Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Ανοσολόγος "δίνει" τις τροφές που συνήθως προκαλούν αλλεργίες

© Φωτογραφία : Unsplash.comΑυγά
Αυγά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.09.2021
Βρείτε μας
Ανοσολόγος εξηγεί ποια προϊόντα προκαλούν πιο συχνά αλλεργικές αντιδράσεις, ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τον εντοπισμό τους και πώς να αποφεύγετε συμπτώματα αλλεργίας.
Το αγελαδινό γάλα, το σιτάρι, τα δημητριακά, τα αυγά, τα πουλερικά και τα ψάρια, είναι τροφές που περιέχουν μία ουσία που ονομάζεται τροφή αλλεργιογόνου και η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε υπερευαισθησία σε αυτήν την ένωση που μπορεί να εκδηλωθεί ως ατοπική δερματίτιδα.
Η αλλεργική αντίδραση μπορεί να ποικίλει με λιγότερο συνηθισμένους τρόπους, αλλά οι πιο σοβαρές εξαρτώνται από την τροφή που προκαλεί αυτήν τη συμπτωματολογία.

Πώς εντοπίζονται οι αλλεργίες

Όπως εξηγεί ο ανοσολόγος Βλαντιμίρ Μπολίμποκ στο RT, τα φάρμακα μπορούν πλέον να εντοπίζουν αλλεργίες πιο εύκολα και είναι δυνατή μια ακριβής διάγνωση μέσω μελετών.
«Μπορεί κάποιος να κάνει μία εξέταση αίματος και να εντοπίσει τα περισσότερα αλλεργιογόνα. Απλά πηγαίνετε σε έναν αλλεργιολόγο. Είναι απλό να αντιμετωπίσει κάποιος αλλεργίες στα τρόφιμα ,ωστόσο είναι και περίπλοκο. Εάν το αλλεργιογόνο που προκαλεί τη διατροφή αποκλείεται εντελώς από τη διατροφή, τότε όλα τα συμπτώματα εξαφανίζονται» αναφέρει.
Ιατρικό στηθοσκόπιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.09.2021
Κόσμος
Μία αλλαγή στην περίοδό της αποκάλυψε καρκίνο που θα μπορούσε να τη σκοτώσει μέσα σε λίγες ημέρες
Σύμφωνα με άλλον ειδικό, η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι ορισμένα τροφικά αλλεργιογόνα είναι τόσο συνηθισμένα, που μπορεί να είναι περίπλοκο να σχεδιάσει κανείς μία διατροφή ώστε ένα άτομο να τα εξαλείψει τελείως από τη διατροφή του.
Για τον λόγο αυτόν, προτείνει αφότου εντοπίσει κανείς την τροφή που προκαλεί την αλλεργία, να πάει καλύτερα σε διατροφολόγο.
Ο Μπολίμποκ εξηγεί πως η αλλεργική αντίδραση μπορεί να είναι λιγότερο συχνή αλλά πιο σοβαρή, όπως στην περίπτωση των εσπεριδοειδών ή των ξηρών καρπών.
Από την άλλη πλευρά, μία από τις εκδηλώσεις τροφικής αλλεργίας μπορεί να είναι μια διαταραχή του πεπτικού συστήματος και σε αυτές τις περιπτώσεις η διάγνωση είναι δύσκολη.
Πρόσθεσε δε, πως οι τροφικές αλλεργίες μπορούν επίσης να εκδηλωθούν σε διαταραχή του πεπτικού σωλήνα και αυτή η αντίδραση μπορεί να κάνει τη διάγνωση δύσκολη και να οδηγήσει τον ασθενή να πάει σε άλλον ειδικό. Επομένως, αυτό θα καθιστούσε δύσκολη μία γρήγορη διάγνωση.
«Το άτομο θα πάει σε γαστρεντερολόγο, όταν αυτό που έχει είναι τροφική αλλεργία. Αυτές οι αντιδράσεις δεν είναι έντονες. Ένα άτομο μπορεί να υποφέρει από αυτό για χρόνια και να μην πηγαίνει να συμβουλευτεί έναν αλλεργιολόγο» κατέληξε ο ειδικός.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Διεθνή
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
ԱրմենիաՀայերենΑρμενικάАҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά