Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Άνταμ Κοντοβάς: Ο σεφ που ασχολήθηκε με τη μαγειρική στα 24 του και το τροχαίο που του άλλαξε τη ζωή

© Φωτογραφία : Facebook / Adam KontovasΆνταμ Κοντοβάς
Άνταμ Κοντοβάς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.09.2021
Βρείτε μας
''Όλοι μας έχουμε μια ιστορία να πούμε. Μια κληρονομιά να αφήσουμε πίσω μας''. Η ιστορία του Άνταμ Κοντοβά.
Ο Άνταμ Κοντοβάς, ένας εκ των τριών κριτών του «Game of Chefs» του ΑΝΤ1, είναι μόλις 36 ετών και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985.
Στα 18 του πήγε να δουλέψει στο Μοναστηράκι, ως πωλητής παπουτσιών σε κατάστημα και έμεινε εκεί μέχρι τα 24 του.
Τότε, ένας φίλος του, που τον είχε πρότυπο πήγε να γίνει μάγειρας, με τον ίδιο να μπαίνει σε σκέψεις, ώσπου μια μέρα είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα με τη μηχανή, που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή.
Φαγητό στο Etrusco - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.09.2021
Ελλάδα
Χρυσοί Σκούφοι 2021: Τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα - Μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι
«Είχα πιει, τράκαρα και πήγα να σκοτωθώ. Όταν ξύπνησα, έφαγα πολύ μεγάλη φρίκη με την όλη φάση, κι όσο κλισέ κι εάν ακούγεται, άλλαξα τη ζωή μου. Πήγα στη σχολή μαγειρικής κι αμέσως ένιωσα πως αυτό το πράγμα είναι για μένα. Είμαι πολύ τυχερός, δεν ξέρω σε πόσους ανθρώπους μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Κατάλαβα αμέσως πως είμαι γεννημένος για αυτή τη δουλειά, από την αρχή ήξερα πως ότι θέλω να γίνω σεφ» ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του.
Συνεργάστηκε με τα εστιατόρια «Γιορτή Μπαξεβάνη», «Funky Gourmet», «2Mazi», «James Joyce Irish Pub & Restaurant», ενώ πήγε και στην Ιρλανδία και εργάστηκε στο «Danu at the Brehon» όπου πήρε προαγωγή σε chef de partie και γύρισε στην Ελλάδα, μετά από δύο χρόνια.
«Ως σεφ, είμαι κάθε μέρα 16 ώρες στο μαγαζί. Η μπλούζα μου βρωμάει ψάρι. Μια καλή ημέρα σε αυτή τη δουλειά είναι όταν προλαβαίνεις να κάνεις την προετοιμασία. Ο μεγαλύτερος εχθρός του μάγειρα είναι ο χρόνος. Στις κουζίνες υπάρχει στρες και πίεση» πρόσθεσε.
Εργάστηκε στο πολυβραβευμένο Boutique Hotel Amanzoe, στο Πόρτο Χέλι, έχοντας στο πλευρό τους πολυσυζητημένους VIPs και μετά πήγε στο «Premiere» του Intercontinental Hotel, ως chef de cuisine, αναδεικνύοντας το εστιατόριο, το οποίο βραβεύτηκε και με Χρυσό Σκούφο.
Ο Τζαστίν Τριντό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.09.2021
Κόσμος
Η αντίδραση του Τριντό όταν ένας άγνωστος αποκάλεσε τη σύζυγό του "πόρνη" - Βίντεο
Το 2015 ανέλαβε την πρώτη του κουζίνα ως head chef και μετά πήγε στο «Sea GrilΙ» εστιατόριο στις Βρυξέλλες, βραβευμένο με αστέρι Μichellin, ορμώμενος από την αγάπη του για τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Ακολούθησαν το βραβευμένο Bar Restaurant «Mylos» στη Σαντορίνη, το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin «Μaaemo» στο Όσλο της Νορβηγίας και το Βoutique Ηotel Astarte Suites στη Σαντορίνη.
Σήμερα, είναι επικεφαλής του project KOBRA, ενός καινοτόμου bar εστιατορίου στα σύνορα Εξαρχείων με Κολωνάκι.
«Στη δική μου κουζίνα είμαι αυστηρός, αλλά με τα ''μαγείρια'' υπάρχει αγάπη, γιατί ό,τι κάνουμε είναι για να βγει καλό το φαγητό. Ως σεφ, θέλω πάνω από όλα να είμαι μέντορας. Το να αναλάβει μια κουζίνα ο επί πολλά χρόνια βοηθός είναι επιτυχία για μένα. Να λένε ότι έμαθε πλάι μου, για αυτό στην κουζίνα θέλω σεβασμό» επεσήμανε ο ταλαντούχος σεφ.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала