Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Νέο ΕΣΠΑ: Η "ατζέντα" για την περίοδο 2021-2027, προκλήσεις και προοπτικές

CC0 / / Ευρώ
Ευρώ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.09.2021
Βρείτε μας
Η Νέα Προγραμματική Περίοδος αφορά στο διάστημα 2021-2027.
Την περασμένη Κυριακή (12/09), στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 «Η επόμενη μέρα της Πολιτικής Συνοχής: Προκλήσεις και προοπτικές».
Το «παρών» έδωσε και ο Υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρης που αναφέρθηκε στις βασικές στρατηγικές επιλογές και στην αντιμετώπιση των αναπτυξιακών, αλλά και διαχειριστικών προκλήσεων.
Σε ό,τι αφορά το Νέο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση, ο κεντρικός στόχος για την ελληνική οικονομία, κατά τα επόμενα χρόνια, είναι η συστηματική αύξηση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας , αλλά και η στενότερη διασύνδεση της παραγωγής με την έρευνα και την καινοτομία.
Μερικές από τις οικονομικές και πολιτικές προτεραιότητες της χώρας είναι η αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, η ενίσχυση της μισθωτής εργασίας, η επίτευξη φιλόδοξων περιβαλλοντικών στόχων, η στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και η προώθηση της τεχνολογίας αιχμής.
Παράλληλα, εν μέσω και της πανδημίας για τον κορονοϊό, έχει συμφωνηθεί, και ένα πακέτο ανάκαμψης για την περίοδο 2021-2027.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала