Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πρόεδρος Ισημερινού: Εργαστήριο παραγωγής εμβολίου Sputnik V μπορεί να ιδρυθεί στη χώρα

© Sputnik / Alexey MaishevSputnik V
Sputnik V - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.09.2021
Βρείτε μας
Ο Γκιγιέρμο Λάσο βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία για την ίδρυση εργαστηρίου εμβολίων Sputnik V στον Ισημερινό.
«Έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες με τη Ρωσία, οι οποίες αν συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ίδρυση του πρώτου εργαστηρίου στη Λατινική Αμερική για την παραγωγή εμβολίων Sputnik», δήλωσε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Γκιγιέρμο Λάσο, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι η επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού κατά της COVID-19, το οποίο κατάφερε να εμβολιάσει περισσότερο από το 55% του πληθυσμού σε μόλις τρεις μήνες της διακυβέρνησής του, δεν οφείλεται αποκλειστικά στις προσπάθειες του Ισημερινού, αλλά αποτελεί επίσης πλεονέκτημα της διεθνούς διπλωματίας.
Sputnik V - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.09.2021
Κόσμος
Sputnik V: Ετοιμότητα ΕΜΑ για νέους ελέγχους του εμβολίου στη Ρωσία
Ο Λάσο είπε ότι το 62% των συνολικών εμβολίων που έχουν φτάσει στον Ισημερινό από την ανάληψη των καθηκόντων του στις 24 Μαΐου προέρχονται από την Κίνα και ότι η χώρα του έλαβε επίσης δωρεές από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, τον κύριο εμπορικό της εταίρο.
«Είναι καλύτερα να συνδεόμαστε μέσω του ελεύθερου εμπορίου παρά μέσω της αναγκαστικής μετανάστευσης, που προκαλείται από πρακτικές που μας απομονώνουν, μας κλείνουν και μόνο περιορίζουν τους χώρους κοινής ευημερίας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ισημερινού.
Στον ΟΗΕ, ο Λάσο ευχαρίστησε όλα τα έθνη που συνεργάστηκαν τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του, στους οποίους το επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατάφερε να αποκαταστήσει την ηρεμία στον Ισημερινό.
«Ξεκινάμε μια νέα εποχή διπλωματίας του Ισημερινού, έναν νέο τρόπο σχέσης με όλες τις χώρες του πλανήτη, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, το μέγεθός τους και τις πεποιθήσεις τους», δήλωσε ο Λάσο.
Ο Πρόεδρος ζήτησε επίσης τα μαθήματα που άφησε η πανδημία της COVID-19 να παραμένουν πάντα στη μνήμη ενώ τόνισε ότι οι δυσκολίες που ξεπερνιούνται γίνονται οι στέρεες βάσεις για μια νέα κατανόηση μεταξύ των λαών.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала