Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Sputnik Ελλάδα

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Όσα είπε για εκλογές, ανασχηματισμό, ακρίβεια και πανδημία

Βρείτε μας
Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης έδωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ένα πλουσιοπάροχο πακέτο ελαφρύνσεων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ αυτών εξήγγειλε την απαλλαγή της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, τη μείωση του φόρου εισοδήματος από 24% στο 22%, σε μόνιμη βάση που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το φορολογικό έτος του 2021, όπως είπε.
Ακόμα, επεκτείνεται η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, στον καφέ και μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και το τουριστικό πακέτο έως τον Ιούνιο του 2022, ενώ μειώνεται ο ΦΠΑ στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού από 24% σε 13% από 1η Οκτωβρίου 2021 έως τον Ιούνιο του 2022.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ιδιαίτερα μέτρα για την μείωση της ανεργίας στους νέους όπως τα 1.200 ευρώ για 6 μήνες σε όσους νέους προσλαμβάνονται σε δουλειές πλήρους απασχόλησης χωρίς να έχουν προϋπηρεσία (600 ευρώ στον εργαζόμενο και 600 ευρώ στον εργοδότη και κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για επιπλέον 50.000 θέσεις εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας (συνολικά 150.000 θέσεις εργασίας).
Περιεχόμενα
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
15:25 12.09.2021
Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού
Μετά από δυόμισι ώρες και 46 ερωτήσεις που δέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.
15:11 12.09.2021
"Τέλος 2023 το Μετρό Θεσσαλονίκης"
Άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε τίποτα για τον σταθμό Βενιζέλου και δεσμεύτηκε ότι η επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων θα γίνει όπως έχει γίνει και στην Αθήνα και όπως έγινε και στον σταθμό της Αγίας Σοφίας. Ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται λόγω των προσφυγών στο ΣτΕ και τόνισε ότι το Μετρό σχεδιάζεται να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2023.
15:00 12.09.2021
Για αντιεμβολιαστές και συγκεντρώσεις
Ανέφερε οτι αντιεμβολιαστές υπάρχουν παντού σε όλον κόσμο και είπε ότι αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο όσοι δεν εμβολιάζονται. Θεωρεί ότι δεν υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από τις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών και ότι δεν είναι πολιτικά υποκινούμενες
14:53 12.09.2021
Μόνιμες δομές μεταναστών
Για ύπαρξη μόνιμων δομών μεταναστών στα νησιά έκανε λόγο ο κ. Μητσοτάκης και ως αντιστάθμισμα σε αυτό είπε ότι δόθηκε χαμηλότερος ΦΠΑ. Για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είπε ότι υπάρχει αλλά "τη δουλειά την κάνουμε εμείς". Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι έχουμε κοινούς κανόνες ασύλου.
14:49 12.09.2021
Ασφαλιστικό και νέα γενιά
"Δεν είναι τζόγος αφού κανείς δεν θα χάσει το κεφάλαιο που θα βάλει στον κουμπαρά" είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι δεν συζητάμε για ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού όσον αφορά τον πρώτο πυλώνα του. "Θα έχουν καλύτερες συντάξεις τα νέα παιδιά όταν με το καλό βγουν στην σύνταξη".
14:47 12.09.2021
Για αγορά πυροσβεστικών αεροσκαφών
Θα χρειαστούν κάποια χρόνια να αγοραστούν εναέρια μέσα είπε ο κ. Μητσοτάκης και προανήγγειλε ότι στην επόμενη αντιπυρική περίοδο θα προχωρήσουν σε ενοικίαση περισσοτέρων εναέριων μέσων.
14:42 12.09.2021
Για ΗΠΑ
Ανέφερε ότι η αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδα και ΗΠΑ είναι η αμοιβαία επιβεβαίωση ότι μπορούν να λειτουργήσει η συμφωνία επ' ωφελεία και των δύο χωρών.
14:41 12.09.2021
Τουρισμός και πανδημία
"Κερδίσαμε το στοίχημα του τουρισμού γιατί είχαμε σχέδιο και το προετοιμάσαμε πολύ συστηματικά" είπε ο κ. Μητσοτάκης και θύμισε ότι η χώρα εισηγήθηκε το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό. Είπε ότι "ξεπεράσαμε τους στόχους που είχαμε βάλει" ωστόσο ανέφερε ότι δεν πρέπει να μετράμε την επιτυχία με τον αριθμό των αφίξεων αλλά "με το πόσα χρήματα ξοδεύουν οι τουρίστες". Έκανε λόγο για μέτρα προστασίας του πυρήνα του προϊόντος εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών έναντι των υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν κάποιες περιοχές.
14:36 12.09.2021
Για αγροτική πολιτική
O κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι είναι σημαντικός ο πρωτογενής τομέας και ειδικά για τη Θεσσαλία και τον κάμπο της, ενώ ανέφερε ότι σημαντική είναι η διαχείριση των υδάτινων πόρων προς όφελος της γεωργίας. "Το όραμα μας για σύγχρονη γεωργία είναι ένα πλεονέκτημα της χώρας μας" είπε τονίζοντας ότι χρειάζονται προσλήψεις σε γεωπόνους, κτηνιάτρους κλπ.
14:32 12.09.2021
Βολές σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι "δεν μπορεί να συνομιλήσει μαζί μου" κι ότι χρέος δικό του είναι "να ενώσω και να συνομιλώ με την κοινωνία" σχολιάζοντας όσα λέγονται προσωπικά για τον πρωθυπουργό σε διαδηλώσεις και social media.
14:29 12.09.2021
Για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
Χαρακτήρισε αδιανόητο το ότι υγειονομικός πλαστογραφεί πιστοποιητικό και είπε ότι θα κινηθεί η Δικαιοσύνη αν και εκτιμά ότι δεν είναι πολλά τα περιστατικά.
14:27 12.09.2021
Για υπεραλίευση
Έκανε λόγο για ζώνες πλήρους απαγόρευσης της αλιείας σε ένα ποσοστό 10% των θαλασσών μας έως το 2030. Για το πού θα γίνουν οι ζώνες, παρατήρησε ότι αυτό πρέπει να μας τις υποδείξουν οι ειδικοί και πρόσθεσε ότι η συζήτηση για το θέμα θα γίνει παρουσία των αλιέων.
14:24 12.09.2021
Για ΕΣΥ και ιδιώτες
Στηρίζουμε το ΕΣΥ είπε και θέλουμε να το κάνουμε πιο αποτελεσματικό προς όφελος των Ελλήνων. Στην πανδημία ανέφερε ότι υπήρξε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα "προς όφελος του δημοσίου" και πρόσθεσε ότι "παντού σε όλον τον κόσμο για την υγεία ο δημόσιος τομέας συνεργάζεται με τον ιδιωτικό".
14:21 12.09.2021
Για απολιγνιτοποίηση
Ο λιγνίτης είναι πολύ ακριβός είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι σχεδιάζεται η απολιγνιτοποίηση και αποκατάσταση της περιοχής στη Δυτική Μακεδονία. Μάλιστα ανέφερε ότι ο σχεδιασμός έχει προϋπολογισμό 5 δισ. ευρώ. Διαμήνυσε ότι το μέλλον μετά τον λιγνίτη είναι καλύτερο απ' ό,τι πριν και εξήγγειλε ότι σύντομα θα επισκεφτεί την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
14:17 12.09.2021
Ποια είναι η "μεσαία τάξη"
"Δεσμεύτηκα να επιστρέψω στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο κ. Τσίπρας κι αυτό κάνω" είπε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας είναι η μεσαία τάξη. Άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι διέλυσε τη μεσαία τάξη.
14:15 12.09.2021
Για διόδια στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης
Είπε ότι ο άξονας θα έχει διόδια, με κόστος περίπου 6 λεπτών ανά χιλιόμετρο.
14:11 12.09.2021
Ποια ήταν τα λάθη που έκανε
Παραδέχτηκε ως λάθος το αργοπορημένο κλείσιμο της Θεσσαλονίκης στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα λάθη που έγιναν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Είπε ότι η αυτοκριτική υπάρχει και πρέπει να αναλαμβάνουμε με θάρρος το πολιτικό κόστος.
14:09 12.09.2021
ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ρεύματος
Αν χρειαστεί η επιδότηση του ρεύματος θα επεκταθεί και πέραν του τριμήνου είπε ο κ. Μητσοτάκης και διευκρίνισε ότι "αφορά όλα τα νοικοκυριά". Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι έχει γίνει μείωση μεσοσταθμικά 22%, προσθέτοντας ότι "ποτέ δεν είχαμε κάνει λόγο για κατάργηση" και κατέληξε ότι στον προϋπολογισμό θα διευκρινιστεί το ποσοστό μείωσης.
14:04 12.09.2021
Για πυρόπληκτους Εύβοιας
Αναφερθείς στους πυρόπληκτους της Εύβοιας, έκανε λόγο για πολυετές πρόγραμμα αποκατάστασης που θα αφορά τους ρητινοκαλλιέργητες για να μείνουν στην περιοχή. Ανέφερε ότι τα έργα θα προχωρήσουν σε όλα τα επίπεδα και έκανε λόγο για ολιστικό πρόγραμμα αντιμετώπισης των πληγέντων περιοχών αναδάσωσης, τουρισμού και διαβίωσης των κατοίκων.
13:59 12.09.2021
"Θα τσακίσω τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών"
"Η Ελλάδα έχει στρατηγική ενεργούς φύλαξης των συνόρων. Θα τσακίσω τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών" τόνισε κι ευχαρίστησε Αστυνομία, Λιμενικό για τη δουλειά που κάνουν. Αναφέρθηκε στον φράχτη του Έβρου κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επέκταση του.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Διεθνή
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
ԱրմենիաՀայերենΑρμενικάАҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά