το ότι συχνά άντρες και γυναίκες έχουν διαφορετικά γούστα και δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το ίδιο πρόγραμμα.
Οπότε, την επόμενη φορά που θα συλλάβετε τον εαυτό σας με το κοντρόλ στο χέρι να μην ξέρετε τι να δείτε μέχρι που να σας πάρει ο ύπνος χωρίς να έχετε δει απολύτως τίποτα, μην νιώσετε άσχημα.
Είναι απλά ακόμη μια μέρα από τη ζωή σας.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала