Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

ΔΕΘ 2021: Το καλάθι της νοικοκυράς, οι νέοι και… οι μεσαίοι – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

© Φωτογραφία : SOOC/Menelaos MyrillasΚυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.09.2021
Βρείτε μας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει στη ΔΕΘ 2021 με φόντο τους ανεμβολίαστους και επίκεντρο τις αυξήσεις σε ενέργεια και βασικά καταναλωτικά προϊόντα.
Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δίνει κάθε φορά το στίγμα ενόψει της νέας «σχολικής χρονιάς» και τους στόχους της πολιτικής που θα ακολουθηθεί. Και μπορεί την προηγούμενη χρονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επικέντρωσε στην πανδημία του κορονοϊού και τα ελληνοτουρκικά, φέτος ωστόσο, έχει καλλιεργηθεί ένα διαφορετικό κέντρο βάρους.
Ο πρωθυπουργός θέλει να εστιάσει στους νέους την αποψινή του ομιλία και αυτό σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, θα φανεί ακόμα και από το σκηνικό στο Βελλίδειο καθώς στις πρώτες δύο γραμμές καθισμάτων θα βρίσκονται νέοι και όχι ως είθισται, υπουργοί και λοιπά κυβερνητικά στελέχη.
Ράφια σούπερ-μάρκετ με τρόφιμα. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.09.2021
Ελλάδα
Έρχεται τσουνάμι αυξήσεων σε προϊόντα: Γιατί οι τιμές πήραν την ανηφόρα - Για πόσο θα είναι στα ύψη
Σύνθημά του στη ΔΕΘ 2021, θα είναι το «Η Ελλάδα αλλάζει» και βασικοί άξονες:
τα οικονομικά μέτρα για την φορολόγηση και την εργασία,
οι πρόνοιες ειδικού χαρακτήρα για τους νέους, αλλά και όλους όσοι θα πληγούν από το κύμα ανατιμήσεων σε ενέργεια, καύσιμα, και αγαθά πρώτης ανάγκης,
οι παρεμβάσεις σε υποδομές και όχι μόνον στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρειο Ελλάδα εν γένει.
Η φετινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχει προσανατολισμό την οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις, ενώ θα κάνει και ανασκόπηση υπογραμμίζοντας ότι από τους 26 μήνες διακυβέρνησης, του 19 η κυβέρνηση διαχειριζόταν κρίσεις.
Ο πρωθυπουργός θα αναφέρει ότι η ανάπτυξη θα κινηθεί αρκετά πάνω από το 3,6%, που ήταν η αρχική πρόβλεψη για το 2021. Εξάλλου, στο κυβερνητικό επιτελείο δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τον δείκτη της απασχόλησης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
«Στη διάρκεια της πανδημίας όχι μόνο δεν είχαμε λουκέτα κι απολύσεις αλλά τον Ιούνιο του 2019 είχαμε 3.909.738 θέσεις απασχόλησης, ενώ τον Ιούνιο του 2021 είχαμε 3.981.468 θέσεις. Δηλαδή επιπλέον 71.730 νέες θέσεις από την εποχή προ πανδημίας. Επίσης έχουμε σήμερα 46.000 επιχειρήσεις περισσότερες ενώ οι καταθέσεις είναι κατά 34 δισ. ευρώ περισσότερες εκ των οποίων τα 19 δισ. ευρώ είναι από νοικοκυριά», αναμένεται να σημειώσει ο πρωθυπουργός.
Ο ίδιος θα υποστηρίξει ότι έτσι δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για τις παρεμβάσεις, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.09.2021
Ελλάδα
Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Περιγράφοντας, μάλιστα, τις εν λόγω παρεμβάσεις, ο πρωθυπουργός θα επιμείνει πως αυτές δεν είναι αποσπασματικές, αλλά συνθέτουν μία ολοκληρωμένη παρέμβαση με σαφή στόχευση:
«παράλληλα με την ενίσχυση κάποιων στρωμάτων, ως μέρισμα από τη θετική πορεία της οικονομίας, συνδέονται με ακόμη πιο δυναμική ανάπτυξη βοηθώντας τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους και τις επιχειρήσεις αφενός στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματός τους και αφετέρου δημιουργώντας κίνητρα για αύξηση της απασχόλησης, ώστε να μειωθεί κι άλλο η ανεργία. Κίνητρα υπάρχουν, επίσης, για επενδύσεις, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν νέες δουλειές. Κεντρικός στόχος και η μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας με περισσότερο πράσινο πρόσημο και εξωστρεφή προσανατολισμό».
Θα δώσεις έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, που ούτως ή άλλως αποτελούν μία από τις βασικές στοχεύσεις της κυβερνητικής του πρακτικής και ειδικότερα τη μετάβαση σε μία πράσινη οικονομία, που θα διαπερνά όλους τους κλάδους και όχι μόνον κάποιες μεμονωμένες περιοχές. Μεταρρυθμίσεις, όπως θα επισημάνει ο πρωθυπουργός στο ΕΣΥ, την Δικαιοσύνη, αλλά και στο πεδίο της ψηφιοποίησης του Κράτους.
«Όλα αυτά θα δημιουργήσουν ένα νέο περιβάλλον που παράλληλα με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και τις επενδύσεις, που ετοιμάζονται και τις μεταρρυθμίσεις, θα αλλάξουν τη χώρα», πρόκειται να υπογραμμίσει ο κ. Μητσοτάκης.
Για τους νέους, θα εξαγγείλει ειδικά μέτρα ενίσχυσης, ώστε να διευρυνθούν οι ευκαιρίες για απασχόληση, αλλά και να ενισχυθεί η πρόσβαση τους στην γνώση και τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα.
Επιπλέον, ανάμεσα στα οικονομικά μέτρα για τους φόρους και την εργασία θα υπάρχει και ειδικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς και μέτρα για τις ανατιμήσεις, που αναμένονται μέσω παρεμβάσεων σε ΦΠΑ και λογαριασμούς, που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά.
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται κατά πληροφορίες του ίδιου Μέσου, να ανακοινώσει την δρομολόγηση νέων έργων για την βόρεια Ελλάδα. Για την Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, αναμένεται να αναφερθεί σε 5 έργα στους τομείς της Υγείας, των αστικών αναπλάσεων, του αθλητισμού καθώς και της επιχειρηματικότητας.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала