Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Ειδικοί αποκαλύπτουν: Αυτά είναι τα τρόφιμα που πρέπει να τρώμε το φθινόπωρο

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOCΦθινοπωρινό τοπίο στο Ζαγόρι
Φθινοπωρινό τοπίο στο Ζαγόρι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.09.2021
Βρείτε μας
Οι Ρωσίδες διατροφολόγοι Πισαριόβα και Κρουγκλόβα προτείνουν, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, να τρώμε εσπεριδοειδή, λιποειδή και κολοκύθα.
Η διαιτολόγος και διατροφολόγος Ιρίνα Πισαριόβα, καθώς και η διαιτολόγος, μέλος της Εθνικής Ένωσης διαιτολόγων και διατροφολόγων της Ρωσίας, Νατάλια Κρουγκλόβα, αποκαλύπτουν ποια τρόφιμα πρέπει να μπουν στη διατροφική μας λίστα ειδικά το φθινόπωρο.
Όπως υποστηρίζουν οι δύο ειδικοί, θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ανοσίας και της υγείας κατά τη διάρκεια αυτής της -μελαγχολικής για πολλούς- περιόδου.
Η Πισαριόβα συνιστά να τρώμε εσπεριδοειδή, καθώς τα αιθέρια έλαια που περιέχουν τα φρούτα αυτά μπορούν να τονώσουν τη διάθεσή μας. Επιπλέον, είναι καλό να τρώμε τα υγιή λίπη που υπάρχουν στους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και τα λιπαρά ψάρια και να μην ξεχνάμε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά.
Μια μπανάνα (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.09.2021
Πόσες φορές τον μήνα πρέπει να εκσπερματώνουν οι άνδρες για να παραμένουν υγιείς
Με τη σειρά της, η Κρουγκλόβα συμβουλεύει να συμπεριληφθούν στη διατροφή μας πιάτα από κολοκύθα, καθώς είναι πλούσια σε β-καροτίνη και βιταμίνη Α. Τα μήλα, τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, οι ντομάτες, τα αγγούρια και οι πιπεριές είναι επίσης ωφέλιμα για την υγεία.
«Αποτελούν μια καλή πρόληψη ενάντια στις μολυσματικές ασθένειες. Ωστόσο δεν είναι το μοναδικό όφελος της κατανάλωσης των λαχανικών και των φρούτων. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά στοιχεία και διαιτητικές ίνες που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό του ανθρώπου», εξήγησε η ειδικός.
Φαγητό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.08.2021
Κόσμος
Πόσο συχνά μπορούμε να απολαμβάνουμε τα ζυμαρικά στη διατροφή μας;
Η διατροφολόγος προειδοποίησε επίσης για τον κίνδυνο αύξησης του βάρους το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τη γιατρό, η τάση αυτή σχετίζεται με την επιδείνωση του καιρού.
«Ο καιρός αλλάζει και οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερα γλυκά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ στρέφονται στα αρτοσκευάσματα προκειμένου να βελτιώσουν τη διάθεσή τους. Να θυμάστε ότι σχεδιάζουμε τη διατροφή μας με περισσότερα γλυκά που περιέχουν όμως φυτικά συστατικά» επισήμανε η Κρουγκλόβα.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала