Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ελληνική γευσιγνωσία στα πέρατα της Ρωσίας

CC0 / / Κουζίνα εστιατορίου
Κουζίνα εστιατορίου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.09.2021
Η ελληνική γαστρονομία ανοίγει δρόμους στη Ρωσία! Και οι Ρώσοι υπεύθυνοι της γευσιγνωσίας τής δίνουν δυνατότητες. Η Ελλάδα είναι η μόνη ξένη χώρα που συμμετέχει στην πανρωσική γαστρονομική Ολυμπιάδα που ξεκίνησε στην πόλη Περμ των Ουραλίων και συνεχίζεται στην Μπουριάτια, δίπλα από τη γνωστή, γιγάντια λίμνη Βαϊκάλη!
Μπορεί φέτος να γιορτάζεται το κοινό ιστορικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας στο φόντο των 200 χρόνων από την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821, οι εκδηλώσεις, ωστόσο, δεν περιορίζονται μόνο στην ιστορική θεματολογία. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ Μόσχας έχουν μια ιδιαίτερη δράση στον απέραντο ρωσικό χώρο τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά με «όπλο» την ελληνική κουζίνα, η Ελλάδα μεταφέρει τις γεύσεις της στον ρωσικό κόσμο με συνέπεια, ευθύνη και υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού!
Εκεί, στην καρδιά των Ουραλίων, στη γαστρονομική Ολυμπιάδα που οργάνωσαν η Russian National Culinary Association και η World Association of Chefs Societies, με την υποστήριξη της τοπικής κυβέρνησης, συναντήθηκαν 500 και πλέον κορυφαίοι αρχιμάγειροι από δεκάδες περιοχές της Ρωσίας, των χωρών της Κοινοπολιτείας, κάνοντας επίδειξη τεχνικής και γνώσης σε θέματα μαγειρικής.
Η αντιπροσωπεία του ΕΟΤ που προσεκλήθη εκεί, παρουσίασε σε master class, παρασκευή και επίδειξη ελληνικών πιάτων από τον πασίγνωστο στην επικράτεια της Ρωσίας και ιδιαίτερα αγαπητό, Brand Chef Χρήστο Νάνο.
«Είμαι άνθρωπος της κουζίνας, αυτή τη δουλειά κάνω από νεαρή ηλικία και τη λατρεύω» μας δηλώνει ο Έλληνας αρχιμάγειρας ο οποίος έχει μια ιδιαίτερα πλούσια δράση σε πλειάδα ρωσικών πόλεων.
Ο Χρήστος Νάνος έχει ανοίξει 42 εστιατόρια πολυτελείας σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, όλα με ελληνικές γεύσεις και χρώμα. Και συνεχίζει δυναμικά την ίδια πορεία. Ένας άνθρωπος που δεν «βλέπει» μόνο αριθμούς και τουριστικές ροές, αλλά όπου και να εργάστηκε στη Ρωσία αισθάνεται ότι η ελληνική κουζίνα και γεύση είναι οικεία, αγαπημένη και γίνεται άμεσα αποδεκτή από τους επισκέπτες εστιατορίων, συνήθως υψηλών προδιαγραφών.
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονος Κινηματογράφος της Ελλάδας  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.09.2021
Ελληνικός κινηματογράφος, ώρα Μόσχας!
Έχουμε ξαναγράψει ότι η ελληνική και γενικότερα η μεσογειακή κουζίνα βρίσκει όλο και μεγαλύτερη αποδοχή στο ρωσικό κοινό. Όσο περισσότεροι Ρώσοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα, τόσο πιο πολύ γίνονται οι άνθρωποι που αναζητούν τις γεύσεις που δοκίμασαν εκεί.
Η ελληνική επίδειξη γευσιγνωσίας που έγινε στην Περμ και αυτή που ακολουθεί στη Μπουριάτια αποτελούν τις πρώτες του είδους σε μια περίοδο όπου οι περιορισμοί από τη συνεχιζόμενη πανδημία παραμένουν. Ταυτόχρονα μπορεί να πει κανείς ότι δημιουργούνται συνθήκες μετάβασης σε μια μετά πανδημική κατάσταση. Και ο ελληνικός γαστρονομικός τουρισμός ξεκινά ξανά κι έχει στιβαρή, ποιοτική παρουσία.

Μειωμένη τουριστική κίνηση φέτος

Η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία φέτος, αν και δείχνει υπερτριπλάσια νούμερα από την περσινή «άκαπνη» σεζόν, ωστόσο υπολείπεται κατά πολύ των αριθμών που είχε ο ελληνικός τουρισμός μέχρι το 2019.
Αν και οι παράγοντες της αγοράς πιστοποιούν ότι η κίνηση προς την Ελλάδα φέτος που μπορεί να ξεπεράσει τα επίπεδα των 100.000, περικλείει κυρίως μεσαία και υψηλά «πορτοφόλια».
Το προσφερόμενο γαστρονομικό προϊόν εκεί αποτελεί τη βάση για ανάλογες προσφορές σε ακριβά, κυρίως, εστιατόρια της Ρωσίας! Άλλωστε, πέρα από ανόμοιες συγκρίσεις που γίνονται με χώρες οι οποίες προτείνουν διαφορετικό, υποδεέστερο συνήθως τουριστικό προϊόν, οι ελληνικές τουριστικές αρχές τονίζουν συνεχώς ότι η Ελλάδα έχει υψηλές προδιαγραφές στον προσφερόμενο τουρισμό της. Και οι Ρώσοι που συνεχώς βελτιώνουν την άποψη τους για την ποιότητα τουρισμού που επιθυμούν, εξακολουθούν να προτιμούν την Ελλάδα.
Διακοπές - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.07.2021
Ελλάδα
Τουρισμός 2021: Ήταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε και ο γάιδαρος…
Αυτά, ως σκέψεις και εμπειρία, πέρα και έξω από την… ανωμαλία που επικρατεί στις αεροπορικές συνδέσεις των δυο χωρών λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας. Η έλλειψη πτήσεων τσάρτερ από τη Ρωσία φέτος αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για προσέγγιση αριθμού επισκεπτών κοντά στα νούμερα του 2019. Σεπτέμβριος και Οκτώβριος είναι σε εξέλιξη και, σύμφωνα με τα στοιχεία, παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον των Ρώσων με καλά εισοδήματα για επίσκεψη. Οι περιορισμένες κανονικές αεροπορικές πτήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα είναι πλήρεις, ως εκ τούτου και τα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων… Η ρωσική ΑΕΡΟΦΛΟΤ δοκιμάζει στα μέσα Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά απευθείας πτήση στη Μύκονο συνδυάζοντάς τη με τη Σαντορίνη
Και η ελληνική γαστρονομική πορεία στο χώρο της απέραντης φίλης χώρας, συνεχίζεται!
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала