Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Τοκετός στο νερό: Τα οφέλη του για τη μητέρα και το μωρό

CC0 / / μωρό
μωρό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.09.2021
Βρείτε μας
Οι τύποι τοκετών στο νερό κερδίζουν δημοτικότητα επειδή προσφέρουν μεγαλύτερη χαλάρωση και λιγότερο πόνο στη μητέρα και ένα οικείο περιβάλλον για το μωρό.
Η επίτοκος προκειμένου να γεννήσει στο νερό μπαίνει μέσα σε μια ειδική πισίνα τοκετού που είναι γεμάτη με ζεστό νερό στους 37°C κατά τη διάρκεια των συσπάσεων και αφού ο τοκετός είναι στην ενεργή του φάση.
Αυτό το περιβάλλον δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση και ένα αναλγητικό αποτέλεσμα στις συσπάσεις της μήτρας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτείται επισκληρίδιος αναισθησία.
Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος παρέχει τη δυνατότητα στην επίτοκο, να βρίσκεται μέσα στο νερό, να κινείται ελεύθερα χωρίς χορήγηση φαρμάκων και να είναι απολύτως ήρεμη να απολαύσει το μεγαλείο της ζωής.
Ένας πατέρας με το μωρό του  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.05.2021
Ελλάδα
Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι νέοι πατέρες δεν μπορούν να απολυθούν έξι μήνες από τη γέννηση του παιδιού
Ορισμένες επίτοκες προτιμούν να περάσουν μόνο το πρώτο στάδιο του τοκετού, δηλαδή τις διαστολής και των συσπάσεων, μέσα στο νερό ενώ επιλέγουν να αφήσουν την πισίνα στο στάδιο της εξώθησης του βρέφους. Αυτό όμως έχει να κάνει με τη γυναίκα και τις τυχόν δυσκολίες του τοκετού.
Η διαδικασία του τοκετού στο νερό ως εμπειρία αφήνει μόνο θετικές αναμνήσεις καθώς έχει εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις στη διαχείριση του πόνου και στη διάρκεια του τοκετού.
Αυτή η πρακτική δεν έχει γίνει ακόμη ευρέως διαδεδομένη λόγω της υποδομής που απαιτείται σε αυτόν τον τύπο τοκετού, επιπλέον η γυναίκα πρέπει να είναι πολύ εξοικειωμένη με το νερό και να αισθάνεται πολύ ήρεμη.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала