Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης με σταθερή δημοσιονομική κατάσταση

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas/SOOCΟ Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.09.2021
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας και αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην αύξηση των ελληνικών εισαγωγών, την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων ενώ τόνισε πως η χώρα "έχει μπει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης".
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας και χαρακτήρισε τις εξαγωγές «καθρέφτη μίας ανταγωνιστικής οικονομίας», υπογραμμίζοντας την σημαντική τους αύξηση εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.
«Η σημαντική αύξηση των εξαγωγών -εν μέσω πανδημίας- είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι εξαγωγές αποτελούν τον καθρέφτη μιας ανταγωνιστικής οικονομίας. Διότι η ανταγωνιστικότητα είναι η άλλη όψη της εξωστρέφειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε πλεονεκτήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα«, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να κατακτήσουμε αγορές του εξωτερικού εάν δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και προφανώς η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε πλεονεκτήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα και λιγότερη, ενδεχομένως, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόστος».

«Εξωστρέφεια σημαίνει δημιουργία πλούτου που διαχέεται σε όλους»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια, λέγοντας ότι σημαίνει «δημιουργία πλούτου, ο οποίος διαχέεται σε όλη την ελληνική κοινωνία, σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», κάτι που είναι το πρόταγμα της συνολικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως επισήμανε.
«Ανάπτυξη για όλες και για όλους με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, με περισσότερες ευκαιρίες για αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη, με περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε κλάδους ανταγωνιστικούς, με δυνατότητα να μπορέσουμε να απευθυνθούμε στα νέα παιδιά τα οποία έφυγαν στο εξωτερικό και να τους πούμε: "Ελάτε, επιστρέψτε στην Ελλάδα, εμπιστευθείτε την Πατρίδα μας και εμπιστευθείτε το μέλλον σας στην πατρίδα μας, γιατί πια μπορούμε να σας προσφέρουμε πολλές και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας"».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικό προορισμό και στις ξένες επενδύσεις, επισημαίνοντας τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες δημιουργίας υπεραξιών που βλέπουν οι επενδυτές, διότι η Ελλάδα έχει μπει όπως είπε- σε μια τροχιά δυναμικής ανάπτυξης, με σταθερή δημοσιονομική κατάσταση.
Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι ξένοι επενδυτές «βλέπουν στην Ελλάδα μακροπρόθεσμες δυνατότητες δημιουργίας σημαντικών υπεραξιών».
«Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η χώρα μας έχει μπει σε μια τροχιά δυναμικής ανάπτυξης με σταθερή δημοσιονομική κατάσταση. Μια χώρα η οποία δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια στην Ιστορία της, μια χώρα η οποία έχει αντιμετωπίσει μέσα από μια σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σημαντικότατα ζητήματα που αφορούν στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала