Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Υπουργείο Παιδείας για δηλώσεις Τσίπρα: Προσεγγίζει την Παιδεία με λαϊκισμό και ανευθυνότητα

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOCΤο υπουργείο Παιδείας
Το υπουργείο Παιδείας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.09.2021
Βρείτε μας
Το Υπουργείο Παιδείας απάντησε στις δηλώσεις Τσίπρα για θέματα εκπαίδευσης, κατά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ.
Με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα για θέματα εκπαίδευσης στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «επιμένει -δυστυχώς - να προσεγγίζει τα ζητήματα της παιδείας με λαϊκισμό και ανευθυνότητα».
Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών. Όταν στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, δεν διορίστηκε ούτε ένας. Ακόμη χειρότερα, όταν ο ίδιος και το κόμμα του καταψήφισαν τους 16.200 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών που έγιναν από την Kυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση Τσίπρα για ελεύθερη είσοδο στα ΑΕΙ, το Υπουργείο τονίζει πως «αδιαφορεί για το ότι παιδιά που δεν πληρούν κάποια ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια, δεν θα είναι σε θέση να αποφοιτήσουν. Αδιαφορώντας για τα χρόνια που θα χάσουν σε ένα δρόμο χωρίς προοπτική. Αδιαφορώντας για το μέλλον και τη ζωή τους. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να παραπλανήσει νέους ανθρώπους για να υποκλέψει την ψήφο τους».
Μιλώντας για τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «όταν το κόμμα του καταψήφισε και πάλι την αύξηση στη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων καθώς και την αύξηση συνολικά στην παιδεία κατά 142 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (ήτοι 2,5% αύξηση)».
Καταλήγοντας, το Υπουργείο Παιδείας, δηλώνει ότι η «παιδεία αλλάζει. Στην πράξη. Αναβαθμίζεται.»
«Θυμίζουμε στον κύριο Τσίπρα: Νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια, αγγλικά από το νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων, νέα προγράμματα σπουδών, ελευθερία στην επιλογή βιβλίων, βελτιωτική αξιολόγηση, αναβάθμισή του ρόλου των εκπαιδευτικών, σχεδόν διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, 16.200 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, Θεματικά και Πειραματικά ΙΕΚ, Πανεπιστήμια που έχουν επιτέλους λόγο στην εισαγωγή των φοιτητών τους».
Επιπλέον, μιλά για έναν ΣΥΡΙΖΑ «εγκλωβισμένος σε παρωχημένες, ιδεοληπτικές αντιλήψεις, δίνει υποσχέσεις γνωρίζοντας ότι αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Εμπορεύεται φρούδες ελπίδες. Παραμένει προσκολλημένος σε πρακτικές που αποδοκιμάζει η κοινωνία. Η "Νέα Αρχή" του κυρίου Τσίπρα συνιστά επιστροφή στο χειρότερο παρελθόν».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала