Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Τα μυστικά για καλό ελληνικό καφέ και τα πιο συχνά λάθη

CC0 / / Διάφορα ροφήματα
Διάφορα ροφήματα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.09.2021
Βρείτε μας
Η παρασκευή του ελληνικού καφέ είναι κάτι σαν ιεροτελεστία. Φτιάξτε τον για ευχαρίστηση και ιδού ένα κόλπο που μπορείτε να δοκιμάσετε για μοναδικό αποτέλεσμα.
Ο καλός ελληνικός καφές έχει κάποια μυστικά.
Πρώτα από όλα, απαραίτητο είναι το χαρμάνι καφέ που θα προμηθευτείτε να είναι ποιοτικό.
Προσοχή χρειάζεται επίσης για την παρασκευή του. Να μία συμβουλή που δεν είναι γνωστή και αξίζει να δοκιμάσετε:
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το νερό προτού αρχίσει να βράζει. Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, ένα μέρος του νερού το χύνουμε στο φλυτζάνι και στο υπόλοιπο προσθέτουμε τον καφέ (ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού για κάθε φλυτζάνι ή περισσότερο, αναλόγως με τα γούστα).
Ανακατεύουμε ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι και επιστρέφουμε το μπρίκι στη φωτιά.
Όταν ο καφές αρχίσει να φουσκώνει, τον αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
Επιστρέφουμε το φλιτζάνι στη φωτιά και αφήνουμε τον καφέ να βράσει.
Τον αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε για λίγα δευτερόλεπτα προτού προσθέσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό.
Στη συνέχεια, ο καφές είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
Κοπέλα πίνει καφέ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.08.2021
Καφές: Οι πέντε "μαγικές" ιδιότητες που δεν γνωρίζατε - Τα οφέλη για την υγεία
Εν τω μεταξύ, κάποια από τα βασικά λάθη που κάνουμε είναι τα εξής:
Το υπερβολικό ανακάτεμα «σκοτώνει» τη γεύση.
Όταν αφήνουμε να φουσκώσει πολλές φορές, καταστρέφεται ο αφρός και αλλάζει η γεύση του καφέ.
Το ανακάτεμα αφού ο καφές είναι έτοιμος θα αλλοιώσει τη γεύση.
Η ζάχαρη είναι καλό να προστίθεται αφού το νερό είναι κρύι και προτού προσθέσετε τον καφέ.
Ποτά και αναψυκτικά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.09.2021
Αποφύγετέ τα: Αυτά είναι τα πιο ανθυγιεινά ροφήματα και ποτά
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала