Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Στη Βουλή η τροπολογία για τα 50GB στους έφηβους που θα εμβολιαστούν και τις αμοιβές των γιατρών

© AFP 2021 / ARIS MESSINISΕμβολιασμός στην Ελαφόνησο
Εμβολιασμός στην Ελαφόνησο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.09.2021
Βρείτε μας
Πόσα θα παίρνουν οι ιδιώτες γιατροί για κάθε εμβόλιο που κάνουν στο ιατρείο και κατ' οίκον - Τι ισχύει για το Freedom Pass/Data.
Κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας η τροπολογία που εμπεριέχει το μέτρο για τα 50 GB στους ανήλικους 15-17 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.
Σύμφωνα με ό,τι προβλέπει η τροπολογία, τα δωρεάν gigabytes χορηγούνται σε ανήλικους χρήστες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας ηλικίας 15 με 17 ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
Το όνομα του κουπονιού (voucher) για τα δωρεάν δεδομένα είναι «Freedom Pass/Data». Για τη χορήγησή του θα δημιουργηθεί ειδική εφαρμογή στο gov.gr.
Για την ενεργοποίησή του, χρειάζεται τα εξής στοιχεία:
Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας στον οποίο είναι ενεργοποιημένος ο αριθμός κινητής τηλεφωνίας.
Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) ή ο προσωρινός Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (Π.Α.Μ.Κ.Α.) ή ο Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) του Εμβολιασθέντος.
Τα στοιχεία επικοινωνίας του ανηλίκου και, ειδικότερα, υποχρεωτικά τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και προαιρετικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Να σημειωθεί εδώ ότι το πακέτο «Freedom Pass/Data» διαρκεί τρεις (3) μήνες από την ενεργοποίησή του, ενώ μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος αυτού, απενεργοποιείται αυτόματα.
Freedom Pass - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.08.2021
Ελλάδα
Freedom Pass: Τι ανταπόκριση είχε – Πού ξόδεψαν τα 150 ευρώ οι νέοι

Οι αμοιβές των γιατρών για τους εμβολιασμούς κατ' οίκον και στο ιατρείο

Στην ίδια τροπολογία καθορίζεται και το νέο ύψος αμοιβής για κάθε εμβολιασμό. Σύμφωνα με τη ρύθμιση οι νέες αμοιβές καθορίζονται ως εξής:
α) Για ιδιώτες ιατρούς:
Κατ’ οίκον, στο ποσό των 50 ευρώ, όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και 30 ευρώ για κάθε δόση όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο δύο δόσεων. Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο ποσό ήταν 50 ευρώ ανεξαρτήτως αριθμού δόσεων εμβολίων.
Στο ιατρείο, στο ποσό των 20 ευρώ, όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση, όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο δύο δόσεων. Σήμερα, το εν λόγω ποσό ανερχόταν στα 20 ευρώ ανεξαρτήτως δόσεων εμβολίων.
β) Φορείς υλοποίησης του Εθνικού προγράμματος εμβολιασμού
Στα 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός αφορά σε εμβόλιο μιας δόσης και στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση, εμβολίου δύο δόσεων συμπεριλαμβανομένων των αναλωσίμων.
Τέλος, παρέχεται μέχρι 31/12/21 για λόγους υγείας και κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων η δυνατότητα σύναψης απευθείας αναθέσεων για αυτοδιαγνωστικά τεστ, παράτασης συμβάσεων προσωπικού ΙΔ.Ο.Χ που απασχολείται στους ΟΤΑ σύμφωνα με τον νόμο 4745/2020, παράτασης συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας, απολύμανσης και φύλαξης των κτιρίων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала