Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Ελληνική έρευνα: Ποια διατροφή μπορεί να "απογειώσει" τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία

CC0 / Pixabay / Λαχανικά
Λαχανικά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.09.2021
Βρείτε μας
H μεσογειακή διατροφή ίσως μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία.
Η μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι διάσημη για την ποιότητα των συστατικών της, τη γεύση των πιάτων της και τα οφέλη της στην υγεία, ίσως είναι η απάντηση και στη στυτική δυσλειτουργία.
Έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε τον Αύγουστο στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC), εξέτασε την επίδραση της μεσογειακής διατροφής -η οποία έχει ως βάση της την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης και ελαιόλαδου- σε μεσήλικες άντρες με υψηλή πίεση και στυτική δυσλειτουργία.
Οι άντρες που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία δεν μπορούν να πετύχουν αρκετά δυνατή και ανθεκτική στύση για να μπορέσουν να έχουν πλήρη και ικανοποιητική σεξουαλική επαφή πάνω από τις μισές φορές.
Η πάθηση αυτή σχετίζεται με προβλήματα σε καρδιαγγειακό επίπεδο, καθώς η στύση συνδέεται με την αγγειοδιαστολή και την ποσότητα αίματος που πηγαίνει στο πέος. Οι άνδρες με υπέρταση έχουν δύο φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν στυτική δυσλειτουργία σε σχέση με αυτούς που έχουν κανονική αρτηριακή πίεση.
Μέτρηση πίεσης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.09.2021
Μελέτη αποκαλύπτει το ποτό που βοηθάει στην υπέρταση και μειώνει την αρτηριακή πίεση
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η μεσογειακή διατροφή μειώνει την πίεση και αποτρέπει εμφράγματα και ανακοπές σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.
Τώρα, έρευνα από το ΕΚΠΑ καταδεικνύει ότι οι άνδρες που ακολουθούσαν μεσογειακή διατροφή είχαν μεγαλύτερο απόθεμα στεφανιαίας ροής και τεστοστερόνης, καλύτερη στυτική απόδοση και χαμηλότερη αρτηριακή δυσκαμψία.
Ο επικεφαλής της έρευνας Αθανάσιος Αγγελής εξήγησε ότι η μεσογειακή διατροφή σχετίζεται επίσης με τη μεγαλύτερη αντοχή στην άσκηση, με πιο υγιείς αρτηρίες και ροή του αίματος, με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και καλύτερη στυτική απόδοση.
«Αν και δεν εξετάσαμε τους μηχανισμούς, είναι εύλογο ότι αυτή η δίαιτα βοηθάει στη φυσική κατάσταση και στη στυτική απόδοση, βελτιώνοντας τη λειτουργία των αγγείων και περιορίζοντας τη μείωση της τεστοστερόνης που συμβαίνει κατά τη μέση ηλικία», υποστήριξε ο Έλληνας ερευνητής.
Ντομάτες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.09.2021
Αυξημένη τεστοστερόνη και υγιής προστάτης: Οκτώ τροφές για "μπουστάρισμα" της υγείας του άνδρα
Η έρευνα περιλάμβανε 250 άνδρες, κατά μέσο όρο γύρω στα 56, οι οποίοι έπασχαν από υψηλή πίεση και ανικανότητα. Οι ερευνητές εξέτασαν αν οι διατροφικές συνήθειες σχετίζονταν με τη φυσική κατάσταση, τα επίπεδα τεστοστερόνης, τη ροή του αίματος, την αρτηριακή δυσκαμψία και τη στυτική απόδοση.
Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο όπου λάμβαναν βαθμολογία από το 0 έως το 55 - όσο υψηλότερο το σκορ τόσο περισσότερο ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή. Η ικανότητά τους για άσκηση εξετάστηκε με τεστ σε ηλεκτρικό διάδρομο, ενώ η τεστοστερόνη μετρήθηκε με δείγματα αίματος που πάρθηκαν πριν τις 9 το πρωί.
Για την αγγειακή υγεία, πραγματοποιήθηκε ηχοκαρδιογράφημα για τον έλεγχο του αποθέματος στεφανιαίας ροής, το οποίο δείχνει την ικανότητα να αυξηθεί η ροή του αίματος όταν χρειάζεται. Τιμές πάνω από το 2 θεωρούνται κανονικές και δείχνουν ότι τα αγγεία λειτουργούν καλά.
Χαλάρωση και τζόγκινγκ μπροστά από το Καλλιμάρμαρο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.08.2021
Καρδιολόγος αποκαλύπτει πώς θα απαλλαγείτε από την κακή χοληστερίνη χωρίς φάρμακα
Επιπλέον, οι ερευνητές εξέτασαν την αρτηριακή δυσκαμψία χρησιμοποιώντας δύο τρόπους: τον ρυθμό της αύξησης και την κεντρική παλμική πίεση.
Το μέγεθος της σεξουαλικής ανικανότητας μετρήθηκε με βάση το «Sexual Health Inventory for Men», χρησιμοποιώντας πέντε ερωτήσεις και βαθμολογώντας με σκορ από το 0 έως το 25. Οι υψηλότερες βαθμολογίες καταδεικνύουν καλύτερη στυτική δυσλειτουργία.
Ο κ. Αγγελής δήλωσε ότι τα ευρήματα αναδεικνύουν ότι η μεσογειακή διατροφή θα μπορούσε να παίξει κάποιο ρόλο στη διατήρηση διάφορων παραμέτρων της αγγειακής υγείας και της ποιότητας ζωής των μεσήλικων ανδρών με υπέρταση και στυτική δυσλειτουργία.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала