Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Τι δεν πρέπει να τρώμε μετά από λοίμωξη από COVID-19

CC0 / / Κουζίνα εστιατορίου
Κουζίνα εστιατορίου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.09.2021
Βρείτε μας
Ο γιατρός Γκίνζμπουργκ ανέφερε ότι η αντιφλεγμονώδης διατροφή είναι αποτελεσματική κατά τη διάρκεια του "μετά-COVID-19 συνδρόμου".
Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια του "μετά-COVID-19 συνδρόμου"
Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να καταναλώνουμε κατά το «μετά-COVID-19 σύνδρομο» παρέθεσε ο διδάκτωρ Ιατρικών Επιστημών, διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Διαιτολογίας και Διαιτοθεραπείας, Μιχαήλ Γκίνζμπουργκ, σε συνέντευξή του στο Ura.ru.

Τι είναι το μετά-COVID σύνδρομο

Το «μετά-COVID-19 σύνδρομο» περιγράφεται ως η διατήρηση συμπτωμάτων έπειτα από λοίμωξη COVID-19 που μπορεί να διαρκέσουν πάνω από 12 εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στον οργανισμό του ασθενή παρατηρείται αύξηση της φλεγμονώδους δραστηριότητας, όποτε η αντιφλεγμονώδης δίαιτα αποτελεί μια αρκετά αποτελεσματική συμβουλή.
Λαχανικά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.09.2021
Ελληνική έρευνα: Ποια διατροφή μπορεί να "απογειώσει" τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία

Τι δεν πρέπει να τρώμε στο μετά-COVID σύνδρομο

«Είναι απαραίτητο, όσο είναι δυνατόν, να μην καταναλώνετε ζάχαρη και τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή αυτά που περιέχουν αλεύρι, πατάτες και ρύζι. Επίσης να αποφεύγετε το φοινικέλαιο, το ηλιέλαιο, το καλαμποκέλαιο, το σογιέλαιο, τη μαργαρίνη, το κόκκινο κρέας, τα αλλαντικά, τα λουκάνικα και τα προϊόντα βαθιάς επεξεργασίας» εξήγησε ο Γκίνζμπουργκ.
Κάσιους - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.09.2021
Ο άγνωστος κίνδυνος με τα κάσιους - Τι αποκαλύπτει διαιτολόγος

Τι πρέπει να τρώμε

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να προσθέσετε στη διατροφή σας κάποια τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, σημείωσε ο γιατρός.
«Αυξάνουμε την κατανάλωση των τροφίμων που είναι πλούσια σε Ωμέγα-3 και λιπαρά οξέα, όπως λιπαρά ψάρια, λινέλαιο και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε περισσότερα λαχανικά, μούρα, χόρτα και όχι πολύ γλυκά φρούτα, κεφίρ χωρίς ζάχαρη και σύνθετους υδατάνθρακες – φαγόπυρο, βρόμη, ψωμί με πίτουρο» πρόσθεσε ο γιατρός.
Τα πιο συχνά συμπτώματα του συνδρόμου είναι: επίμονος βήχας, κόπωση, δύσπνοια, χαμηλός πυρετός, αρθραλγίες, γαστρεντερικές διαταραχές, παρατεταμένη απώλεια γεύσης-όσφρησης καθώς και διαταραχές συγκέντρωσης και μνήμης.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала