Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πούτιν: Καλεί σε "κοινή γραμμή" για το Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ

© Sputnik / Mihail Voskresenskij / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΒλαντίμιρ Πούτιν
Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.09.2021
Βρείτε μας
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, κατά τη συνάντηση του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ζήτησε να ληφθεί μία "κοινή γραμμή" για το Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), τόνισε ότι χρειάζεται μία κοινά συμφωνημένη γραμμή, που θα λαμβάνει υπόψη της τους κινδύνους στο Αφγανιστάν, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών.
Μιλώντας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) την Παρασκευή (15/09), ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε στη χάραξη μίας κοινής γραμμής για το Αφγανιστάν, μετά την αμερικανική αποχώρηση από τη χώρα που μαστίζεται από τον πόλεμο.
«Ο Οργανισμός μας αντιμετωπίζει ένα επείγον καθήκον, να ακολουθήσει μία κοινή, συμφωνημένη γραμμή, λαμβάνοντας υπόψη τους σοβαρούς κινδύνους που έχουν να κάνουν με την επιδείνωση της κατάστασης στο Αφγανιστάν μετά την βιαστική απόσυρση, για να μην πω "πτήση", από τη χώρα των αμερικανικών δυνάμεων και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ», σημείωσε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος Πρόεδρος, επισήμανε επίσης την ανάγκη να ενθαρρυνθεί η νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στη χώρα.
Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.09.2021
Κόσμος
Τα επόμενα βήματα της νέας προσωρινής κυβέρνησης στο Αφγανιστάν: Τι τρέχει με τους Ταλιμπάν;
«Η αλλαγή εξουσίας (στο Αφγανιστάν) έγινε σχεδόν αναίμακτα και αυτό είναι αναμφισβήτητα, κάτι θετικό. Οι Ταλιμπάν ελέγχουν σχεδόν το σύνολο του Αφγανιστάν και οι νέες αρχές της χώρας θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να ανταποκριθούν στις υποσχέσεις τους για να φέρουν την ειρήνη, την κανονικότητα στη δημόσια ζωή και να διασφαλίσουν την ασφάλεια για όλους», υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ζήτησε επίσης να συζητηθεί «το θέμα της επανάκτησης δράσεων της ομάδας επαφής SCO-Αφγανιστάν, που είχε σχηματισθεί για τη συνεργασία με τους Αφγανούς εταίρους (μας)».

Αγώνας κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

Επιπλέον, ο Πούτιν πρότεινε να συμπεριληφθούν ειδικοί στο προσωπικό του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στον τομέα της αντι-τρομοκρατίας, για τον αγώνα κατά του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ένα μέτρο που θα μπορούσε να ενισχύσει τον Οργανισμό.
«Αναφορικά με την άμεση συνεργασία στη δομη της SCO, θα θεωρούσαμε χρήσιμο να ενισχυθούν οι λειτουργικές δυνατότητες της περιφερειακής αντιτρομοκρατικής δομής, συμπεριλαμβάνοντας ειδικούς στη μάχη για το ξέπλυμα χρήματος, την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και τη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, στην δομή του προσωπικού», επισήμανε.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογράμμισε πως η Ρωσία «θα λάβει έναν ενεργητικό ρόλο» στην υλοποίηση του προγράμματος του Οργανισμού για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, των διαχωρισμών και του εξτρεμισμού για το 2022- 2024, ένα σχέδιο δράσης για την εκπλήρωση της στρατηγικής της SCO ενάντια στα ναρκωτικά έως το 2023, όπως επίσης και σχέδια αλληλεπίδρασης για τη διασφάλιση της διεθνούς ασφάλειας πληροφοριών για το 2022- 2023.
Η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, έγινε εν μέσω αύξησης της στρατιωτικής δραστηριότητας των Ταλιμπάν, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα η οργάνωση να αναλάβει την εξουσία στη χώρα στις 15 Αυγούστου.
Σημείωση: Οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές οργανώσεις και έχουν απαγορευτεί στη Ρωσία και σε άλλες χώρες.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала