Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου: Πώς γίνεται η εγγραφή

© Φωτογραφία : CC0Τηλεργασία
Τηλεργασία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.09.2021
Βρείτε μας
Βήμα - βήμα η διαδικασία.
Τον δικό του Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) θα πρέπει να αποκτήσει κάθε πρόσωπο που αναλαμβάνει για πρώτη φορά εργασία.
Η εργασία του θα πρέπει να ασφαλίζεται στον e-ΕΦΚΑ ή στην ασφάλιση φορέων, κλάδων ή λογαριασμών των οργανισμών κοινωνικής πολιτικής, τις εισφορές των οποίων εισπράττει ή συνεισπράττει τον e-ΕΦΚΑ (άμεσα ασφαλισμένοι) και θα πρέπει να εγγραφεί στο Μητρώο Ασφαλισμένων.
Μυστήριο η εξαφάνιση 22χρονης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.09.2021
Κόσμος
Εξαφάνιση - μυστήριο 22χρονης που ταξίδευε με τον σύντροφό της: Γύρισε μόνος και προσέλαβε δικηγόρο

Πώς γίνεται η απογραφή

Η απογραφή διενεργείται στην υπηρεσία Μητρώου οποιουδήποτε υποκαταστήματος του e-ΕΦΚΑ, χωρίς την υποβολή αίτησης και μέσω ΚΕΠ.
Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει:
Να επιδείξει έγκυρο αποδεικτικό των ατομικών του στοιχείων (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, δελτίο ταυτότητας υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, διαβατήριο σε ισχύ, ληξιαρχική πράξη γέννησης ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης εάν πρόκειται για απογραφή ανηλίκου) και να καταθέσει ένα απλό / μη επικυρωμένο ευκρινές φωτοαντίγραφό του.
Να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ του (δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση αντίστοιχων εγγράφων). Ο ΑΦΜ είναι αναγκαίος για πρόσωπα ηλικίας 18 ετών και άνω.
Βεβαίωση εργοδότη από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έναρξης απασχόλησης – ασφάλισης και απλό αποδεικτικό στοιχείο για τον IBAN τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο ο απογραφόμενος είναι πρώτος δικαιούχος.
Λογαριασμό ΔΕΚΟ για αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας.
Να διαθέτει (προαιρετικά) απλά / μη επικυρωμένα αποδεικτικά στοιχεία για τυχόν ασφάλισή του σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
Σε περίπτωση που ενεργεί για την απογραφή άλλου φυσικού προσώπου, να διαθέτει σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο (δεν αφορά περιπτώσεις απογραφής ανήλικων τέκνων από τους γονείς τους).
Μετά την ολοκλήρωση της απογραφής εκτυπώνεται και παραδίδεται στον ενδιαφερόμενο «Βεβαίωση απογραφής φυσικού προσώπου» ενώ είναι ήδη διαθέσιμη και η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «Βεβαίωση Απογραφής» που απευθύνεται σε όλους τους ασφαλισμένους που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο Μητρώο του e-ΕΦΚΑ (μισθωτοί, μη μισθωτοί, έμμεσα ασφαλισμένοι).
Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται μέσω της δικτυακής πύλης gov.gr ή του δικτυακού τόπου www.efka.gov.gr με τη χρήση των κωδικών Τaxisnet.
Ο σύγχρονος Ταρζάν έζησε στη ζούγκλα για 40 χρόνια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.09.2021
Κόσμος
Ζούσε 40 χρόνια στη ζούγκλα ως "αληθινός Ταρζάν" και πέθανε από καρκίνο όταν γύρισε στον πολιτισμό

Ποιοι εγγράφονται στο Μητρώο

Στο Μητρώο Ασφαλισμένων του Ιδρύματος πρέπει επίσης να εγγράφονται:
Οι έμμεσα ασφαλισμένοι (προστατευόμενα μέλη) που δικαιούνται για πρώτη φορά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (π.χ. νεογέννητα τέκνα άμεσα ασφαλισμένου στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με ασφαλιστική ικανότητα) ή ανανεώνεται αντίστοιχο δικαίωμά τους.
Όσες/οι υποβάλουν αίτημα απονομής σύνταξης από το e-ΕΦΚΑ λόγω θανάτου.
Τα μέλη οικογενείας (έμμεσα ασφαλισμένοι) προσώπου, που υποβάλει αίτημα για απονομή σύνταξης από το e-ΕΦΚΑ ή τα ενταχθέντα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον γι’ αυτά δικαιούται προσαύξηση στη σύνταξή του.
Οι έμμεσα ασφαλισμένοι για τους οποίους υποβάλλεται αίτημα χορήγησης παραπληγικού επιδόματος.
Η Νίκι Μινάζ στο κόκκινο χαλί του Met Gala, 6 Μαΐου 2019 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.09.2021
Μπόρις Τζόνσον και Νίκι Μινάζ "σφάχτηκαν" για τα εμβόλια και την... ανικανότητα που προκαλούν

Πώς βρίσκουμε τον ΑΜΑ

Μέσα από το https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login.aspx οδηγείστε στο ασφαλιστικό βιογραφικό Εθνικού Μητρώου Ασφάλισης ΑΤΛΑΣ και κάθε ασφαλισμένος μπορεί να δει και να εκτυπώσει το ασφαλιστικό βιογραφικό του (όπου αναφέρεται Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) και ο χρόνος ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει).
Η πρόσβαση γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:
Με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΑΑΔΕ.
Με τη χρήση κωδικών eIDAS.
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ.
Η ενημέρωση γίνεται, χωρίς να χρειάζεται να απευθύνονται στα Υποκαταστήματα e-ΕΦΚΑ, είτε με τον παραπάνω τρόπο μέσω του ΑΤΛΑΣ είτε ως εξής: Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως οι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά την κατάργηση των οργανισμών ΟΠΑΔ και ΤΥΔΚΥ υπάγονται πλέον στο e-ΕΦΚΑ. Με την ένταξή τους στο Μητρώο Ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ τους αποδόθηκε αυτόματα Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) e-ΕΦΚΑ, τον οποίο και πρέπει να γνωρίζουν.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала