Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Η Microsoft υπόσχεται ένα μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης

CC0 / / Φορητός υπολογιστής
Φορητός υπολογιστής - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.09.2021
Βρείτε μας
Σε ένα πιο ευοίωνο μέλλον τείνει η Microsoft αφού, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (15/09), οι χρήστες των προϊόντων τους μπορούν να καταργήσουν την πρόσβαση με πολλούς κωδικούς.
Η Microsoft ανακοίνωσε, την Τετάρτη (15/09), ότι οι χρήστες της δεν θα χρειάζεται πλέον να εισάγουν έναν κωδικό πρόσβασης για να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς οποιουδήποτε από τα προϊόντα της.
Windows 11 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.08.2021
Windows 11: Πώς να τα εγκαταστήσετε πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Microsoft επισημαίνει ότι oι κωδικοί πρόσβασης είναι ένας από τους κύριους στόχους των χάκερ και δη οι ανίσχυροι είναι το σημείο εισόδου στα περισσότερα χακαρίσματα έναντι επιχειρήσεων και λογαριασμών καταναλωτών.
Επιπλέον, οι κωδικοί πρόσβασης που δημιουργούνται αυτόματα είναι «σχεδόν αδύνατο» να τους απομνημονεύσει κάποιος και πρέπει να τροποποιούνται συχνά.
Ως εκ τούτου, οι χρήστες γενικά δημιουργούν τους δικούς τους μυστικούς κωδικούς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είναι ευάλωτοι.
Ακόμα, σύμφωνα με τη Microsoft, λόγω του πόσο εύκολο ξεχνιούνται οι κωδικοί πρόσβασης, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη υπηρεσία.

Προαιρετικό εργαλείο

Με στόχο την απαλλαγή από τους κωδικούς πρόσβασης, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή Microsoft Authenticator Windows Hello και να συνδεθεί με έναν προσωπικό λογαριασμό στη Microsoft.
Στη συνέχεια, κάποιος χρήστης πρέπει να συνδεθεί και να μεταβεί στην επιλογή Ασφάλεια > Προηγμένες Επιλογές Ασφάλειας > Πρόσθετες Επιλογές Ασφάλειας και να ενεργοποιηθεί η επιλογή «Λογαριασμός χωρίς κωδικό πρόσβασης».
Τέλος, ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες στην οθόνη του και να εγκρίνει την ειδοποίηση που θα εμφανιστεί στην εφαρμογή.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала