Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τεστ αίματος θα ανιχνεύει 50 είδη καρκίνου: Αρχίζει η μεγαλύτερη δοκιμή που έχει γίνει παγκοσμίως

CC0 / / Αίμα
Αίμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.09.2021
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δοκιμή αιματολογικής εξέτασης Galleri που έχει γίνει παγκοσμίως και εφόσον είναι πετυχημένη αναμένεται να αλλάξει τα πάντα στο ζήτημα της έγκαιρης ανίχνευσης καρκίνου.
Τη μεγαλύτερη δοκιμή παγκοσμίως της αιματολογικής εξέτασης Galleri της Grail Inc, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό περισσότερων από 50 ειδών καρκίνου πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων, αρχίζει η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Βρετανίας.
Το συγκεκριμένο τεστ εξετάζει το DNA στο αίμα ενός ασθενή για να εξακριβώσει αν στοιχεία του προέρχονται από καρκινικά κύτταρα. Η έγκαιρη διάγνωση των καρκίνων οδηγεί σε σημαντικά αυξημένα ποσοστά επιβίωσης.
Σκοπός του NHS είναι να στρατολογήσει 140.000 εθελοντές στην Αγγλία για να εξετάσει πόσο καλά λειτουργεί το τεστ στο πλαίσιο μιας τυχαιοποιημένης δοκιμής ελέγχου. Στους μισούς από τους μετέχοντες θα ελέγχεται αμέσως το δείγμα αίματός τους με το τεστ Galleri.
«Χρειάζεται να μελετήσουμε το τεστ Galleri προσεκτικά για να δούμε αν μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των καρκίνων των οποίων η διάγνωση γίνεται σε προχωρημένο στάδιο», δήλωσε ο Πίτερ Σασιένι, καθηγητής πρόληψης του καρκίνου στο King's College του Λονδίνου.
«Το τεστ θα μπορούσε να αλλάξει τους κανόνες του παιγνιδιού στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου και είμαστε ενθουσιασμένοι που ηγούμαστε αυτής της σημαντικής έρευνας», πρόσθεσε.
Στεναχώρια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.08.2021
Καρκίνος στο πάγκρεας: Τα "ύπουλα" συμπτώματα που πρέπει να σας θορυβήσουν
Η πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου από καρκίνο στη Βρετανία είναι ο καρκίνος του πνεύμονα καθώς αναλογεί στο ένα πέμπτο όλων των θανάτων από την επάρατη νόσο.
Οι καρκίνοι του πνεύμονα, των εντέρων, του προστάτη και του μαστού αναλογούν στο 45% των θανάτων από την νόσο αυτή στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την NHS.
Γιατροί σε χειρουργείο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.08.2021
Καρκίνος οισοφάγου: Η επικίνδυνη συνήθεια που πρέπει να αποφύγουμε - Τα προειδοποιητικά συμπτώματα
Η αμερικανική εταιρεία βιοεπιστημών Illumina Inc ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Grail ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Illumina πρόσθεσε ότι θα λειτουργεί την Grail ξεχωριστά από την τρέχουσα επιχείρησή της.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала