Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ποιοι θα λάβουν μέχρι και 900 ευρώ ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση

© Φωτογραφία : CC0Χαρτονομίσματα
Χαρτονομίσματα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.09.2021
Βρείτε μας
Περίπου 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση -όπως είχε συμβεί και πέρυσι- τα Χριστούγεννα.
Εις διπλούν θα δοθεί φέτος το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε ευάλωτα νοικοκυριά, όπως ανήγγειλε φέτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση μπορεί να φτάσει έως και τα 900 ευρώ και θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο. Το 2020 είχε δοθεί πάλι διπλή καταβολή του επιδόματος σε περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά.
Η εισοδηματική ενίσχυση ξεκινά από 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και αυξάνεται κατά 100 ευρώ τον μήνα για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 50 ευρώ τον μήνα για κάθε ανήλικο παιδί. Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.
Φορολογική δήλωση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.09.2021
ΕΝΦΙΑ: Δυνατότητα καταβολής των δύο πρώτων δόσεων τον Οκτώβριο - Πότε έρχονται τα "ραβασάκια"
Για παράδειγμα, νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με τη διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 600 ευρώ. Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού λαμβάνει ακόμα 50 ευρώ.
Έτσι, νοικοκυριό με 2 ενήλικες και ένα παιδί λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ. Αν πάλι είναι δύο ενήλικες με δύο παιδιά, το ποσό συνολικά είναι 400 ευρώ και με την καταβολή του Δεκεμβρίου ανεβαίνει στα 800.
Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Ποια νοικοκυριά θεωρούνται ευάλωτα

α. Μονοπρόσωπο νοικοκυριό:
Κάθε ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
β. Πολυπρόσωπο νοικοκυριό: Όλα τα άτομα που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη.
Στο πολυπρόσωπο νοικοκυριό εντάσσονται:
1.
Φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια, με την προϋπόθεση ότι η φιλοξενία είχε δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και
2.
τα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους.
γ. Άστεγοι: τα άτομα που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας ή κάνουν χρήση Υπνωτηρίων που λειτουργούν στους Δήμους, δύναται να είναι δικαιούχοι του προγράμματος. Η διαπίστωση της έλλειψης στέγης δεν δύναται να τεκμηριωθεί μόνο μέσω του εντύπου της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Εισοδηματικά κριτήρια

© Φωτογραφία : ΟΠΕΚΑΕισοδηματικά κριτήρια για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Εισοδηματικά κριτήρια για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.09.2021
Εισοδηματικά κριτήρια για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Για κάθε επιπλέον μέλος προστίθεται το εξαπλάσιο του αντίστοιχου εγγυημένου ποσού.
Το δηλούμενο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.400 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала