Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Ο ήχος της φωνής θα μπορούσε να είναι σημάδι για τον καρκίνο του πνεύμονα

CC0 / / Καρκινικά κύτταρα
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.09.2021
Βρείτε μας
Σημάδι για τον καρκίνο του πνεύμονα μπορεί να αποτελέσει ακόμα και ο καρκίνος του πνεύμονα
Η φωνή μπορεί να αποτελέσει μέσο για τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, καθώς ο εν λόγω όγκος μεγαλώνει σε μέγεθος, και ο ήχος της φωνής μπορεί να αρχίσει να αλλάζει.
Ηλικιωμένο ζευγάρι απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.09.2021
Μύθος ή αλήθεια ότι το ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί κάνει καλό στην υγεία
Έτσι, σύμφωνα με τη Macmillan Cancer Support, μια φιλανθρωπική οργάνωση αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασθένεια, οποιαδήποτε παρατεταμένη βραχνάδα μπορεί να είναι ενοχλητική και να είναι σημάδι για ενδεχόμενο καρκίνο του πνεύμονα, ο οποίος -φυσικά- διαγιγνώσκεται από τον γιατρό.
Άλλες πιθανές ενδείξεις καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «The Express», μπορεί να περιλαμβάνουν βήχα με αίμα, αίσθημα δύσπνοιας και συριγμού χωρίς προφανή λόγο και υποτροπιάζουσες λοιμώξεις στο στήθος.
Ένα άλλο σύμπτωμα του καρκίνου του πνεύμονα ίσως είναι ο πόνος στο στήθος ή στους ώμους που δεν βελτιώνεται και, μάλιστα, βάσει της Macmillan Cancer Support, η απώλεια βάρους μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι.
Ακόμα, το ίδιο μπορεί να ισχύει και με το αίσθημα κόπωσης, που δεν μπορεί να εξηγηθεί από άλλα συναισθηματικά ή σωματικά αίτια.

Τα στάδια ανάπτυξης του καρκίνου του πνεύμονα

Κατά τη Macmillan Cancer Support, το πρώτο στάδιο «συμβαίνει όταν ο καρκίνος δεν είναι μεγαλύτερος από 4 εκατοστά και δεν έχει εξαπλωθεί έξω από τον πνεύμονα ή σε κάποιον λεμφαδένα».
Στο δεύτερο στάδιο, ενώ ο καρκίνος μπορεί να έχει διαφορετικά μεγέθη, ενδεχομένως να έχει εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του πνεύμονα, περιοχές ακριβώς έξω από τον πνεύμονα και κοντινούς λεμφαδένες.
Πάντως, κατά το τρίτο στάδιο του καρκίνου του πνεύμονα, η ασθένεια έχει εξαπλωθεί συνήθως στους λεμφαδένες και μπορεί να αναπτύσσεται στους αεραγωγούς, στις περιοχές που περιβάλλουν τον πνεύμονα ή σε άλλα μέρη του πνεύμονα.
Ο καρκίνος μπορεί να έχει οποιοδήποτε μέγεθος στο στάδιο 4, αλλά είναι πιθανό να έχει εξαπλωθεί στον πνεύμονα και, μάλιστα, από την άλλη πλευρά.
Επιπλέον, στο στάδιο 4 του καρκίνου του πνεύμονα μπορεί να υπάρχουν καρκινικά κύτταρα σε υγρό στον υπεζωκότα ή γύρω από την καρδιά.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала